16 786 3

Стана ясно какво е погубило Мисис Бургас Донка Стоянова (СНИМКИ)

Милена Трачева

Мисис Бургас Универсал 2017 Донка Стоянова е починала в нощта на 28-ми срещу 29-ти декември, съобщават близките й.

54-годишната жена е починала само месец, след като спечели короната за най-красивата омъжена бургазлийка.
Не беше известно тя да е имала здравословен проблем, но тесен кръг от хора край нея, както и организаторите на конкурса, са знаели, че тя се бори със злокачествено заболяване, пише "Флагман".

Донка Стоянова не позволявала на никого да рови в личния й живот и да разпитва за проблемите й. По време на конкурса за красота, който спечели, на бургазлийката вече е била поставена диагнозата рак на гърдата. Този факт е бил известен на шепа жени, които също са в нейното положение.

"Искаше да бъде техен пример — да не се предават, а да се борят за добрия си външен вид", казват организаторите на конкурса.

Синът й е написал едно странно, на пръв поглед, обръщение по повод кончината на неговата майка. "Заради острия си и хаплив тон нямаше особено много приятели. Нито пък и роднините и я долюбваха. Но никога не е казала нещо невярно. Истината рядко ти печели приятели. Тя беше обичана само от душите търсещи правда и раздаващи любов. Всеки друг — близък, далечен, роднина, непознат — я обиждаше и проклинаше за смелостта и силата и да бъде себе си. А тя остана себе си докрай. Пишем това за заинтересованите — опечалени или злорадстващи. Не защото искам да ви видя около нея в този момент. Тя всички обичаше и нямаше лоши намерения към никого, но никого и не иска да вижда. Нито приживе, нито сега".

Бургас / България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • . . . . . . .
  Отговор
  1 15:31  30.12.17
  Вярвам че е била стойностен човек, самият коментар горе го доказва, но стойностните у нас трябва съжителстват с материала, а това не всеки го понася
 • Красо Зелето
  Отговор
  2 16:32  30.12.17
  Поклон пред светлата ѝ памет. Дано да е на по-добро място! АМИН †
 • Ал Купоне
  Отговор
  3 18:53  30.12.17
  Лека и пръст на Донка, но много се съмнявам, че именно тя е била най красивата омъжена бургазлийка, но като и да е...))

Напиши коментар:


Публикувай