1 708 26

Радев: Да сбъднем огромния потенциал на нашия народ през 2018 г.

Светослава Ингилизова

Изминалата година донесе надежди, но не и прелом. Истината, справедливостта и законността остават несбъднати очаквания. Това заяви в първото си новогодишно слово президентът Румен Радев.

Той подчерта, че „новата година ще е изпитание за българската демокрация” и беше категоричен, че успехът идва при тези, които не жалят сили цяла година: „Всеки от нас свързва смяната на годините с добри намерения, надежди и заричания; те често угасват още през януари.”

„Нека през 2018 г. бъдем към себе си поне толкова взискателни, колкото и към другите, да ползваме мъдро свободата си, да осъзнаем силата на единението, да надмогнем безверието и да сбъднем огромния потенциал на нашия народ”, призова Радев.

Той се обърна първо към „онези, които преживяват труден период в живота си – обезверените, болните, самотните”, „тези, чиито близки са зад граница, както и хилядите бедни българи, които днес се борят за оцеляване”.

„Всяка стъпка към тях възвръща част от достойнството ни като общество”, категоричен беше държавният глава.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • stukar (гост)
  Отговор
  1 03:17  01.01.18
  На Вас Президент-е Ви пожелавам най- после да станете Президент на всички българи и както предположи един колега- рано или късно хора като Вас се еманципират и надигат глава. До сега не Ви се получава, вкл. с новогодишното слово- евтина политиканщина... Успех
 • Мичо (гост)
  Отговор
  2 03:24  01.01.18
  Ето това е истински президент браво

  Коментиран от #3

 • Еврейски интернационал (гост)
  Отговор
  3 06:00  01.01.18

  До коментар #2 от "Мичо":

  Истинските президенти не се крият зад конституцията !
  Единственият истински президент беше - Джон Кенеди,който беше убит ОТ ЕВРЕИТЕ в Далас-USA през 1963г.
  Светла му памет!
 • Снайпериста (гост)
  Отговор
  4 06:05  01.01.18
  ПАМЕТНИК ЗА ВЕЛИКИЯ ФЮРЕР !
 • Тях червеното знаме роди ги (гост)
  Отговор
  5 06:16  01.01.18
  А бе Вие не разбрахте ли ,че народа ни страда неизлечимо от синдрома на комунистическия вирус,срещу,който се справят само-качествените и необременени наследствено ЧОВЕЦИ !

  Коментиран от #11

 • КЬОРФИШЕК (гост)
  Отговор
  6 06:21  01.01.18
  Ефекта - изпълнение на служебно задължение. И между другото що за пожелание е ?
 • Grip (гост)
  Отговор
  7 07:49  01.01.18
  Проникновенна реч! Нищо общо с клоуна плевня
 • hard (гост)
  Отговор
  8 08:54  01.01.18
  Решетников един вид се изказа за Бълхария какво искат от Бсп да направят, та Нинова да "" спасява"" България в полза на азиатската страна докато сина и работи ей там дето са лошите!Реч най-обикновена и нищо интересно в нея!!!
 • гражданин (гост)
  Отговор
  9 08:57  01.01.18
  Реч на клоун Парашутист под чехъл!!!
 • СссереМ (гост)
  Отговор
  10 09:24  01.01.18
  Под шапка акъл не вирее,са казали хората-живо доказателство,особено пък червена.
 • впечатлен (гост)
  Отговор
  11 09:34  01.01.18

  До коментар #5 от "Тях червеното знаме роди ги":

  Абсолютно правилно казано! Дано този вирус не погуби България! Защото колкото и да се въртим в омагьосан кръг, постигнахме леко приближаване до периферията. Случващото се напоследък обаче е властваща тъпотия и дърпане назад. Възхвала и носталгия по времената на Живков от тези, които го сринаха и унижиха, които го разкарваха по затвори на стари години, които злословеха как ли не по адрес на семейството му, жестоко подлагане на страната ни на чужда държава, арогантност, заяждане и налагане на мнения, обиди, всичко това с всеотдайната помощ на медиите! Трудно поносимо! Също като кухата реч на Радев, който обаче се оказва най-любимият президент! На кого е толкова любим, се пита?
 • onq s konq (гост)
  Отговор
  12 09:37  01.01.18
  Язе па толко се бех намотал та го гледах стерео като 3Д и ништо не му разбрах ама кога не съм мотан па ништо не ме разбирам е те тва е ... хлъц
 • кпсс (гост)
  Отговор
  13 09:37  01.01.18
  В казармата един старши сержант (фатмак- сандък) си призна, че си взема заплатата с фуражката!Тук случая е същия!Какво може да каже фатмак за бъдещето на България, нищо особено интересно!?!
 • да ви е честита 2018 год (гост)
  Отговор
  14 09:52  01.01.18
  Честита новата 2018 год на екипа на Факти.Бг, да е честита на всички пишещи във форума от всички политически цветове.Желая ви радост, здраве, просперитет и дано България да тръгне най после на добре, желая го същото и на всички българи по света оставили бащино огнище и пръснали се по света да си търсят препитание !
 • пешо (гост)
  Отговор
  15 09:55  01.01.18
  За държавен глава ,който не произнася правилно думата президент,а казва презедент,какво повече да коментираме.Селско чадо,което ще си остане такова до края на измъчения си мандат и само ще създава интриги в полза сетете се на кой!
 • Николчо (гост)
  Отговор
  16 09:56  01.01.18
  Трогателна реч!
  Жалкото е само, че е нужен човешки потенциал, който след три поредни напъна на бб и сие изчезва. Това доказват и горните писания, които е срамно и невъзможно да прочетеш!

  Коментиран от #17

 • onq s konq (гост)
  Отговор
  17 10:31  01.01.18

  До коментар #16 от "Николчо":

  Не си учил навремето и затва тека ти се получава!Язе съм завършил две виши и едно пулувише и ништо че работим у фантастико като хигиенис - ас си знам че съм начетен и умен и вервам че герп ше опраи нештата та такива като мене да влезат у власта и ръководат текива като тебе къде се не са разбрали нешто!Те тва е истината!
 • един (гост)
  Отговор
  18 10:35  01.01.18
  Абе то българинът е известен с "огромния си потенциал". Обаче на магарето е още по-огромен. За съжаление обаче досега поне само му пречи!
 • tati (гост)
  Отговор
  19 11:18  01.01.18
  Моя съвет към скучния ни президент е !
  Да чуе и осмисли новогодишното послание на колегата си Путин към Руския народ ! И да си помисли сериозно дали е наистина истински Глава/Водач на народа си или и той е същия като политиците н ----
  ЕДНО ГОВОРЯТ ДРУГО ВЪРШАТ !
 • tati (гост)
  Отговор
  20 11:22  01.01.18
  В новогодишното си обръщение към жителите на Руската федерация президентът Владимир Путин им пожела важни промени към по-добро и благодари на гражданите за вярата им в Русия. Традиционното му послание бе излъчено в най-източния часови пояс от страната, където вече е дошла 2018 година, предаде ТАСС, цитира БТА.

  Държавният глава напомни, че Новата година в Русия е най-вече семеен празник. Той прикани своите сънародници никога да не забравят родителите си и по-добре да разбират своите деца, техните стремежи и мечти.

  Владимир Путин пожела "на всекиго и на всяко семейство промени към по-добро в живота, всички да са здрави, да се раждат деца и да ни радват".

  "Искам от сърце да благодаря на всички за това, че вярват в себе си и в нашата страна, за техния труд и резултатите от него. Нека винаги ни съпътстват доверие и взаимно разбирателство", заяви той.

  Президентът пожела на всички граждани успехи и благополучие, "мир и процъфтяване на нашата любима и единствена Русия".
 • tati (гост)
  Отговор
  21 11:29  01.01.18
  Нека в Новата година да има промени за по-добро в живота на всеки човек, всяко семейство, за да бъдат здрави всички, за да се раждат деца и да ни зарадват", каза Путин. - Искам искрено да благодаря на всички за тяхната вяра в себе си и в нашата страна, за тяхната работа и нейните резултати. Нека винаги ни придружават доверието и взаимното разбирателство.
  - Нова година е наш семеен празник. Ние го празнуваме както в нашето детство: с подаръци и изненади, със специална топлина, с очаквания за важни промени. И те със сигурност ще станат в живота ни, ако всеки един от нас винаги си спомня за своите родители, да се грижи за тях, да цени всеки миг, прекаран с тях, ако ние по-добре разбираме нашите деца , техните мечти и стремежи, ако подкрепяме тези, които са близо до нас, който се нуждае от нашата помощ и искрена щедрост ", добави руският лидер.

  Държавният глава призова всички, изпращайки 2017 г. "да си кажем най-съкровените думи, да простим грешките, обидите, да се прегърнем и обясним в любов, да се стоплим с грижа и внимание."

  Отделно от това, президентът предаде поздравления за тези, които сега са на работа, изпълняват своя военен или професионален дълг, дежурни са в болниците, карат самолети или влакове.

  "Ние сме заедно в тази красива Новогодишна нощ." Ние сме заедно и в нашите общи ежедневни дела. Солидарност, приятелство, безкористна любов към Русия умножават нашите усилия за достойни постъпки и високи постижения, - подчерта той.

  Владимир Пут

  Коментиран от #22

 • Смях (гост)
  Отговор
  22 12:02  01.01.18

  До коментар #21 от "tati":

  Казах ли ви,че народа е с диагноза "Шведски синдром" !
  Ако ти плащат-то това е друга работа.
 • Евреите са го измислили (гост)
  Отговор
  23 12:05  01.01.18
  КОЙ КАЗА,ЧЕ ПУТИН Е ПРЕЗИДЕНТ?????????
 • FURY (гост)
  Отговор
  24 17:07  01.01.18
  чудесна идея...за да стане само трябва да изгониш ОПГ-гроб с членове цветанов и пеевски и шеф бойко-бандита.... и всичко ще стане както трябва...
 • реалист (гост)
  Отговор
  25 17:24  01.01.18
  Радев , Радев и преди съм казвал , че фуражката те е стягала прекалено дълго за да родиш нещо свястно . Вместо да политиканстваш и да се правиш на врачка , да беше казал едно просто ЧНГ на всички .
 • Президент (гост)
  Отговор
  26 20:28  01.01.18
  Ал Бънди.. елее 1 към 1

Напиши коментар:


Публикувай