1 130 5

Кола бе пронизана от куршуми в новогодишната нощ

Мартин Христов

Вандализъм и безразборна стрелба белязаха новогодишната вечер в столицата. Семейство Шопови от столичния квартал „Люлин”, намират боен патрон, забит в багажника на колата си, предава "Нова Телевизия".

„Съпругът ми излезе да разходи кучето и ми каза, че имаме патрон в багажника”, разказва Румяна Шопова.

Новогодишната еуфория на съседите от близкия блок превръща паркинга пред входа на семейството в стрелбище.

„Не мога да кажа откъде е стреляно. Мислеше се, че е стреляно нагоре и е паднал след рикошет, но тогава няма как да пробие така багажника”, обяснява Димитър Шопов.

„Вечерта е можело някой да отива на дискотека, да се прибира. Можело е той да отнесе патрона. Страхувам се, че може като се прибирам от работа, този човек да се напие пак и пак да стреля. Той е някъде тук”, притеснява се Румяна Шопова.

От полицията са иззели уликите. По следите на патрона може да се стигне до притежателя на оръжието. Но само, ако то е регистрирано.

Жертва на новогодишното веселие станаха и няколко спирки, отново в ж.к. „Люлин”. Вандали са посегнали на общо 6 спирки и 5 електронни табла в София.

Новогодишната нощ е била натоварена и за пожарните екипи в страната. Получени са 69 сигнала за пожари в следствие на небрежност, повечето от тях при употреба на фойерверки.

София / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 12:10  03.01.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Българин
  Отговор
  2 12:37  03.01.18
  Казва се куршум, а не патрон. Патрон е когато куршума е заедно с гилзата, преди да бъде изстрелян! Научете го това, защото употребявате израза няколкократно.

  Коментиран от #3

 • гост
  Отговор
  3 13:17  03.01.18

  До коментар #2 от "Българин":

  Навярно автора Мартин Христов не е ходил войник!

  Коментиран от #4

 • 148
  Отговор
  4 13:40  03.01.18

  До коментар #3 от "гост":

  ....а само на козметик! :))))))
 • Шаран БГ
  Отговор
  5 09:31  06.01.18
  Имало едно време държава. Държавата имала армия, Армията имала войници. А те знаели що е гилза, що е взривна капсула, що е метателен заряд, що е куршум, що е патрон...Сложна наука.... Казват, че хората нямали пари !? В Новогодишната нощ много фойверки, пиратки, изстрели, гърмове..много нещо. Имам две котенца - увредена бе нервната им система! Видяха се в чудо, къде да се крият, къде да се скатават.... Няма страшно г-н Шопов, щом "патрона" не е ударил теб. Бъди жив и здрав !!!

Напиши коментар:


Публикувай