Last news in Fakti

3 Януари, 2018 12:49 3 002 25

Възраждане: България умира

  • бебе-
  • раждаемост-
  • българия

Тази година българското правителство е закрило 82 учебни заведения

Възраждане: България умира - 1

Изминалата 2017 г. е поставила печален рекорд по отношение на раждаемостта, показват регистрите на здравното министерство.

Докъде ще ни доведе тази стряскаща тенденция и има ли начин да се справим с тази демографска катастрофа?

Според председателя на ПП "Възраждане" Костадин Костадинов това е най-ниската раждаемост от 1878 г., въобще откакто съществува Третата българска държава.

"Истината е, че България умира. Всяка година започва с новината за рекордно ниска раждаемост, но явно никой не обръща внимание. Догодина сигурно ще паднем и под сегашната граница", категоричен бе Костадинов пред "България он еър".

По думите му ниската раждаемост е факт, защото България има "най-дивашката и антиобразователна политика" в момента, заради т. нар. делегирани бюджети към училищата.

"Тези делегирани бюджети са превърнали училищата в едни търговски дружества. Колкото повече деца има в дадено школо, толкова повече пари се вливат. Ако обаче учениците паднат под 50, то тогава държавата закрива училището. Тази година българското правителство е закрило 82 учебни заведения и точно толкова села са оставени без бъдеще", отбеляза политикът.

Анализаторът Михаил Константинов уточни, че картината е още по-страшна, защото голяма част от тези 55 хил. новородени през 2017 г. са от семейства, където образованието не е на почит, а българският език не е роден.

"Направили сме прекалено много грешки през годините. Държавата плаща на дете да ходи да се образова, но вместо това родителите му го пращат да проси, защото е по-изгодно. Другият фактор за ниската раждаемост е, че много хора напускат страната. Ако част от българите решат да не заминат за чужбина и останат - то има шанс за България", каза още анализаторът.

Константинов смята, че проблемът може да е свързан дори с конспиративната теория, че някой не иска на територията на България да се раждат повече деца, защото "е хвърлил око на страната ни".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кофти фючър

    41 0 Отговор
    България умира, ражда се Мангалия !
  • 2 КУРБАНА

    23 0 Отговор
    голяма част от тези 55 хил. новородени през 2017 г. са от семейства, където образованието не е на почит, а българският език не е роден. Д Е М Е К С И Г А Н И ТОВА ЕДЪРЖАВАТА НИ ЕБИ МАААМУ ДА ЖИВЕЕ ОГРАБВАНЕТО И ДАЛАВЕРАТА
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 РеДе

    23 1 Отговор
    За капак - образовани, бели български семейства вече масово изповядват следното - ражда се ЕДНО дете, говори му се на български и английски още от люлката, с явната и нескрита идея при възможност да излетят от България и никога да не се върнат. Тези лафове от рода на "... ще се изуча и ще се върна.." са бля-бля. Самите българи като общество ИСКАТ целенасочено и доброволно да се затрият, не им пука за ниска раждаемост и други подобни. За капак така наречената държава ХИЧ не и пука и по-лошото е, че НЕ ЗНАЕ какво да предприеме. По всички науки трендът е НЕОБРАТИМ!!!
  • 5 Японеца

    23 2 Отговор
    Какво може да се направи?
    -НИЩО!
    С тези управници и тези политици, порпити от мисълта
    само за пари - Нищо!
    Прост народ, слаба държава!

    Коментиран от #6

  • 6 Хубаво

    7 6 Отговор

    До коментар #5 от "Японеца":

    Много ми е интересно Вие като прост или не се определяте? А пропо в този народ влизат и всички Ваши приятели, познати, роднини, майка, баща и въобще всички обичани хора!
  • 7 ХАСАН

    11 4 Отговор
    Да вземем пример от Ердоган!
  • 8 Русчуклия

    8 5 Отговор
    Да се премахне визовият режим за бесарабските българи и да се улесни получаването на българско гражданство за тях!

    Коментиран от #9, #10

  • 9 Истината боли много

    7 3 Отговор

    До коментар #8 от "Русчуклия":

    И те са Българи и те ще последват другите!!!
  • 10 С трици не се ловят маймуни

    13 0 Отговор

    До коментар #8 от "Русчуклия":

    И като дойдат в България със 700 лв заплата и 600 лева сметки , данъци , корупция , и тежка бюрокрация , и скъпо здравеопазване , и ще избягат на обратно с 200км . Едно семейство мъж българин , жена молдовка , избягаха съвсем скоро от България в Молдова.
  • 11 qqqqqq

    12 4 Отговор
    И кой е виновен ? Българинът е виновен. Какво можеш да очакваш от 90% дебили, естественно да се самозатрият.
  • 12 Дедо Грую

    15 2 Отговор
    Планът ран - ът, спазван стриктно от всички "български" правителства до сега.
    Безродните управници са държани за т..ките с различни компромати и заграбените пари в "правилните" банки слушкат и изпълняват. Затова изпращат отрочетата си на запад при кинтите си, защото мнго добре знаят какво става тука и са готови на всичко, само и само да не загубят заграбеното, зощото са потомци на престъпници и самите те такива, и освен за доживотен затвор за нищо друго не стават.
  • 13 0000

    6 1 Отговор
    И още ,след десет години може и по малко няма откъде пенсии да се изплащат. Защото младите хора избягаха в чужбина.

    Коментиран от #14

  • 14 Това е положението Минке

    5 0 Отговор

    До коментар #13 от "0000":

    А що ве, началниците дават кредити. Срещу тях ще даваме природни богатства , пристанища , летища , тецове ,ЕРП-та , злато , мед ,суверенитет , бачкатори.
  • 15 ник

    3 6 Отговор
    Аз пък мисля, че твърде много се оплакваме. Хайде стига с това, държавата това, държавата онова, социализма свърши. Всеки трябва да се напъне и да спре да гледа в чуждото канче/страна. България е една сравнително добре развита държава, спрямо страните в света и почти всеки има достатъчно, че да гледа 2 деца. Тук все още се гледа какво държавата трябва да направи за теб. Направи ти нещо за нея. Ние сме държавата, ние трябва да я променим, а не по най-лесния начин да ходиш на по-уредено някъде. Някъде, където винаги ще си втора ръка.
  • 16 Башибозук

    6 1 Отговор
    А добър ден. България отдавна е умряла дами и господа, щом отделяме повече време да коментираме разни констатации, а веднъж не се вдигнахме като общество да предотвратим тази бавна смърт продължаваща доста дълго вече.Та така на МЪРЗЕЛИВИЯ, ПРОСТ, СТРАХЛИВ, НАРЦИСТИЧЕН, ПОДКУПЕН, АЛЧЕН народ съдбата си му е напълно заслужена.
  • 17 Юбряяяяяя

    0 2 Отговор
    Тя отдавна е умряла... https://www.youtube.com/watch?v=hUFVXpj-R3U
  • 18 ЛОВЕЦ

    0 3 Отговор
    ЕИ ЧУДО ГОЛЯМО МИЗЕРНА ДЪРЖАВА НЯМА КОЙ ДА ПРАВИ ДЕЦА ДА СЕ МЪЧАТ И СЛОГУВАТ НА ДЪРЖАВАТА ЦИГАНИТЕ ДА СИ ПРАВЯТ И ПО 100 ДА СИ ГИ ГЛЕДАТ В МИЗЕРИЯТА
  • 19 Све

    10 0 Отговор
    Вече ни надминаха всички от третия свят.
    Българите емигрирахме за да изхранваме родителите си.
    Градовете и селата са в трагично състояние.
    Но рай за престъпници и идиоти
    Даже циганите почват да бягат от България
    Гласувайте за ГЕРБ, ДПС, БСП, тъпаци
  • 20 Пенсионера

    4 0 Отговор
    Аз съм дебил , имам две дечица. Толкова са ми възможностите , но има хора фъргат милиони за какволи не . Отгеждат само кучета и си живуркат. Други пък не смеят и да се женят, кой би си турил таралеж в панталоните. Всеки гледа лекото и мекото. Затуй да докараме едно китайско село от 10 милиона и въпросът е решен. А онези които са напуснали страната, едвали ще се върнат преди пенсията си. Изключено.
  • 21 стоян георгиев

    4 0 Отговор
    мууууу,муууу!!!много е тежко.заплатата малка ,еврофутбола все не го уцелвам.мама ми купи апартамент ама вече неще да ме гледа муууу!!!!политиците са виновни ,че съм импотентен ,жените пък гадни не ма щат мууууу!!!!тва е масовката на хиляди българи които чакат да им порасне върба на оная работа и нито се женят нито трепват за нещо да се измъкнат от положението в което са ,а само реваааат.и тук почнаха!!!познавам поне 1000 човека здрави прави във възраст от 20 до 40 години дето се събуждат с отворен чадър в зад..ка и ни бачкат ни се размножават и целия свят им е виновен!нямали пари ама работа не им се пипа и искат да са началници,но те гледат в ръцете и ти приказват зад гърба къв боклук си само щото не си като тях.та трябва да се поразредим явно,щото за тия спасение няма!
  • 22 Шаран БГ

    2 0 Отговор
    Нали минималната стана 510 лева???
    Сега вече си строшиха краката, да бягът към България.......
    Няма нищо по-страшно от това да те управляват горди, алчни и неспособни хора!!!
    Не знаят, не могат - ама и не се учат!!! ЗАЩО НЕ КОПИРАТ ЕДНА СЛОВЕНИЯ, НАПРИМЕР ? Не искат, защото трябва " да пуснат кокала"!!
    А пък аз -"искам да съм негър, негър в Алабама!!"
  • 23 The TRAPPER

    1 0 Отговор
    Прочетете - ПЛАНЪТ СРЕЩУ СЛАВЯНСКИТЕ НАРОДИ И СВЕТА.
  • 24 фактите

    1 0 Отговор
    Защо трябва все да обвиняваме някой, затова че ние сме си проблема. Кой е виновен, че българите бягат. Ами сигурно същия този българин, който им плаща колкото да не умрат.....в същото време им показва новия си мерцедес, ами нали същия този българин всъщност е феодал и се отнася със същите тези свои братя, които му изкарват парите за мерцедеса, той се отнася с тях по зле от колкото като сме били под робство. За какво братство тогава може да се говори, за каква съпричастност, за какво общество? Циганите такива онакива, ама се държат здраво, турците също, сърбите също, гърците също, само ние тука гледаме да си вдигнем ризките и да си го сложим, и изпитваме извратен кеф от това. Хан Кубрат го е казал с едно изречение преди повече от 1000 години, там е истината....не е нужно да търсим топлата вода. Когато пръчките са по отделно....всичко свършва. Когато спрем да се мразим и да се прецакваме, едва тогава ще се случи нещо, ако не сме изчезнали до тогава. Айде със здраве
  • 25 сноу

    1 0 Отговор
    Ще умира ами,докато вие платените журналя блеете що на Путин му бил перчема наляво а не надясно ,а мангасирите се роят като термити, а вие не смеете гък да кажете за да не ви спрат субсидията .Гойко обикаля като маносан и се дуе като пуяк колко пъти е облизал задника на баба Смъркалана ,но за българите пет пари не дава ..
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове