Last news in Fakti

4 Януари, 2018 15:27 2 553 9

Трети пол няма, или поне аз не съм виждал. Да покажат половите му органи

  • трети пол-
  • мъж-
  • жена
Трети пол няма, или поне аз не съм виждал. Да покажат половите му органи - 1
Снимка: Shutterstock.com

Разбира се, трети пол няма, или поне аз не съм виждал. А докато не ми покажат половите органи на третия пол, ще продължа да смятам, че не съществува.

Това коментира в профила си във Фейсбук Емил Кошлуков.

Обърквацията идва от понятието gender, което ние не ползваме, може би най-близкото нещо на български е понятието за граматичен род, както пролетта е в женски род, макар и да не е от женски пол. Условност, с която в обществото обозначаваме някакви категории, но не строго полови.

Обаче натрапчивото желание на някои политици да регулират сфери, които са лични и дълбоко интимни, води до тежки обърквации, които не са безобидни. Опасението, че така се отваря вратата за бъдещи поразии е основателно. Защото ще тръгнат едни директиви за образованието - как да преподаваме на децата тия джендър-мендър купешки думи и социални роли, как да ги третираме в законите, как да разграничаваме всичките видове отклонения от нормата - защото не е работа на държавата да описва видовете травестити и съответните им тоалетни, как да ги наричаме, за да е политически коректно и т.н.

Не е работа на държавата да се занимава с това, което някой прави под юргана. Нито с това, как се чувства мъж, който си мисли, че е жена, или пък Наполеон, все тая. Тази конвенция не е толкова проблемна, колкото излишна в този си вид. Ако искаме да спрем насилието над жени, което е целта на Истанбулската хартия, нека се занимаваме с това. Не с нестереотипните роли на пола, както са написали. С тях се занимават друг вид специалисти, медицински включително.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НИ ТЪ ХАРЕСВАМ НО СИ ПРАВ

    32 1 Отговор
    А БИХ ДОБАВИЛ ЧЕ ТЕЗ ИЗМЕКЯРИ НИ НАТРАПВАТ ПОНЯТИЕТО ПОЛ КАТО СОЦИАЛНО ЯВЛЕНИЕ А ТО ПРЕДИ ВСИЧКО И ЕДИНСТВЕНО ФИЗИОЛОГИЧНО СЪСТОЯНИЕ НА ОРГАНИЗМА.
  • 2 на си прав Кошлуков

    13 3 Отговор
    Kошлуков,
    не си прав.Използват за полови органи - органи които нормалните хора използват за други жизнено важни нужди.
    Например:анус,уста език и други.
    Ако искаш иди на околовръстното и като си платиш ще можеш да видиш как стават тия работи.
    Защо обаче министъра се застъпва за тия ненормални неща незная.
    Питай в централата на ГЕРБ.
  • 3 ГОД

    20 1 Отговор
    Това е поредната глупост, която ни я подхвърлят в медийното пространство, за да ни занимават с пълни глупости. Абсолютни глупости, които не решават вечния проблем на българите - безпаричието, липсата на сраведливост и безвремието и апатията, която ни е обхванала.

    Коментиран от #9

  • 4 соросоидни кърлежи

    7 1 Отговор
    Трети пол ?, а преди години едни хора бяха педе-аси, сега ги наричаме гейчета, звучи мило, утре педафили ще наричаме с някоя позитивна дума и ще вкараме закони за тяхна защита .
  • 5 B52

    8 1 Отговор
    Абе, свършиха ли нормалните мъже между управниците, та опряхме до п...лите да ни наливат акъл. То е от ясно, по-ясно: Има мъже и жени, а всичко останало е медицински проблем и ако заболяването не е опасно за обществото няма проблем да си живуркат, но както аз на никой не натрапвам, че харесвам жени, така и те да не ми навират под носа предпочитанията си.
    Да, ама продажните ни политици само се чудят на кого да се подмажат и чий з..дник да .елуват ...
  • 6 Зиманн

    5 1 Отговор
    Eмиле, напълно си прав, човеко, но нещо Тиквуна и мафията и останалите предни се самозабравиха, решиха, че имат право да се бъркат на всеки навсякъде... Юробюрократите също се самозабравиха. Никой няма право да се бърка в пола на индивида и да му определя дали ще спи, яде рисува стига да не наранява други невинни твари, и то не само хора! Няма трети пол, защото нищо извън двата пола и комбинаториката на гените не съществува. Това, че някой си се смятал за жена или някоя си присадила патлак и се смята за мъж не създава трети пол, а просто инпланти на дадени органи в противоположно по пол родено тяло, това не е работа на държавата да го прави задължение на останалите, каквото искат Брюкселските и Соросоидните зелчици, а е личен избор на индивида! Не е нормално да се родиш мъж и да искаш да си жена нито обратното. Просто е изкривено разбирането. Аз бих разстрелял ако зависеше от мен цялата тая Брюкселска и местна паразитна политическа пасмина, задето налага извратени диктатури закони, но не зависи от мен, а военните и ченгетата не стават, щом не го правят. Лудите джихадисти пък насаждат робия тирания и те са същото зло като бюрократите, но по-кърваво зло. Само Ким Ун и Дони Тръмп да не се сбият, че ще се появят мутанти..., но и те не са от трети пол, а изродени форми тела....!
  • 7 Kcaniba

    6 1 Отговор
    Сега цялатв държава ще състои от гендери, плащащи на бизнеса 60% увеличавпне на тока, спретнато от американки инергорегулатор!!!
    Демократичноуу!!
    Хем ти е кеф там, хем тук - навсякъде!!
    Зощото си ГЕНДЪР!!!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 гостуващ

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "ГОД":

    Не са глупости, а целенасочено провеждана политика, зад която се крият определени цели на световния финансов октопод. Един детайл от програмата за нов световен ред. Този детайл ще го отработват "образованите и трудолюбиви" мишлета от една камара обслужващи прослойки -политици, кинаджии, писатели, музиканти, доктори, юристи, журналисти... Все
    непроизводителни професии, които имат своята важна роля и биха могли да бъдат смислени в едно справедливо общество, което не е подчинено на октопода.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове