1 565 9

Трети пол няма, или поне аз не съм виждал. Да покажат половите му органи

Снимка: Shutterstock.com
Снимка: Shutterstock.com
Емил Кошлуков

Разбира се, трети пол няма, или поне аз не съм виждал. А докато не ми покажат половите органи на третия пол, ще продължа да смятам, че не съществува.

Това коментира в профила си във Фейсбук Емил Кошлуков.

Обърквацията идва от понятието gender, което ние не ползваме, може би най-близкото нещо на български е понятието за граматичен род, както пролетта е в женски род, макар и да не е от женски пол. Условност, с която в обществото обозначаваме някакви категории, но не строго полови.

Обаче натрапчивото желание на някои политици да регулират сфери, които са лични и дълбоко интимни, води до тежки обърквации, които не са безобидни. Опасението, че така се отваря вратата за бъдещи поразии е основателно. Защото ще тръгнат едни директиви за образованието - как да преподаваме на децата тия джендър-мендър купешки думи и социални роли, как да ги третираме в законите, как да разграничаваме всичките видове отклонения от нормата - защото не е работа на държавата да описва видовете травестити и съответните им тоалетни, как да ги наричаме, за да е политически коректно и т.н.

Не е работа на държавата да се занимава с това, което някой прави под юргана. Нито с това, как се чувства мъж, който си мисли, че е жена, или пък Наполеон, все тая. Тази конвенция не е толкова проблемна, колкото излишна в този си вид. Ако искаме да спрем насилието над жени, което е целта на Истанбулската хартия, нека се занимаваме с това. Не с нестереотипните роли на пола, както са написали. С тях се занимават друг вид специалисти, медицински включително.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • НИ ТЪ ХАРЕСВАМ НО СИ ПРАВ
  Отговор
  1 15:36  04.01.18
  А БИХ ДОБАВИЛ ЧЕ ТЕЗ ИЗМЕКЯРИ НИ НАТРАПВАТ ПОНЯТИЕТО ПОЛ КАТО СОЦИАЛНО ЯВЛЕНИЕ А ТО ПРЕДИ ВСИЧКО И ЕДИНСТВЕНО ФИЗИОЛОГИЧНО СЪСТОЯНИЕ НА ОРГАНИЗМА.
 • на си прав Кошлуков
  Отговор
  2 15:39  04.01.18
  Kошлуков, не си прав.Използват за полови органи - органи които нормалните хора използват за други жизнено важни нужди. Например:анус,уста език и други. Ако искаш иди на околовръстното и като си платиш ще можеш да видиш как стават тия работи. Защо обаче министъра се застъпва за тия ненормални неща незная. Питай в централата на ГЕРБ.
 • ГОД
  Отговор
  3 16:01  04.01.18
  Това е поредната глупост, която ни я подхвърлят в медийното пространство, за да ни занимават с пълни глупости. Абсолютни глупости, които не решават вечния проблем на българите - безпаричието, липсата на сраведливост и безвремието и апатията, която ни е обхванала.

  Коментиран от #9

 • соросоидни кърлежи
  Отговор
  4 19:58  04.01.18
  Трети пол ?, а преди години едни хора бяха педе-аси, сега ги наричаме гейчета, звучи мило, утре педафили ще наричаме с някоя позитивна дума и ще вкараме закони за тяхна защита .

 • B52
  Отговор
  5 23:37  04.01.18
  Абе, свършиха ли нормалните мъже между управниците, та опряхме до п...лите да ни наливат акъл. То е от ясно, по-ясно: Има мъже и жени, а всичко останало е медицински проблем и ако заболяването не е опасно за обществото няма проблем да си живуркат, но както аз на никой не натрапвам, че харесвам жени, така и те да не ми навират под носа предпочитанията си. Да, ама продажните ни политици само се чудят на кого да се подмажат и чий з..дник да .елуват ...
 • Зиманн
  Отговор
  6 04:40  05.01.18
  Eмиле, напълно си прав, човеко, но нещо Тиквуна и мафията и останалите предни се самозабравиха, решиха, че имат право да се бъркат на всеки навсякъде... Юробюрократите също се самозабравиха. Никой няма право да се бърка в пола на индивида и да му определя дали ще спи, яде рисува стига да не наранява други невинни твари, и то не само хора! Няма трети пол, защото нищо извън двата пола и комбинаториката на гените не съществува. Това, че някой си се смятал за жена или някоя си присадила патлак и се смята за мъж не създава трети пол, а просто инпланти на дадени органи в противоположно по пол родено тяло, това не е работа на държавата да го прави задължение на останалите, каквото искат Брюкселските и Соросоидните зелчици, а е личен избор на индивида! Не е нормално да се родиш мъж и да искаш да си жена нито обратното. Просто е изкривено разбирането. Аз бих разстрелял ако зависеше от мен цялата тая Брюкселска и местна паразитна политическа пасмина, задето налага извратени диктатури закони, но не зависи от мен, а военните и ченгетата не стават, щом не го правят. Лудите джихадисти пък насаждат робия тирания и те са същото зло като бюрократите, но по-кърваво зло. Само Ким Ун и Дони Тръмп да не се сбият, че ще се появят мутанти..., но и те не са от трети пол, а изродени форми тела....!
 • Kcaniba
  Отговор
  7 08:04  05.01.18
  Сега цялатв държава ще състои от гендери, плащащи на бизнеса 60% увеличавпне на тока, спретнато от американки инергорегулатор!!! Демократичноуу!! Хем ти е кеф там, хем тук - навсякъде!! Зощото си ГЕНДЪР!!!
 • 8 06:00  06.01.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • гостуващ
  Отговор
  9 13:34  06.01.18

  До коментар #3 от "ГОД":

  Не са глупости, а целенасочено провеждана политика, зад която се крият определени цели на световния финансов октопод. Един детайл от програмата за нов световен ред. Този детайл ще го отработват "образованите и трудолюбиви" мишлета от една камара обслужващи прослойки -политици, кинаджии, писатели, музиканти, доктори, юристи, журналисти... Все непроизводителни професии, които имат своята важна роля и биха могли да бъдат смислени в едно справедливо общество, което не е подчинено на октопода.

Напиши коментар:


Публикувай