397 1

Учебна евакуация на НДК заради заплаха

Тренировката включва евакуация на хора, включително до превозните средства, при възникване на пожар и наличие на изоставен пакет в сградата

Венцислав Михайлов

Спецслужбите тренираха две ситуации - на пожар и изоставен пакет в НДК.

„Тренираме съвместни действия при различни ситуации с всички ангажирани структури, за да постигнем идеално взаимодействие и максимална подготвеност за реакция“. Това съобщи преди началото на учебното занятие в района на НДК заместник-директорът на СДВР старши комисар Антон Златанов, цитиран в съобщение на МВР.

Той уточни, че учението ще протече почти изцяло на територията на конгресния център, за да не бъдат причинявани неудобства за жителите и гостите на столицата.

Тренировката включва евакуация на хора, включително до превозните средства, при възникване на пожар и наличие на изоставен пакет в сградата. Тя е етап от поредица подобни занятия във връзка с председателството на Съвета на ЕС.

Планирани са достатъчни мерки за сигурност в София, за прилагането на които са ангажирани различни институции. Направени са инструктажи и обучения както на различните служби – полицейски, пожарни, аварийни и медицински, включително и на специалните части, така и на персонала на НДК.

Основната цел е през шестмесечния период заедно с гарантиране на сигурността да не бъде допускано излишно претоварване и блокиране на града и затрудненията при движение по основните булеварди да бъдат минимални, посочи заместник-директорът на СДВР. Той призова гражданите за разбиране и търпение.

Всички системи за сигурност са тествани и работят, поетапното въвеждане на мерките започна от началото на месец декември миналата година, изтъкна старши комисар Златанов.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Грую
    Отговор
    1 09:26  05.01.18
    Отдавна, още от преди ще стане почти 10 години трябваше да се проведе в държавата противопъдарна подготовка и и да се предотврати идването на власт на пъдарната партия ГЕРБ! Сега вече едва ли има смисъл. За 10 години сме тотално изгорели и ограбени!

Напиши коментар:


Публикувай