1 089 4

Волен Сидеров: Петима от КЕВР саботират правителството

От "Атака" настояват 20-процентното повишение на цената на водата в цялата страна да отпадне

Стефанаки Йоанис

Общественият интерес в момента не е да се вдига 20% водата, какъвто е случаят в Ямбол например. Аз ще направя всичко възможно това да не се случи. Така лидерът на "Атака" Волен Сидеров коментира пред Нова тв поскъпването на водата и отражението на този факт върху обществените нагласи.

„Петима от членовете на комисията са от партии, които са против управлението. Те са в състояние да саботират правителството. И го правят. Какво ще ни кажат хората след три месеца: „Защо дойдохте на власт, а се вдига цената на всичко“, коментира той.

„КЕВР одобрява повишението на цените и от 1 януари в някои градове цената се вдигна доста сериозно – 20%. Това е прекалено много. Настоявам това повишение да не се случи. Ако се наложи, може да се направят и законодателни промени. Тази комисия се оказа толкова независима, че никой не може да й влияе. Не трябва да е толкова независима. Не трябва да е в такъв състав – 9 души, пет от които са от партии, които са против сегашното управление”, каза още лидерът на „Атака” пред Нова телевизия.

Според него хората в комисията са „с политически пристрастия и политически виждания”.

„Хора като Светла Тодорова и председателят на Комисията Иван Иванов са точно такива. Тази Светла Тодорова, която е уж експерт, преди време се изказа политически, че съжалява, че партия „Атака“ е влязла в правителството. А изказа й дойде, защото преди време именно ние протестирахме пред прозорците й заради поредното увеличение на цените“, заяви Сидеров.

На въпрос защо така остро скочи срещу коалиционните си партньори относно доходите на хората и "пързалките и шейничките" за Пирин, Сидеров отговори: "Това не е нито атака, нито нападение. Това е припомняне. Длъжен съм да го кажа заради хората, които ни направиха трета политическа сила. Има недоволни гласове и тъй като аз съм човекът, който идеологически е движил формацията, те се обръщат към мен".

"Времето на коалиционното ни присъствие в парламента не е толкова голямо... Но цял месец държавата да се занимава с Банско... Всички новини започваха с това кой е против и кой е за. Не смятам, че това е актуалният въпрос, с който трябва да се занимава държавата", отбеляза лидерът на "Атака".

Той коментира още, че с коалиционните си партньори Красимир Каракачанов и Валери Симеонов нямат крайни разногласия по ключови въпроси. Според Сидеров - всеки има право на своята позиция, включително и тази за втория лифт в Банско: "Валери Симеонов е човек много деен, енергичен. Като се захване с нещо, той го върши. И като се е захванал с този въпрос, той като че ли се вторачва прекалено много. Има и други територии, на които ние трябва да действаме... Защо не говорим за златните концесии, например? Аз говоря за това от години в парламента".

"Коалицията е компромис, доколкото може да движи нещо напред, да движи страната ни напред. Моят възглед, че Турция не може да бъде в ЕС, остава. Моят възглед за тракийските имоти остава. Това, което мисли премиерът Борисов, е негово право. Българският народ е избрал тази партия и този лидер на партия, който има такава политика спрямо Турция. В този смисъл аз се оказвам малцинство. Но ние работим с партия ГЕРБ, защото в такава ситуация аз мога да направя нещо за моите избиратели - като коалиционен партньор, а не като опозиция. Съгласието да бъда в коалиция с партията, с която имам различия по доста въпроси, е за да мога да свърша нещо", заяви Волен Сидеров.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Глупак
  Отговор
  1 14:23  06.01.18
  Мутри и престъпници вместо в парламента Трябва да са в затвора - Мишо Бирата, КТБ, БТК, Булгартабак, унищожаването на армията Козлодуй, БАЛКАН , ЕРП…….. На 11.1 ще има протест Който се чувства БЪЛГАРИН ЩЕ Е ТАМ ДА СИ ВЪРНЕМ ДЪРЖАВАТА

  Коментиран от #4

 • Гост
  Отговор
  2 16:16  06.01.18
  Много ги бива на приказки, а иначе са гола вода.
 • Гого
  Отговор
  3 14:09  07.01.18
  Колкото направи минималната заплата 1000 лева толкова ще направи и за водата хитрец от всякъде!
 • Патриот
  Отговор
  4 21:19  08.01.18

  До коментар #1 от "Глупак":

  Ако ще порзваме автомати да идвам. от мирни протести и самозапалвания българският политик/мутра не разбира.

Напиши коментар:


Публикувай