6 Януари, 2018 12:31 1 463 4

Волен Сидеров: Петима от КЕВР саботират правителството

  • вода-
  • кевр-
  • волен сидеров

От "Атака" настояват 20-процентното повишение на цената на водата в цялата страна да отпадне

Общественият интерес в момента не е да се вдига 20% водата, какъвто е случаят в Ямбол например. Аз ще направя всичко възможно това да не се случи. Така лидерът на "Атака" Волен Сидеров коментира пред Нова тв поскъпването на водата и отражението на този факт върху обществените нагласи.

„Петима от членовете на комисията са от партии, които са против управлението. Те са в състояние да саботират правителството. И го правят. Какво ще ни кажат хората след три месеца: „Защо дойдохте на власт, а се вдига цената на всичко“, коментира той.

„КЕВР одобрява повишението на цените и от 1 януари в някои градове цената се вдигна доста сериозно – 20%. Това е прекалено много. Настоявам това повишение да не се случи. Ако се наложи, може да се направят и законодателни промени. Тази комисия се оказа толкова независима, че никой не може да й влияе. Не трябва да е толкова независима. Не трябва да е в такъв състав – 9 души, пет от които са от партии, които са против сегашното управление”, каза още лидерът на „Атака” пред Нова телевизия.

Според него хората в комисията са „с политически пристрастия и политически виждания”.

„Хора като Светла Тодорова и председателят на Комисията Иван Иванов са точно такива. Тази Светла Тодорова, която е уж експерт, преди време се изказа политически, че съжалява, че партия „Атака“ е влязла в правителството. А изказа й дойде, защото преди време именно ние протестирахме пред прозорците й заради поредното увеличение на цените“, заяви Сидеров.

На въпрос защо така остро скочи срещу коалиционните си партньори относно доходите на хората и "пързалките и шейничките" за Пирин, Сидеров отговори: "Това не е нито атака, нито нападение. Това е припомняне. Длъжен съм да го кажа заради хората, които ни направиха трета политическа сила. Има недоволни гласове и тъй като аз съм човекът, който идеологически е движил формацията, те се обръщат към мен".

"Времето на коалиционното ни присъствие в парламента не е толкова голямо... Но цял месец държавата да се занимава с Банско... Всички новини започваха с това кой е против и кой е за. Не смятам, че това е актуалният въпрос, с който трябва да се занимава държавата", отбеляза лидерът на "Атака".

Той коментира още, че с коалиционните си партньори Красимир Каракачанов и Валери Симеонов нямат крайни разногласия по ключови въпроси. Според Сидеров - всеки има право на своята позиция, включително и тази за втория лифт в Банско: "Валери Симеонов е човек много деен, енергичен. Като се захване с нещо, той го върши. И като се е захванал с този въпрос, той като че ли се вторачва прекалено много. Има и други територии, на които ние трябва да действаме... Защо не говорим за златните концесии, например? Аз говоря за това от години в парламента".

"Коалицията е компромис, доколкото може да движи нещо напред, да движи страната ни напред. Моят възглед, че Турция не може да бъде в ЕС, остава. Моят възглед за тракийските имоти остава. Това, което мисли премиерът Борисов, е негово право. Българският народ е избрал тази партия и този лидер на партия, който има такава политика спрямо Турция. В този смисъл аз се оказвам малцинство. Но ние работим с партия ГЕРБ, защото в такава ситуация аз мога да направя нещо за моите избиратели - като коалиционен партньор, а не като опозиция. Съгласието да бъда в коалиция с партията, с която имам различия по доста въпроси, е за да мога да свърша нещо", заяви Волен Сидеров.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Глупак

    10 0 Отговор
    Мутри и престъпници вместо в парламента
    Трябва да са в затвора - Мишо Бирата, КТБ, БТК, Булгартабак, унищожаването на армията Козлодуй, БАЛКАН , ЕРП……..
    На 11.1 ще има протест
    Който се чувства БЪЛГАРИН ЩЕ Е ТАМ
    ДА СИ ВЪРНЕМ ДЪРЖАВАТА

    Коментиран от #4

  • 2 Гост

    4 1 Отговор
    Много ги бива на приказки, а иначе са гола вода.
  • 3 Гого

    1 2 Отговор
    Колкото направи минималната заплата 1000 лева толкова ще направи и за водата хитрец от всякъде!
  • 4 Патриот

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Глупак":

    Ако ще порзваме автомати да идвам. от мирни протести и самозапалвания българският политик/мутра не разбира.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове