1 270 15

Акредитации с третия пол за форуми на ЕС в София

Стефанаки Йоанис

Новият пол не дочака българския парламент, настани се в председателството ни на ЕС. На бланките за акредитация на журналисти са посочени три графи - женски, мъжки и неопределен.

Тъй нареченият "трети пол", около който споровете не стихват в последните дни, не дочака влизането на Конвенцията в Народното събрание и макар и формално да не присъства в текста й, влезе в акредитациите за медиите, които ще отразяват събитията около българското председателство на Европейския съюз.

Това забелязаха журналисти, които от днес могат да се акредитират на сайта на председателството за събитията от календара. Първото ни събитие начело на ЕС е на 11 януари, когато в София идват членовете на Европейската комисия и председателят й Жан-Клод Юнкер.

В акредитацията, която се попълва онлайн, в падащо меню за пола на участника, който желае да проследи събитието, е изредено - женски, мъжки и трета графа, "неопределен", забелязаха първите акредитирали се, предаде Канал 3.

Дори и да е норма и евростандарт за форумите на Брюксел, въпросната графа е тотален прецедент за нашата страна, където подобно полово разнообразие не е институционализирано, поне засега.

Това обяснява и бързането с приемането на Истанбулската конвенция, както и обвързването й с Европредседателството ни, както и силния натиск на министърките Екатерина Захариева и Цецка Цачева по време на заседанието на кабинета от сряда, на което след дълги спорове бе приета Истанбулската конвенция.

Именно Цачева е тази, която увещава несъгласните министри от кабинета от Обединените патриоти и от ГЕРБ, да приемат документа, понеже не било сериозно страна-домакин на Европредседателството, да го е подписала, но не и да го е приела и ратифицирала.

"Европейският съюз подписа като цяло Конвенцията през юни месец 2017 година. Няма да бъде добър знак държава, председателстваща Съвета на Европейския съюз в момента, да отлагаме, тъй като вече е извървян пътят на общественото обсъждане. Финалният заключителен акт беше в Съвета по прилагане на актуализираната стратегия", заяви Цачева по време на правителственото заседание.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Брат ми
  Отговор
  1 19:01  06.01.18
  За съжаление,отново се вижда че нямаме истински политици .Като Орбан,например.Много жалка картинка.
 • onq s konq
  Отговор
  2 19:04  06.01.18
  Ако ЕС добавят към нормалните евросубсидии и едно "красиво допълнение" специално за Третия пол,къф е проблема да не се съгласим?Между другото поляците цялата си държава са кръстили в чест на въпросни пол!

  Коментиран от #3

 • магарето
  Отговор
  3 19:18  06.01.18

  До коментар #2 от "onq s konq":

  Ти кон ли си или кобила? Ха кажи си? Ама май си нещо средно като те гледам!

  Коментиран от #4

 • onq s konq
  Отговор
  4 19:25  06.01.18

  До коментар #3 от "магарето":

  Асам млат мериджей брачет и такива като тебе бих ги купил и продал няколко пъти,но за жалост изобщо не се котирате на пазара:)

 • пол неопределен
  Отговор
  5 19:37  06.01.18
  Като ще има "трети пол" - неопределен, защо не приемат, че всички сме от този пол - неопределен. И проблемите на Сорос и компания ще бъдат решени. Даже в личните документи предлагам да отпадне графата за пол. Тогава гейовете и педалите вече няма да могат да реват за нарушени права и всички ще сме окончателно равноправни. (Макар, че Господ е създал мъжа и жената - за трети пол никъде не се споменава.)
 • Продажници
  Отговор
  6 19:59  06.01.18
  Отново като теле пред майка си. По-големи католици и от Папи! Те не ги приемат в Шенген, не ги бръснат за сливи - трета графа, трета раса не разчесана. Продажници на еврогейска ясла.
 • мунчо
  Отговор
  7 20:26  06.01.18
  какъв трети пол бе! нека да си покажат половия си орган да го видим бе, па чак тогава ще се убедим че има трети пол!
 • Идиот
  Отговор
  8 20:38  06.01.18
  Ами доказателството,че няма Трети пол е невъзможността да се определи,като мъжки или женски!:):):)Неопределения пол означава,че няма такъв който да е определен като Трети!Дебилите явно не са българи,а авторите на Конфекцията за права на нещо,което няма умствената способност да се СамоОпредели ,каквито са и Дебилите ! Третия пол е открит отдавна=Дебил се нарича!:):):)
 • Ads
  Отговор
  9 21:48  06.01.18
  Трети пол е този който не знае какъв е. Ами събува си гащите на улицата и пита някой срещнат, той ще му каже. Ако не е съгласен с чутото, значи е от противоположния пол. Ако пак нещо не му е ясно, заминава на 4-ти километър у психото и толкоз. Ей голяма олелия.
 • Истината
  Отговор
  10 01:20  07.01.18
  Или си гей или лесбийка!Трети пол звучи тъпо.Що е то и има ли почва у нас?

  Коментиран от #11

 • МЪ же НА
  Отговор
  11 08:25  07.01.18

  До коментар #10 от "Истината":

  ... абе то вярно, че вече ги манипулират здраво на вторият етаж, вярно че и в гръб може да ги объркаш, че гъз пол няма, че хормонално може да брадясат или не. и да им мутират гласовете и т.н. ....обаче досега не съм виждал да има някой хем с чушка, хем с мушка...е това е според мен трябва да е "неопределеният" пол...има ли такова животно? и дори да го има, то е толкова рядко, че трябва да е в зоопарка, под специална защита, а не да се разхожда в суровият, двуполов свят навън
 • МЪ же НА
  Отговор
  12 08:41  07.01.18
  ... дори аномалиите на природно родените индивиди - хермафродити имат доминиращи полови белези.
 • Дедо Ташунко
  Отговор
  13 09:04  07.01.18
  Още на президентските избори имах съмнение, че леля Цецка не прилича много на леля, а повече на свако и ето че истината лъсна.
 • 14 10:02  08.01.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • браво краво
  Отговор
  15 10:04  08.01.18
  я виж тези с много минуси сигурно вече са от 4 пол- кръстоска животно и човек...направо са богове.

Напиши коментар:


Публикувай