Last news in Fakti

6 Януари, 2018 20:13 3 324 39

Бойко Борисов: Подкрепям Ердоган

  • бойко борисов-
  • реджеп ердоган-
  • турция-
  • българия

Превратаджиите искаха да го убият

„Опитът за преврат в Турция не целеше свалянето на Реджеп Ердоган от власт, а неговото убийство. Този коментар прави премиерът Бойко Борисов в интервю за Анадолската агенция в навечерието на тържественото откриване на църквата „Свети Стефан” в Истанбул.

„Когато ме критикуват за подкрепата ми за президента Ердоган, отговорът ми е винаги такъв – приемаме всички ценности на демокрацията като фундамент. Когато става дума за демокрация, концепцията е гласът на хората, тяхното решение, да бъде на първо място. Идването на власт чрез стрелба по цивилни цели с изтребители Ф-16 и военни хеликоптери не е приемливо. Затова и подкрепям президента Ердоган”, коментира Борисов.

Той беше критикуван многократно за това, че нашите служби директно връщат на Турция издирвани за връзки с духовника Фетхуллах Гюлен и кюрдските организации в нарушение българското и международно законодателство.

„Ние, ЕС и България, не сме просто съседи на Турция, която е най-голямата натовска армия в Европа и която сама изгражда южния фланг на НАТО. Вместо да обръщаме гръб на Турция, трябва да развием дипломатическите си отношения и да увеличим доверието в нашия южен фланг”, допълва още премиерът.

По думите му е разумно сключването на „голямо споразумение” с ЕС по темите за визите, митническото сътрудничество и културното наследство с цел улесняване на бизнес контактите, туризма и транспорта, докато присъединителният процес на Турция продължава.

Той хвали сътрудничеството с Анкара в борбата с нелегалните имигранти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Макрон

    24 15 Отговор
    Вчера казах,че Турция няма шанс за влизане в ЕС точно заради Режима на Ердоган,но Борисов пак е спал с някоя неинформирана журналистка и за това говори идиотии!:):)Добрите отношения с Путин и Ердоган не са за препоръчване точно сега,та имаш едно минусче от Мен!

    Коментиран от #19, #37

  • 2 мда

    25 0 Отговор
    И той ще те подкрепи, като оня в Симитли!
  • 3 Демократ

    28 23 Отговор
    По принцип е съвсем нормално един Тиран да подкрепя друг!Такива са точно Путин и Ердоган,а вече и Борисов което не е добре!
  • 4 Лост

    4 1 Отговор
    👅👅👅
  • 5 onq s konq

    19 16 Отговор
    Не съм очаквал чак пък такъв "селям" от страна на ББ към Ердо,защото това надхвърля доста официалната добросъседска политика.Нещо повече-БОРИСОВ ВЗЕМА СТРАНА В ОТНОШЕНИЯТА ЕС-ТУРЦИЯ!И понеже му имам пълно доверие така както мнозинството турци на Ердоган,допускам че ИМА НЕЩО КОЕТО НЕ ЗНАЕМ,НО ЩЕ НАУЧИМ "КАТО МУ ДОЙДЕ ВРЕМЕТО".А твърде вероятно е това "нещо" наистина да си заслужава действията на ББ и ДА Е СВЪРЗАНО С ПЪТЯ НА "ЮЖЕН ПОТОК" ОТ ТУРЦИЯ КЪМ ИТАЛИЯ ,Т.Е. ДА ИЗМЕСТИМ ГЪРЦИТЕ ОТ ТРАСЕТО.

    Коментиран от #9

  • 6 Макрон

    20 14 Отговор
    Борисов подкрепя публично Терорист,който ЕС не одобрява и му бихме шута!Жалко,срахотен гаф и ние не сме слепи и помним!:):):)Явно пак трябва да дърпам балкански ушета!:):):)
  • 7 Велика русия

    22 17 Отговор
    Бойко внимавай със тоя .Доверие неможещи да имаш на фес
  • 8 Бесен Язовец

    16 8 Отговор
    Все пак при срещата Бойко се държа достойно, а не като онова сръбско мекере, (обожавано от наште русофилчии) дет му пя насред Белград Осман ага ли, ко беше му пял не знам.
  • 9 Горд Българин

    26 19 Отговор

    До коментар #5 от "onq s konq":

    Какво стана бе катър? Твоя любимец ББ се прегърна, целуна с поробителя и за пореден път предаде, както Българските национални интереси така и тези на ЕС. Ха да са ви честити ББ и ГРОБАРИТЕ. Пак гласувайте за тях, че тотално да заличат милата ни Родина и най накрая да я направят турски вилает. Ненавиждам такива родоотстъпници, но повече ненавиждам тези, които отново му дадоха тази възможност тоест онези 80%, за които говореше проф.Иво Христов.

    Коментиран от #12

  • 10 тъпчо

    9 4 Отговор
    мммда...на съда всичко му е ясно...моля да влезе убития...първо ходи в Турция,после при арабите да "поклатят меча" и сега пак в Турция...после министерството му гласува за трети пол.
  • 11 СссереМ

    11 12 Отговор
    Поробителя е някъде около московието,още ни дърпа натам и ти си живото свидетелство.
  • 12 onq s konq

    14 11 Отговор

    До коментар #9 от "Горд Българин":

    Историческа истина е че сме били под турско робство,след което -под съветско.Разликата между нас обаче е твърде съществена,защото докато ти си се вторачил в миналото,то аз гледам към бъдещето.И най-малко пък с теб ще обсъждам какви национални и на ЕС интереси е предал Бойко,след като ЗАМИЯТ ТИ СИ РУСКИ НАЦИОНАЛЕН ИНТЕРЕС!И няма нужда да подканваш пак да гласуваме за ББ,защото ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ще го направим.А ти и подобните ти като станете значимо мнозинство НЯКОЙ ДЕН,НЯКОЙ ВЕК...И ВЗЕМЕТЕ ВЛАСТТА,тогава ще критикуваш по тоя си екстремно просташки начин.До тогава-ТИХИЧКО И СЪС СВИТИ НАЗАД УШИ:)

    Коментиран от #13, #15

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 клс

    1 1 Отговор

    До коментар #13 от "въх":

    те всички са такива
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Някой

    16 10 Отговор
    Бойко пак не си в час. Началниците ти открито критикуват мустакатия ислямист ти си тръгнал за борец за демокрация да го обявяваш. То бива пожарникарски глупости ама чак толкова и за теб е много.
  • 17 ГЕРО

    13 7 Отговор
    ББ е хитрец, интересува ни търговските отношения с туркия. Ние имаме голям съсед с мощна икономика за нашите мащаби . Иначе трябва да продадеме супер мерцедеси на германците, това възможноли е ? Не. Давай там , върти търговия от което печелим и ние. Кво си мислите , да не сме нещо повече от тях.Разбирам еисокомерието , ама нека се видим в огледалото и проверим джобовете си. На гол тумбак чифте хастари. Айди бегай нейде да си оправиме чипа. Бил диктатор,? Кой ви каза такава глупост? Човекът помня беше кмет на цариград и след туй пак спечели изборите. Точно като нашия джентълмен, ми са избрани с избори.

    Коментиран от #22

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Саурон

    15 2 Отговор

    До коментар #1 от "Макрон":

    Къде е Българското знаме над Бойко? Само турските. Смях
  • 20 Велика русия

    9 4 Отговор
    Бойко подкрепя Ердоган! А Ердоган ще подкрепи ли някога Бойко .Никога
  • 21 МММ

    14 2 Отговор
    ББ няма мозъчна дейност а само инстинкти действа инстинктивно, както кучето припиква дърво, така че няма вина за действията си. И много иска да прилича на господаря си от младини ТЖ.
  • 22 БиБиБанкя

    9 4 Отговор

    До коментар #17 от "ГЕРО":

    Той и Хитлер с избори е станал фюрер но нещо не го признават за демократ.
    Като се замислиш повечето диктатори все с избори ги избират.
    С този си е ислямист и другарче с мюсюлмански братя. Граници щял да преразглежда,турски шпиони постоянно гоним ....Е такъв демократ как да не търгуваш с него и да ти е приятелче.
  • 23 Хасан

    7 11 Отговор
    Да живее българо турската дружба,добросъседството,комшулука

    Коментиран от #38

  • 24 Наско

    7 13 Отговор
    Браво Бойко ..
  • 25 Боко тиквата

    13 3 Отговор
    Абе тоя още ли е на власт,няма ли да ги изметем всички най накрая.

    Коментиран от #28

  • 26 KIRO

    8 1 Отговор
    Ашколсун на двамата ,седнали като някои падишахи
  • 27 Т34

    7 0 Отговор
    Е боко като избягаш от България заради престъпленията си срещу българите има къде да се скриеш ...пък и везир могат да те направят
  • 28 СссереМ

    0 2 Отговор

    До коментар #25 от "Боко тиквата":

    Няма.
  • 29 Някой

    1 2 Отговор
    То диктаторите винаги се подкрепят (Путин-Ердоган-Ким-Башар и др.) и за какви честни избори в Турция говори Боко смях, той в БГ ги манипулира какво остава за ТР.
  • 30 333

    7 0 Отговор
    Този подлизурко всички подкрепя. За 20г. убиха България пред очите ни.
  • 31 Дядо Стефчо

    6 0 Отговор
    Класчески отношения валлия-чорбаджия-рая...
  • 32 освобождавай

    3 3 Отговор
    Да идва Ердоган и да ни освобождава от българското робство, че от него по-страшно няма.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 късоглед

    2 0 Отговор
    при едни преговори,срещи на високо равнище и приятелски гостувания не е ли редно да има флаговете на двете страни???
    Бойко седи пред два турски флага...и даже му харесва май

    Коментиран от #35

  • 35 onq s konq

    0 6 Отговор

    До коментар #34 от "късоглед":

    ДРАЗНЕЩО Е...Русофилите да се правят на късогледи,куци,сакати,безпомощни,НЕДОРАЗБРАЛИ,...Ще обясня за флаговете:Националният флаг в ГОЛЯМ РАЗМЕР се поставя ЕДИНСТВЕНО ЗАД/ОТСТРАНИ/ НА ГОСТА САМО АКО Е ПРЕЗИДЕНТ.Ердоган е такъв,затова и флага е голям.Бойко е ПРЕМИЕР,затова и флагът/националния български/ и малък и е на масата пред него.Ако беше отишъл Радев,флагът щеше да е като на Ердо.Друг е въпросът че Радев не е поканен,а ББ!И ще поясня:Не е важно какъв е размера на флага,а ДАЛИ СЛЕД ОФИЦИАЛНАТА ЧАСТ ГОСТ И ДОМАКИН ЩЕ СИ ПИЯТ РАКИЯТА ДОБРОЖЕЛАТЕЛНО И С КЕФ-ГАРАНЦИЯ ЗА ДОБРЕ СВЪРШЕНА РАБОТА И РЕЗУЛТАТНИ ПРЕГОВОРИ!Естествено всичко това вие русофили го знаете по-добре от мен,но го казвам ЗА ДА СТЕ НАЯСНО,ЧЕ И НИЕ РУСОФОБИТЕ ГО ЗНАЕМ И НЯМА КОГО ДА ЗАБЛУДИТЕ!А доказателство за успешната визита на ББ е налице-откриване на страхотната наша църква в Истанбул и освещаването й!

    Коментиран от #36

  • 36 на коня под опашката

    5 0 Отговор

    До коментар #35 от "onq s konq":

    Тили ще обясняваш за знамената! Нещо май забрави геройското си постижение от преди две години! Кой обърка унгарското знаме с българското, исландското с английското (не на Великобритания), беше по една тема за НАТО и бяха постнали натовската емблема с знамената около нея! Спомни ли си цвилещ!
  • 37 Марадона

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Макрон":

    В момента Путин и Ердоган са топ-политиците на световно ниво, ако има нещо за препоръчване са точно добрите отношения с тях
  • 38 Див кашик

    1 0 Отговор

    До коментар #23 от "Хасан":

    Ти си щастлив че аз не съм ти комшия!
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове