2 014 9

600 души се укриват от затвора

Разследващите към този момент са много категорични

Стефанаки Йоанис

Около 600 души с влезли в сила присъди се укриват и не са в затвора. Това заяви пред бТВ Цветан Цветанов.

Запитан как така издирваният за шесторното убийство в Нови Искър Росен Ангелов вече 9 години не може да бъде намерен, бившият вътрешен министър каза - по статистика около 1100 са тези, които имат присъди, около 600 са обявените за задържане под стража и във всички тези случаи се разчита на информацията, която постъпва и на активната роля, която имат представителите на местната власт в отдалечените населени места и районните инспектори.

Доколкото знам има подадени 3-4 сигнала през тези години, които са проверявани от структурите на МВР, но са били без резултат. На въпроса нужни ли са законодателни промени, които да не допускат случаи като този - Росен Ангелов да е на свобода с присъда - Цветанов каза: повече организационни са мерките, които трябва да се предприемат, всички институции да си свършат работата и да има по-добра координация.

Разследващите към този момент са много категорични, че издирваният е извършителят на шестте убийства, каза Цветанов. Той действително е изключително опасен и точно в тази посока е призивът на правоохранителната система, че който забележи това лице не бива да предприема действия, а да информира компетентните органи, за да могат те да го заловят, добави Цветанов.

В България всеки търси да извлече политически дивидент, евродепутатите на БСП са гласували за Истанбулската конвенция, европейският парламент е стигнал до приемането й. Видяхте реакцията на лидера на БСП - категорично отказа да говори по темата. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов по бТВ.

Решението на МС още не е внесено в парламента, каза Цветанов и разказа за следващите ходове на парламентарната група на ГЕРБ по тази тема: с мен осъществиха връзка неправителствени организации, ще направим допълнителна дискусия, за да може да бъдат информирани всички, които имат интерес да разберат за какво става дума. Тук говорим 97-97% само за домашно насилие и промяна на законодателството, което да съответства на всички тези потенциални заплахи към жените. Политиците трябва да допринасяме да намаляваме напрежението и да информираме. Когато народните представители го гласуват, да бъдат достатъчно информирани.

Няма разцепление в ГЕРБ по темата. Разговарял съм с премиера. В момента опозицията се стреми всячески да разделя обществото. В европейския парламент гласува "за", в българския политически живот говорят съвсем различно, каза Цветанов и поздрави вицепрезидента Илияна Йотова, която по думите му като евродепутат е работила много за приемането на тази конвенция в европарламента. Нейната позиция е коренно различна от тази на Корнелия Нинова.

Коалицията ни с Обединени патриоти е стабилна, увери Цветанов. Имаше една гореща точка в края на 2017 г., смятам, че в разговорите, които проведохме, и с всички усилия, които полага премиерът, в момента коалицията е много стабилна.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • А ТИ ?
  Отговор
  1 13:12  07.01.18
  И ТВОЕТО ВРЕМЕ ЩЕ ДОЙДЕ КАТО ТОДОР ЖИВКОВ.
 • гост
  Отговор
  2 13:25  07.01.18
  Те издирваните са колкото студентите в един средно голям университет
 • Батман
  Отговор
  3 13:29  07.01.18
  На снимката е единият от издирваните .
 • Bahti
  Отговор
  4 13:29  07.01.18
  +240

 • некойси
  Отговор
  5 13:36  07.01.18
  Цецо и той се укри успешно от затвора ... поне за сега.
 • 6 14:26  07.01.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Иван Добрвев
  Отговор
  7 18:01  07.01.18
  Цецкооо и 240 депутатаааа
 • Кака Гинка
  Отговор
  8 01:40  08.01.18
  Е, нЕма такива управници! Вече съм склонна да вярвам,че и сваления наскоро Мугабе е по-свестен...
 • БАЙ КУРТИ
  Отговор
  9 09:39  08.01.18
  Итеб те 4ака килийката цвъки

Напиши коментар:


Публикувай