625 3

Деница Златева: Опозицията няма да си затваря очите

На 17 януари мотивите за вот на недоверие към правителството ще бъдат внесени

Стефанаки Йоанис

„Европредседателството не може да бъде повод опозицията да си затваря очите за случващото се в държавата ни, в политически план.” Това заяви зам.-председателят на БСП Деница Златева по бТВ. По думите й темата за корупцията е изключително чувствителна, което се потвърждава и от самия факт, че през последните 10 дни в много западни медии излизат статии за страната ни, които никак не са приятни.

„Усещането за корупция е във висшите етажи на властта, както и в местната власт - там, където има сериозен финансов ресурс. Пример за това е санирането, както и обществените поръчки в други сектори”, каза Златева.

„В новото антикорупционно законодателство се събират няколко звена, което събиране няма да бъде ефективно. За нас е важно да се намери онзи орган, механизъм, който да доведе до резултати, до осъдителни присъди”, каза зам.-председателят на БСП.
„След като започне новият политически сезон, на 17 януари мотивите за вот на недоверие към правителството ще бъдат внесени”, каза също зам.-председателят на БСП.

„Темата за борбата срещу насилието над жени е водеща за левицата. През всичките тези години, чрез женското обединение, чрез партията и младежкото ни обединение, сме били инициатори на редица кампании срещу насилието над жените”, каза Деница Златева. Тя обясни, че темата е породила сериозна полемика в обществото.

„Ние не сме против мерките за борба с насилието над жените, а за начина, по който Истанбулската конвенция беше обсъждана или необсъждана публично и внесена в парламента за ратификация”, обясни зам.-председателят на БСП. По думите й в документа има текстове, които пораждат притеснения, спорове в обществото.

„Предлагаме на този етап конвенцията да не да бъде внесена за ратификация. Но ние ще подкрепим, ще участваме в подготовката на тези промени в законите, които ще гарантират ефективни механизми за борба с насилието срещу жените”, каза още Златева.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • неутрален
  Отговор
  1 14:26  07.01.18
  Точно, така внасяйте всякакви вотове за недоверие, няма Тиквата да обяснява как майка му го учела като идват гости той да бъде послушен, за да не се излагат пред гостите, а учила ли го е майка му на честност и толерантност или да се замита боклука под килима?
 • Гост с име
  Отговор
  2 19:02  07.01.18
  Спрете се бе маймуни. Имайте малко държавническо поведение. Пазете имиджа на България пък като мине председателството си внасяйте вотовете. Ама къде ли отговорност и акъл у комунисти.
 • Реалист
  Отговор
  3 11:03  09.01.18
  От тая по-мазна е само курнито

Напиши коментар:


Публикувай