846 7

Цацаров е глобен за неподадена в срок имотна декларация

Обичайно над 90% от случаите, подадени за проверка от Сметната палата на НАП, приключват със заключение, че няма данъчно нарушение и основание за ревизия

Стефанаки Йоанис

Главният прокурор Сотир Цацаров е глобен с 300 лв. заради неподадена в срок имотна декларация пред съдебния инспекторат, става ясно от сайта на институцията.

Шефът на държавното обвинение пропусна срока за подаване на декларациите, който изтече на 15 май. По закон магистратите, които не подадат в срок декларациите си, се наказват с глоба от 300 до 3000 лв., а когато нарушението е повторно - глобата е от 600 до 6000 лв., припомня Mediapool.

Размерът на глобата се определя от главния съдебен инспектор Теодора Точкова. На Цацаров е наложена минималната санкция, а той не е обжалвал постановлението. Още 9 магистрати не са атакували в съда наказанията си за неподадена декларация и те вече са в сила. И останалите са глобени с 300 или 400 лв.

През август стана ясно, че Националната агенция за приходите (НАП) и ДАНС проверяват председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов, след като си подаде имуществената си декларация само пред съдебния инспекторат. От началото на 2016 г. всички магистрати подават декларациите си само пред Инспектората към Висшия съдебен съвет, но това не важи за членовете на ВСС, които трябва да се отчитат и пред Сметната палатата.

Още при установяването на пропуска беше ясно, че Лозан Панов задължително ще бъде предаден на НАП за данъчна проверка, а също и на ДАНС, както е по закон.

Обичайно над 90% от случаите, подадени за проверка от Сметната палата на НАП, приключват със заключение, че няма данъчно нарушение и основание за ревизия.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Бесен Язовец
  Отговор
  1 14:24  07.01.18
  Тоя не е за жалене, ББ го направи милионер
 • MUHahahah
  Отговор
  2 14:45  07.01.18
  Не е милионер ,а мултимилионер.Скапан Мафиот !!! Ще дойде времето а разплата ! Предлагам да се организира набиране на средства за наемене наемни убиийци с биткойни и да се растрелят всички корумпета ,като това прасе !!!
 • Егати и закона
  Отговор
  3 14:48  07.01.18
  Е-е-е-е...... много ве.....За една касова бележка ще ти скъсат гьона ама кво да правиш закона е такъв.......
 • впечатлен
  Отговор
  4 15:00  07.01.18
  Абе язовци, бесни и луди, какво ви е направил Борисов, не може за всички безобразия в тази държава да е виновен един-единствен човек. Язовецо бесен, нещо открадна ли ти Бойко, така както твоите любимци комунистите ограбиха имуществото на хората и всичко съсипаха?! Колкото да главния прокурор, що време изгуби тоз чиляк да търси под воловете телета, колко време по негово нареждане броиха тухли и плочки в дома на Борисов. В това време престъпността процъфтяваше, та и до днес! Осъден за гнусни престъпления не може да бъде намерен в продължение на 8 години?! Такава държава няма! Напоследък щом стане битово престъпление, прокурорът тича да говори глупости! Просто няма опит човекът, това е! Убиецът фантом, на когото вече знаем цялата биография, да не е роднина на главния прокурор? То и толкова ще го намерят! Кой знае в кои гъсти гори тилилейски се крие, нали е много опитен планинар и горски човек и национален герой и какво ли още не.
 • Соломон Вагенщайн
  Отговор
  5 15:01  07.01.18
  Деменцията при масоните е често срещано явление .
 • К.К.
  Отговор
  6 15:28  07.01.18
  Объркал се е от много далавери, трудно се води отчет за всичко, пък и срок има трябва да спре малко ама ще загуби клиенти, не е една работа.
 • Селянина с колелото
  Отговор
  7 16:48  07.01.18
  Тия направо го заклаха!

Напиши коментар:


Публикувай