1 089 3

Пожар изпепели заведение, железария и магазин за домашни потреби в Бургас

Имало е и гърмежи, вероятно предизвикани от бои, керосин и други вещества

Венцислав Михайлов

Пожар изпепели заведение за бързо хранене, железария и магазин за домашни потреби в Бургас.

От полицията потвърдиха информацията и обясниха, че се прави оглед, за да се установи причината за пламването на огъня и пораженията, съобщава сайтът "Бургас24".

Инцидентът е станал тази нощ. Трите търговски обекта се намират в постройки в междублоковото пространство в бургаския комплекс "Славейков". Най-големи са щетите по заведението за бързо хранене. Там вероятно се е взривила газова бутилка, използвана в кухнята. Пожарът се е разпространил бързо и върху останалите обекти заради леснозапалимите материали и химикали, които се продават в железарията и в сектора за домашни потреби. Имало е и гърмежи, вероятно предизвикани от бои, керосин и други вещества.

Часове наред пожарникари подсигуряваха района, за да предотвратят тлеещи огнища да предизвикат нов пожар и разпространението му върху съседни сгради, съобщи БТА. В близост се намира хранителен магазин, автомивка и бл.40, който в момента се санира. Предстои изясняване на причините за случилото се.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Емил
  Отговор
  1 19:17  07.01.18
  Ало, редакторчетата, керосинът е гориво за самолети и не се продава в железарията! Вероятно имате предвид коресилин! "Език мой, враг мой!" Сигурно сте от поколението учило БЕЛ, вместо българсли език и литература? А от органичната химия сте наблягали на етанола!

  Коментиран от #2

 • Петъо химика
  Отговор
  2 19:44  07.01.18

  До коментар #1 от "Емил":

  Това е газ за горене. Питай баба си.Налива се в керосинови-газени лампи .
 • Голям прос
  Отговор
  3 20:05  07.01.18
  Верно, че е газ, само че не мирише като едно време. Ползвах го да разреждам боя, но сега е по-скъп от бензина.

Напиши коментар:


Публикувай