Last news in Fakti

8 Януари, 2018 11:00 2 349 12

Шеф на ДАИ се разделя с поста заради инструктаж в затвора

  • даи-
  • пазарджик-
  • инструктаж

Това ще се случи по взаимно съгласие

Началникът на ДАИ – Пазарджик Владимир Добрев, който заведе подчинените си в затвора като превантивна мярка срещу корупцията в системата, ще се раздели с поста от 15 януари. Това съобщи самият той пред бТВ.

По думите му на 12 декември м.г. са му предложили това да стане по взаимно съгласие с обезщетение от 6 заплати. „Аз приех и съм поставил условие това мое освобождаване да стане от 15 януари т. г.”, поясни той.

„Завеждането на служителите в затвора беше с цел превенция. Исках да ги заведа там, за да им проведа инструктаж – не в килиите, а в клуба на затвора. Исках да им обърна внимание, че проблемът е сериозен”, отбеляза Добрев.

Имаше индикации, че местната структура на ДАНС проявява интерес към областния отдел, допълни той.

Има служител, който беше хванат с подкуп, беше вкаран в затвора и си излежа присъдата, каза още Добрев.

След посещението са започнали проверки от изпълнителната агенция. „Беше подаден сигнал от зам.-министъра на транспорта до Районната прокуратура в Пазарджик, започна се проверка с оглед превишаване на власт или злоупотреба със служебно положение. Всички служители бяхме викани в ДАНС и разпитвани”, заяви Добрев.

По думите му той предварително е казал на служителите, че ще правят инструктаж в затвора. „Бяхме 8 служители, само мъже. Служителката, която впоследствие се жалва, не трябваше да идва. Но аз я видях в затвора на входа, че и тя е дошла с нас. Ако ѝ бях казал: „Ти няма да влизаш в затвора”, щеше да се счита за дискриминирана и щеше да се чувства по-обидена”, посочи Владимир Добрев.

Той изтъкна, че при посещението си не са имали никакъв пряк контакт със затворници.

Добрев подчерта, че по принцип не е трябвало да съгласува намерението си с по-висшестоящи, но тогава е казал на изпълнителния директор. „Той на няколко пъти ми каза: Виж там нещо, от ДАНС ровят покрай вас, ще станете за резил. Аз му казах, че ще ги заведа в затвора на инструктаж”, допълни той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иванчо

    58 2 Отговор
    Браво на тоя човек ! Така се прави. Поредно доказателство, че в тая скапана държава свестните ги отстраняват...
  • 2 MasterBoy

    46 1 Отговор
    В България тръгнеш ли да се бориш с корупцията веднага ставаш неудобен.
  • 3 Мемфис

    35 1 Отговор
    Какво лошо е направил, завел ги е там за да свикват с колегите!
  • 4 Гербестан

    28 2 Отговор
    Един да направи нещо правилно в тая държава и герберастите го унищожават моментално ! Преценили са, че дори един да се притесни след посещението в панделата и е загубен кадър за партията и приходите, ще пострадат !
  • 5 БАЙ КУРТИ

    19 1 Отговор
    Тябвало 24 4аса даги оставиж там
  • 6 Учител

    15 0 Отговор
    За всички трябва да се провежда такъв инструктаж особено за младите шофьори,митничари, и някой ученици с прояви
  • 7 onq s konq

    7 5 Отговор
    По тая логика с кандидат -шофьорите трябва да се провеждат учебни занятия и на гробището.
  • 8 НЕ БЕРБАМ НА ОШИТЕ СИ

    11 0 Отговор
    ГЛЕДАМ И НЕ БЕРБАМ НА ПРОСТОТИЯТА В ТАЯ ДЪРЖАВА, ВМЕСТО ДА ГО НАГРАДЯТ .........
  • 9 по темата

    7 1 Отговор
    Колежката, която не е трябвало да бъде там, но е пожелала да се чифтоса със затворници, е подала оплакването, защото меракът ѝ не се е осъществил, и е останала на сухо.

    Това е бил единствения ѝ шанс, да бъде ощасливена, защото в затвора не подбират вещиците, но язък, не и се отволи парашута.
  • 10 qqqqqq

    6 0 Отговор
    Поредния пример че няма държавност. Който се изправи срещу курупцията, го наказват. Що за държава сме.
  • 11 Гост

    4 0 Отговор
    Аз мисля, че и някой министри трябва да си проведат съвещанията в затвора.
    Идеята на човека беше прекрасна, а те ще го уволняват, явно се притесняват да не би случайно да се пресече корупцията.
  • 12 Патриот

    0 0 Отговор
    Корупцията не трябва да се бори. Тя трябва да се насърчава. Това ни е като национален спорт последнте години, управлявани от ГЕРБ.

    Поредното доказателство за липса на желание за борба с корупцията!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове