1 659 4

Нови забрани! Движението в София ще стане ад заради метрото

Мартин Христов

От 00.00 часа на 09.01.2018 г. до 24.00 часа на 09.07.2018 г. се въвеждат промени в организацията на движение, в София заради строителни дейности, свързани с изграждането на третия лъч на метрото. Това съобщиха от Софийска община.

Забранява се влизането на пътни превозни средства по северното пътно платно на бул. "Патриарх Евтимий” между бул. "Витоша“ и ул. "Цар Самуил“. Движението ще се извършва еднопосочно в две пътни ленти по южното пътно платно на бул. "Патриарх Евтимий“ в посочения участък в посока бул. "Христо Ботев“;

Забранява се влизането на пътни превозни средства по южното пътно платно на бул. "Патриарх Евтимий” между ул. "Граф Игнатиев“ и ул. "Хан Крум“. Движението ще се извършва еднопосочно в две пътни ленти по северното пътно платно на бул. „Патриарх Евтимий“ в посочения участък в посока бул. „Витоша“.

Забранява се влизането на пътни превозни средства по северното пътно платно на бул. „Васил Левски” между ул. „Проф. Н. Михайлов“ и ул. „Граф Игнатиев“. Движението ще се извършва еднопосочно в три пътни ленти по южното пътно платно на бул. „Васил Левски“ в посочения участък в посока ул. „Граф Игнатиев“.

Обръща се посоката на движение на ул. „Цар Самуил” между бул. „Патриарх Евтимий” и ул. „Хан Аспарух“ към бул. „Патриарх Евтимий”.

В транспортния тунел под НДК движението на пътни превозни средства в посока бул. „България“ ще се извършва върху трасето на трамвайната линия.

Забраняват се престоят и паркирането на автомобили както следва: - по бул. „Патриарх Евтимий” между бул. „Витоша” и ул. „Цар Самуил” – северна страна; - по бул. „Патриарх Евтимий” между бул. „Витоша” и ул. „Княз Борис I” – южна страна; - по бул. „Патриарх Евтимий” на 30 м след ул. „Княз Борис I” в посока бул. „Христо Ботев” – южна страна; - по бул. „Патриарх Евтимий” между ул. „Граф Игнатиев” и ул. „Хан Крум” – южна страна; - по бул. „Васил Левски” на 20 м преди ул. „Проф. Н. Михайлов” в посока ул. „Граф Игнатиев” – северна страна. В същите участъци се закриват местата за почасово платено паркиране „синя зона“.

София / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • tralala
  Отговор
  1 08:29  09.01.18
  Убавиня...
 • Гост
  Отговор
  2 08:45  09.01.18
  Картата, къде е картата в тази статия? Ех, и в общината и журналистите все специалисти...
 • 1 април
  Отговор
  3 09:18  09.01.18
  Това някаква шега ли е? Защото всичките тези ограничения са в сила от месеци....
 • Гост
  Отговор
  4 11:36  09.01.18
  много добре, ще се научите да ходите пеш или с колело ...

Напиши коментар:


Публикувай