3 229 8

Такси уби най-възрастния български тв водещ

Мария Атанасова

Една от емблематичните фигури за последното столетие на Бургас – легионерът Иван Григоров почина днес на 94-годишна възраст. За това информират колегите от СКАТ ТВ, където Григоров водеше собствено предаване от 1998 година и вече 20 години не е слизал от ефир, съобщава Фалгман бг.

Той с право бе известен като най-старият тв водещ в света и никога не е използвал аутокю.

В Бургас е познат като легионер, осъден от Народния съд и лежал в изключително тежки условия в затвора, член на Съюза на репресираните, отявлен антикомунист, журналист и общественик. Един от автентичните основатели на СДС в Бургас.

Узнавайки за кончината на Григоров в телевизията са били в шок. Смятали, че е в новогодишна ваканция и заради това, е пропуснал предаването. Бил в отлично здраве при последното му идване в телевизията ден преди Коледа.

Същият този ден, на свечеряване Григоров се прибирал у дома си, както винаги пеш. Малко преди да влезе в къщата, в която живее в самия център на Бургас, е бил пометен от такси на ул.”Славянска” – между Етнографския музей и магазин „Амадеус”.

От удара тялото на Григоров е отхвръкнало във въздуха и се стоварило върху велосипедист. Според свидетели на инцидента състоянието на пешеходеца е било повече от отчайващо.

„Аз го вдигнах на тротоара със собствените си ръце, дясната тазобедрена става беше счупена и костта на крака му буквално стърчеше навън. Въпреки това, г-н Григоров не загуби съзнание, а съвсем смислено предаде личните си вещи в ръцете ми, в т.ч. и бележника му с темите за предаванията. Помогнах да го качим в линейката и си казах, че при тази възраст шансът да се раздвижи някога е почти нулев”, каза човек, който лично го познава.

След 14 дни битка за живот г-н Григоров е издъхнал в болницата.

Бургас / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • ЕДИН ОТ БУРГАС
  Отговор
  1 10:06  09.01.18
  МИР НА ДУШАТА МУ..... СЪБОЛЕЗНОВАНИЯ НА БЛИЗКИТЕ....
 • ВМОРО
  Отговор
  2 10:17  09.01.18
  Лека му пръст!
 • Кико
  Отговор
  3 10:25  09.01.18
  Таксито сигурно го е карал някой криминален като Росен от Нови Искър. България 2018 здравей
 • Йордан
  Отговор
  4 10:45  09.01.18
  А за шофьора сигорно 1 година условно и айде пак на пътя да убива следващия.

 • 5 11:58  09.01.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Както обикновено се случва
  Отговор
  6 13:24  09.01.18
  Ако беше оцелял, да види безхаберието на правораздавателната ни система , относно неговият случай, щеше да се превърне в най-отявленият антидемократ.
 • Сократ
  Отговор
  7 13:28  09.01.18
  По добре мъртъв, отколкото берящ душа инвалид, а близките му борещи се с таксиджията и "правовата ни" държава. Язък за човека. Отишъл е на по хубаво място.
 • Ултра
  Отговор
  8 19:22  09.01.18
  Каква невероятна гадост и нелепа смърт- да преживееш Ада на комунистическите концлагери, чак до 94 години, за да те премачка освирепял бакшиш ..... Мир на праха му!

Напиши коментар:


Публикувай