9 Януари, 2018 11:26 25 820 19

КАТ взема 10 точки за ....

  • kat-
  • точки-
  • мерки-
  • скорост

10 контролни точки ще се отнемат на шофьори за неправилно изпреварване, ако е създадена опасност за движението. Досега за такова нарушение водачите оставаха без 8 точки.

10 точки ще се вземат и и за шофиране в насрещното платно по магистрала или скоростен път, предупреждава в. „24 часа“.

Тези промени в наредбата за контролните точки са обявени за обществено обсъждане.

В края на 2016 г. депутатите решиха за шофиране в насрещното шофьорът да се наказва с 1000 лв. глоба и отнемане на книжката за 3 месеца. Когато същото нарушение е извършено повторно, глобата е 4000 лв., а книжката ще се взема за 6 месеца.

В промените в наредбата е предвидено още младите шофьори да получат максималния брой точки две години след като са взели книжка. Ако през това време тя им е отнета, този период няма да се причислява към стажа.

Броят на контролните точки ще се възстановява с 1/3, ако водачът премине допълнително обучение. Това ще може да се случва само веднъж в годината. Точки ще се връщат и ако докаже, че е платил глобите си. Предвидена е и възможност за служебно възстановяване след изтичане на две години, считано от датата, на която е влязло в сила последното наказателно постановление.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иванчо

    87 4 Отговор
    И разписано ли е в закона какво е "създаване на опасност за движението" ? Кой преценява кога е създадена такава опасност и кога не ? Как преценява ? На база на какви критерии ?

    Коментиран от #3, #6

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 JEEP

    80 1 Отговор

    До коментар #1 от "Иванчо":

    Е как кой? - чичко ушев;
    На каква база? - неговото собствено настроение и потребности;
    Критерии? - марка,модел, цена на МПС;
    Нмяма нищо неясно.
  • 4 Буко Баламата

    36 6 Отговор
    До Иванчо
    Лазар ще прецнява.
  • 5 Гербераси долни

    48 7 Отговор
    Кой ти гледа точките ,те гледат сухото след коледните бонуси не се виждат да патрулират около пешеходните пътеки.
  • 6 onq s konq

    39 4 Отговор

    До коментар #1 от "Иванчо":

    Критерият и доказателството за нарушение при неправилно изпреварване е последвалия челен сблъсък с насрещноидващия.И ако остане жив някой за наказване-наказват го.
  • 7 Пълна простотия

    71 0 Отговор
    Само лапате заплати за глупости другари законо-предложители. Няма по-неработеща и нагла група от Независимата Съдебна Власт. Ражда само простотии за да има взятка и протакане на дела. Създавате безредие и анархия нарочно ! Глобите не можете да си съберете, престъпниците не можете да призовете, броите само гилзите и вземате най-големия пай от бюджета на държавата. Някой трябва да отреже главата на хидрата , спешно !
  • 8 tost

    41 3 Отговор
    А бе за карането в насрещното по магистрала,трябва да се къса книжката на място,тъй като виновника е потенциален убиец. И после 99,99 % документа за управление е купен.

    Коментиран от #13

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Драги ми Смехурко

    17 3 Отговор
    Няколко неща: "ако е създадена опасност за движението" - кой ще го определи? След като убие някой ли? Трябва да си остане само за "неправилно изпреварване". След това: колко шофьори са били наказани с отнемане на 8 точки досега? Николко? Така ще си остане и с 10 точки. Със симулиране на дейност, няма да стане

    Коментиран от #12

  • 12 limP

    6 4 Отговор

    До коментар #11 от "Драги ми Смехурко":

    Пешеходка си, нали.
  • 13 Тиквата с магнолиите

    19 1 Отговор

    До коментар #8 от "tost":

    Глобите 1000 и 4000лв бяха за каране на насрещно на магистралата изглежда стана за навсякъде ...всеки може да се обърка да навлезе в еднопосочна малка уличка в насрешно движение и тогава яка му душа На всички гласували за гробарите пожелавам по често хващане в насрещно та да ви уврат Тиквите ...Герб точи лиги за поредното дране А тази глоба от 4000 лв е наредена и предлоЖена от Тъпоумния ни премиер . КАТ бяха кандисали и на 3000лв но МУТРОТИКВАТА иска още ..Халал да ви е тиквата и особенно на пост НОМЕР 8
  • 14 Гостун

    8 2 Отговор
    Не КАТ , Държавата взима точки, пари , глоби и т.н. !!!!!! Ако парламента каже 10 точки, значи 10! Каже ли 5 точки и 100 лв значи така!!! Ама кат е виновен, не Тиква и разни други!
  • 15 Именно

    8 1 Отговор
    несъобразена посока на движение с несъобразена скоро в несъобразена държава! ;)
  • 16 Колю

    5 0 Отговор
    Държавния КАТ има основна функция да пази интересите с винетките и тези на частните застрахователни все по-богати дружества. Последното за което си мислят е Вашето благоденствие,нищо че уж заплатите са от бюджета. Основния цинизъм е в това ,че трябва да сте здрави за да бъдете още по-одрани. Хайде да видим за какво първо ще Ви спрат след 31 януари и какви са първите действия и думи на катажия. Последно или невероятно е да ти каже " Как сте ,как пътувахте и има ли нещо нередно на пътя като дупки ,паднали клони или друго?" Няма да се случи. Първо се гледа финансовия интерес и ако може да бъде допълнен на място .
  • 17 Димитър Кънев

    2 1 Отговор
    Проблемът не е в промените или допълненията в закона за движение по пътищата,а в неговото приложение от полицаите.Бас държа че никой от просто смъртните шьофьори е имал поне по три обвинения неоснователно.Нека има радари дори сазкъснели.
  • 18 Първан

    1 0 Отговор
    За шофиране в насрещното платно по магистрала или скоростен път,наказанието требва да е три месеца затвор на строг режим.Това е убийство или опит за убийство.
  • 19 Усмивката

    0 0 Отговор
    Днеска 10 утре 12...както беше лозунгът по бай тошево време
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове