10 Януари, 2018 06:30 30 623 37

Българи: Открихме печат на Борис I, бил е император и на Римската империя

  • руни-
  • борис-
  • византия

Монограмът е продаден на търг в Хамбург преди месец

Българи: Открихме печат на Борис I, бил е император и на Римската империя - 1
Снимки: Руните говорят

Интердисциплинарният екип "Руните говорят" 2 откри монограм на Михаил III Император на Източна римска империя. От екипа твърдят, че на него пише Дуло – името на древния род на българите.

"Най-тъжното е, че този важен за българската история артефакт не е изложен в музей в България, а е продаден на търг в Хамбург съсвсем скоро - на 16.11.2017 г., на срамната цена от 118 евро. Линк към аукциона - ((https://www.coinarchives.com)", пишат от "Руните говорят" до медиите.

От екипа задават въпрос към Цариградската патриаршия (включително и нейните правоприемници) , към Ватикана, към редакторите на Библията и към академичната общност в България: "Ако не са едно и също лице Борис I и Михаил III, какво прави "Дуло" там?

Ето пишат още от екипа:

Пусната е и първата информация от печата, която показва рода и потеклото на Царя на Царете Борис –Михаил. Интересното е, че този текст е написан на Вати с български руни, комбиниран с азбуката на Тот, позната днес като коптска и близка до днешната българска азбука, според американските лингвисти. Същите руни бяха открити и преведени от трите пъстена на царя на царете Кубрат и на канонизирания Тервел.

Ето и превода от монограма на Борис-Михаил:

„Тия са от Управляващият Род, Звездите! Борис от Управляващия Род на Учителите е! От А*Тила Вуйчото! От Бащата Котис потече, от виждащите в Пулии (обл. Пулия, Италия). От Дома на Вълка построен (Рим) , от заровените сити!”.

От екипа коментират още: „Този печат налага да се пренапише онази част от историята, която се отнася за Царя на царете Борис I на Българската империя и познат като Император на Източната римска империя под името Михаил III. Велик български владетел, който никога не е бил побеждаван от Източната римска империя – това е първо. Това покръстване, за което е писано толкова много, е само във фантазиите на болните мозъци от Цариградската патриаршия (съчинено по време на османското робство)“.

Сред първите мисионери на ранното християнство при тиреите Св.Карп и Св.Ерм са подкрепяли Учението на Исус с това на Орфе(й). Съществувала е икона на Св. Орфе(й), но след Първият вселенски „християнски” събор иконата на Орфе(й) е била премахната. Забранено е било дори да се произнася името на Орфе(й), но тиреите в Римската империя скришом пеели песните му. Епископ Никита Ремесиански е покръстил бесите през 396 г. Евангелията от Учението на Исус, които разпространявал Никита Ремесиански, са написани с думите на Орфе(й):

„Люби ближния си!”; „Не убивай!”; „Аз съм пътят, истината и животът.”

Приемането на християнството е една вековна традиция в Българската империя. Чрез Познанието и вярата са присъединявали пристигащите племена.

Фалшификацията на черноризците е била необходима, за да си припишат несъществуващи заслуги към българският народ и неговите велики владетели. Има ред други неща, които са ни известни за управлението на Царя на царете Борис I. Предстои тяхното публикуване в първата книга на изследователския екип.

"Най-важното е, че имаме безспорни доказателства за лъжите на „трите демона“ и е време да си понесат заслуженото!", допълва екипът в състав: Борислав Стамов, Мила Салахи, Патриция Кирилова, Поли Паскова, Стефан Ганев, Николай Иванов и Даниел Калчев.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Novae1

    62 3 Отговор
    Гърците много са изопачили историята ни, и не само нашата. Така ги е научил Аристотел, чието малко име и фамилия никой не знае, а се знае само неговия псевдоним. Той пръв въвежда псевдонимите. И още нещо: пръв който приема титлата ПАПА е Лъв Осми.
  • 2 Учуден

    14 74 Отговор
    Да бе ! Император на Римската империя, как пък не . Това ако е оригинален печат няма да струва тия пари и няма да е от олово, чисто менте.
  • 3 име

    8 53 Отговор
    Фалшификат!

    Коментиран от #36

  • 4 v kazana

    45 3 Отговор
    Така е. това е теза, която може да се докаже, или да се отрече. А за Източната Римска Империя се знае, че те са майстори на изопачаването и себевъзхваляването си.
  • 5 ИВАН

    86 0 Отговор
    Менте не менте - имали сме велики царе.
  • 6 Истината винаги боли

    74 4 Отговор
    Точно защото е от олово е оригиналният!!!!Олово не може да се фалшифицира,нито патината,нито радио-въглеродният анализ.А златният печат е най лесен за измама!!!
  • 7 Све

    104 3 Отговор
    Прост народ - слаба държава
    Под странни причини сами се принизяваме и не виждаме дори ясни факти .
    История, с която би де гордял всеки друг народ.
    Как може Аспарух да е първият български монарх , след като е син на император ?
    Защо 681г ?
    Българският календар започва 5508 г пр. Хр.
    В легендите и хрониките на Волжска България, владяла почти 300г Русия до Иван Грозни, се говори непрекъснато за дунавска България.
    НАШАТА ИСТОРИЯ Е СЪВСЕМ ДРУГА.
    Историята на Русия е друга - руските царе от 1600г си измислят Татаро Монголско иго и наричат българите Татари за да нямат техните наследници претенции към трона

    Коментиран от #19

  • 8 В Ингилизова

    47 0 Отговор
    Менте или не - факт е , че сме били велики и силни....А сега какви сме и защо е така? Сами ли сме си виновни или има и още нещо...?

    Коментиран от #11

  • 9 Любител

    29 2 Отговор
    А защо не го купят този печат като е толкова важен за нас? Пък е и евтин.

    Коментиран от #10

  • 10 шок

    18 3 Отговор

    До коментар #9 от "Любител":

    Защото го е купил един македонец, така че седи гледай филма
  • 11 ♡♡♡♡♡♡♡

    13 3 Отговор

    До коментар #8 от "В Ингилизова":

    Ами сами сме си виновни. И да сме били велики това по никакъв начин няма да ни помогне днес! Днес си е за днес! Римската империя каква е била,а каква е днес!
  • 12 гост

    20 0 Отговор
    Прочетете и проф. Ганчо Ценов. Дали е менте ....
  • 13 Симеон

    35 2 Отговор
    Как беше, шопа какво казал като видял жираф ?
    -Те такова дживотно нема.
    Всички като папагали тъпанари повтарят що е толкова евтин, фалшив е. Ами просто е бе кретени. Този печат е важен за нас. За англичани, французи и прочее европейци им дреме на хаспела. Той за тях е нищо.Сигурен съм че даже не знаят кой е тоя Бирис-1.На тях им звучи като императора на Нубия или Замбия. Да важна личност,но за поданиците му. А това е защото цялата история на Европа от древна Гърция до края на Рим се е формирала на трудове писани в края на 18 век. А тогава от българската империя заемаща огромна територия някога няма и помен. Даже сред тези държави, които са се опитали да ни помогнат като Унгария начело с Владислав Яголо. Цяла Европа счита че едва ли не историята на Европа започва от Константин Велики и Карл Велики до Хенри 8 ми в Англия.Ранното средновековие интересува само специалистите и то главно свързано с древна Елада, Тракия,Византия и до някъде османската империя. България просто я няма. Така ни послаха разни "археолози" като оня дето затри костите на Левски ,които и Плиска и Преслав обявяваха за ранно византийски градове. Нихилизма и подценяването на собственият си народ е отдавнашна традиция сред българската "интелигенция", която винаги е смятала че българите са номади нищо не можещи и нищо не построили. В същото време столицата на Велика България- град Велики Булгар е бил по онова време много по голям от Рим и целия е бил изграден от камък със стена около него.Н
  • 14 Стига сте писали глупости

    17 30 Отговор
    Да не сме прихванали някой вирус от македонците.........то бива родолюбие ама изопачаване на истината нищо няма да ни помогне.....
  • 15 Бачо Киро

    18 12 Отговор
    Срам ме е от такива "учени"! Най-простото доказателство, че това или е менте, или най-малкото не става дума за печат на кан Борис/княз Михаил е фактът, че самият той не е от рода ДУЛО!!! През втората половина на VIII век настъпват "тъмни времена" и на престола се изреждат много на брой канове, всички за кратко. Има теория, че Крум е потомък на Кубер - син на Кубрат и брат на Аспарух, но няма никакви доказателства за това. Общоприето е мнението, че Крум е "ново лице" и се приема за основоположник на новата Крумова династия. Още повече, че наследниците му се причисляват към неговото, а не това на предишни владетели име... "Темата е дълга, глупаци, които да спорят - бол!

    Коментиран от #18

  • 16 ВЪЗМУТЕН

    26 3 Отговор
    АКО ИМАШЕ ЗАКОН ЗА КУЛТУРНОТО НАСЛЕДСВО КАТО В АНГЛИЯ
    ПЕЧАТА ЩЕШЕ ДА БЪДЕ В ИСТОРИЧЕСКИЯ МУЗЕЙ АМА НА МИЗЕРНИЦИТЕ И ДРЕМЕ НА ОНЯ РАБОТА ЗА ИСТОРИЯТА БЪЛГАРИЯ
  • 17 Вълчицата

    27 0 Отговор
    Проблема е, че пробват през "гръцки" и преповтарят като папагали! Отговора се крие във въпроса: Как може да се преведе аналитичен през синтетичен език, при условие, че падежите в нашият език се появяват 2000г.пр.Хр!Това е все едно да превеждам от български на кечуа, та дори на комуникационният език днес английски не се получава достоверен превод от български! Катаревуса или така нареченият "гръцки" език е създаден от мозъчният тръст на "трите демона" едва 12в., който проект завършва с държава през 18 в. в лицето на наши южни съседи! Много лесно се доказва- припомнете си какъв етнос напуска Беломорска Тракия след Османското робство! Избройте поне един данайски цар от древността до наши дни, не с български произход! Пробвайте..... тогава можете да плюете!
  • 18 Вълчицата

    14 2 Отговор

    До коментар #15 от "Бачо Киро":

    Днес ви представяме и първата информация от този монограм:

    Аверс:

    Анастасии, от виждащите( вис) писар даден от Тион (Дион, Бога) предвидих и записах.

    Реверс първа посока, първа част:

    Тия са от Управляващият Род , Звездите!Борис от Управляващият Род на Учителите е! От А*Тила Вуйчото! От Бащата Котис потече, от виждащите в Пулии( обл. Пулия, Италия). От Домът на Вълка построен (Рим) , от заровените сити! Тръгнаха де е Олита, от преплувалият род на сирите( белите сирийци). Записа Управляващият Род (Дуло) при гроба на Илос , по пътя скова ги и тръгнаха клоните на кутите! Кулата на тиата конника е, Учителите от Ариите са, де бяха по пътя на Илос, вълците от Тис са!От ръцете им бяха в Солуб, от Пития разделени на три бяха. В Солуб от Царя на Царете дървото им потече и от Титиа. Тиодора от Вуйчото дадена е, от вълците е, от Тиди , от разделеният на три род в Солуб на Пития. В Царството разпръсана пътищата до Вида съедини ги, напряко (скос) през Вито( Витиня) .Посади от Учителите тук , по утробите, на бащите мрежата да дирят! Разбраха Управляващите Родове на Борис за водата, че е от сидите( еквивалент на ситите) , от водата на Илос, на Пития от кулите , от разпръснатите икси. Беше в Солуб, за записаното разбра . В Остия Учители от Управляващият Род очите (Знанието) му отдадоха! От Сати( описва подмяната на Египетската династия при Сети V) pотече огънят. Дървото изпилиха( заличиха) потекло от рода на Борис, даден тук от Господа, иуди

    Коментиран от #30, #33

  • 19 Юстас

    0 4 Отговор

    До коментар #7 от "Све":

    Българите никога не са владели Русия ! Поволжието-да ! Относно Иван Грозни - той приема титлата цар на българите след завладяването на Казан и поволжието , а не цар на татарите !От тук пада тезата , че българите и татарите са едно , още повече , че когато Иван Грозни превзема Казан , той де факто е под владението на татарите. Така е написано и на саркофага в му в Архангелския събор , където съм бил , видял и чел !
  • 20 Ivan Kolev

    4 1 Отговор
    Много ми е чудно защо кримска България на Кубрат се нарича Стара Велика България. И колко века е съществувала тя там? Дали се създава след завладяването на Северна сегашна България от римските легиони.Известно ми че Доросторум (Силистра) първата крепост е построена от 11 Клавдиев легион през 22 година от новата ера. А самия град е обявен за център на провинция от Марк Аврелий Императора филосов през 168 г. от Н.Е.
  • 21 Assen Tschilingirov

    3 11 Отговор
    200% фалшификат
    100% свидетелство за неграмотност на екипа
    д-р А. Чилингиров, Берлин
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Потресен отново

    6 7 Отговор

    До коментар #22 от "Радев":

    Всички тези от т. н. екип "Руните говорят" са лаици и нищо неразбиращи!!
    Не знам до кога тези журналисти ще ги канят навсякъде и ще им създават медиен комфорт.
    Ето го и екипът: Борислав Стамов, Мила Салахи, Патриция Кирилова, Поли Паскова, Стефан Ганев, Николай Иванов и Даниел Калчев.

    Познавам от тях Мила Салахи, която всъщност има претенциите да превежда нещата. Женена на албанец, мюсюлманка. Поназнайва албански, била научила коптски и мисли, че всичко може да прочете!
    Говорила съм с нея на няколко пъти и по телефона и във ФБ, след което бях блокирана и изхвърлена от няколко групи.
    Защото и направих забележка да не се излага, да превежда артефакти и то от гръцки, на който тя казва коптски, които артефакти са отдавна преведени. Голям срам!

    Това е толкова безобразно, че ми спира дъха от потрес!
    Всички останали от т. н. екип са Патриция Кирилова, журналистка от нисък ранг, коментира новини около конкурса за красавици и нищо повече. Поли Паскова, чалга певица, която е била бивша баскетболистка, която е решила и да намине и покрай древната история за всеки случай.... Една арогантна жена с която имах нещастието да общувам.
    Другите не ги познавам лично, но тези тринките са ми достатъчни за отмина статията с отвращение!
    Жалко, че останалите неосведомени и необразовани по форуми и медии им ръкопляскат и въздигат, включително и журналисти.
    Жалко!

    Прочетете коментара на Проф. Чилингиров!
    Прочетете коментара и на Бачо Киро!

    Срам, Позор! Резил!
  • 24 Вълчицато

    8 0 Отговор
    Нападки на лична основа, без факти и обосновки са чисто безсилие! Хайде сега отговорете :
    1. Какъв е българският език?
    2. Кога се създава нашата южна съседка!?
    3. Колко езика се ползват за преводите като спомагателни?
    4.Какви са пранилата за четене?
    5. Срама и позора сте вие, последоватерите на секта, криейки се зад псевдоними!

    Коментиран от #25

  • 25 4ти километър

    7 0 Отговор

    До коментар #24 от "Вълчицато":

    Не виждате ли ясният надпис на лицевата страна "Анастасий - протоспатор (военачалник) на Тракия" ???
    Какъв Борис-Михаил, какви 5 лева. Ето до къде водят системните дефицити на Здравната каса.
  • 26 Ради Панайотов Шумен

    3 1 Отговор
    Кои са горепосочените тиреи? Тирсени? Тусци? Тирени? Етруски? Траки? Тираки? Тракийци? Да не забравяме и Тиренско море. Например Йордан Табов посочва 27 форми и изписвания на името на моравския княз Светополк, сред които Zwentibaldus, Tuventabar, Tuventarus. Така общата картина също може да търпи съществени промени. Ето какво пише в "Юдейски древности" еврейският историк Йосиф Флавий през І век след Христа: "Синовете на Ной имали потомци, в чест на които лицата, завладяващи коя да е страна, наричали нейното население. Ноевият син Яфет имал седем синове. . . . Магог (вторият син на Яфет) положил началото на този народ, който от него получил името си Магог, а те от гърците са наречени скити. . . . Тир(ас) (седмият син на Яфет) нарекъл подвластното си племе тиряни, чието име гърците променили на тракийци . . ." В онези времена тирските предели обхващали всички крайбрежни земи от днешна Тракия до Ливан. Град Тир бил символ на огромни търговски богатства и мощ. А името на цар Тир може да се открие и във форми Тер, Цер (Тцер), Терей, Терес, Тереус.
  • 27 Атила

    6 2 Отговор
    Хайде сега пак лъжи !Знаят че е продаден на търг знаят и сайта а не са го купили като големи патриоти а просто написали статийка !Абе вие за балами ли ни вземате ?!И за 118 евро :D Ако е истински този артефакт ще струва хиляди защото това не е монета коато са секли в римската империя а това си е единствен екземплар друг такъв няма !Поне като пишете такива статии лъжете по професионално !!
  • 28 Beriya

    2 0 Отговор
    То дори наименованието Византия широко тачено в нашите учебници ще изглежда нелепо на съвременниците на Източната Римска империя, пък какво остава за фактологията касаеща конкретни събития.
  • 29 Симеон Трети

    1 0 Отговор
    Хубаво де, вярваме, ама не подкрепяте с никакви документи...Искме документи!
  • 30 Борислав

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "Вълчицата":

    Какво е “трите демона” ?
  • 31 Пълен смях

    1 1 Отговор
    Ако някой познава поне малко изявите на едната „експертка” Патриция Кирилова, част от обществото Виделей, което е разпространител на богомилската ерес и дъновизма, веднага ще се сети, че тази „новина” мирише отдалече на сектантсво. Демони има, горко на тези дето им служат.
  • 32 Румяна

    0 5 Отговор
    Пълни измислици! А това за покръстването не е измислица! Дори и да е бил римски император и станал цар на българите обяснява Покръстването, защото прабългарите са били езичници, вярвали в Бог на природата Бог Тангра!
  • 33 Бай Ганя

    2 1 Отговор

    До коментар #18 от "Вълчицата":

    И този всичкия текст се намира на реверса ли... Пийте си хапчетата редовно... Пълните интернет само с нещо което дори не бих нарекъл псевдонаука. Отворете малко научна литература и почете. Стига сте съчинявали неистини.
  • 34 Друг патрЕот

    2 0 Отговор
    Eто по-долу да речем малко по-точна инфорцация за император Михаил III. Ако са верни твърденият в тази статия е чудно как Борис се е телепортирал между Константипопол и Плиска и съответно е присъствал и на бойните полета на двете страни, за да играе и двете роли в едно и също време. Особено как е позволил да го убият византийсктие му събратя чрез преврат през 867 и как е възкръснал да си продължи по-спокойно играта като български владетел. И как преди това "през 863 г. чрез още една демонстрация на сила Михаил ІІІ принуждава затруднения от вътрешни проблеми български кан Борис да приеме 30-годишен мир и да премине към християнството". Демек защо позволява византийската му половинка да унижава българската му същност? Но най неприятното за авторския колектив на статията ще бъде следната исторически документирана същност на Михаил III. Той е бил алкохолик и прелюбодеец последните си години. "През последните години от управлението си Михаил ІІІ обръща все по-малко внимание на държавата и се впуска в безделие и алкохолизъм. Пиянските пиршества и състезанията с колесници, в които дори участва лично, запълват ежедневните занимания за императора, останал в историята с прозвището „Пияницата“. Скандал предизвиква развода на императора с първата му съпруга Евдокия Декаполитиса и сватбата с неговата любовница Евдокия Ингерина, дъщеря на варяжки телохранител". Малко май не се вързват тези документрани факти с по-късното му отшелничество в български манастир. https://bg
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 ССС

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "име":

    Източната Римска Империя е била Васална на Българските владетели,не ги наричам нито ханове ,нито канове те са били Царе"Императори" до Василий!!!Още от войната между България и Източната Римска империя 681г.!!!Те затова карат Киевска Рус да нападне България при бащата на Василий Йоан Схимитски ,за да се освободят от позорния годишен данък!!!
  • 37 DMA

    2 0 Отговор
    Печата е на Ана Стацион,дъщерята на Борис I-Михаил.Явно е била омъжена за Византийски аристократ-852-889. Да, пише Дулу със смесени Хуно-Български руни и букви,както са ползвани през 9 век.На кръстосаният, кодиран текст пише-КТИТОР,защото тя е била християнка и спонсор за построяването на две църкви.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове