1 692 8

Електромобили ще возят делегатите на председателството от утре

Светослава Ингилизова

Електрическите автомобили Renault Zoe, които ще превозват делегатите на Българското председателство на Съвета на ЕС 2018, ще бъдат позиционирани на паркинга на Терминал 2 на Летище София утре в очакване да бъде даден старт на трансферите.

С нулеви СО2 емисии в рамките на шест месеца, колите ще осигуряват ежедневни трансфери на пристигащите за събитията от календара на Българското председателство гости на София от летището до НДК и хотелите, в които са настанени.

Начало на партньорството ще дадат министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 Лиляна Павлова и генералният мениджър на Рено Нисан България, г-н Рено Пирел.

Двамата подписаха договор за партньорство през декември, според който Renault предоставя 15 електрически автомобила и шофьори за тях на Българското председателство. Те са осигурени в партньорство със Сосиете Женерал Експресбанк и Шнайдер Електрик.

Специален информационен пул на летището ще насочва пристигащите делегати Категория В и С (експерти в работните групи и участници в сесиите от парламентарното измерение) към трансферните автомобили, които са специално брандирани.

За целите на трансферите на Летище „София“ са инсталирани и три нови зарядни станции Schneider Electric. След председателството те ще могат да бъдат използвани от всички, които искат да заредят електромобилите си докато изчакват пристигащите пътници.

София / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Бат Ваню
  Отговор
  1 14:26  09.01.18
  Зуека в "Господари на ефира" вика...... А-такааааааааааа.........
 • 2 14:26  09.01.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Баче Кико
  Отговор
  3 14:46  09.01.18
  Да бе а зели от близката маала каруци,они и те са с ниски емисии. Тамън гостите да видят как сме интегрирали малцинството. Пътя им естествено трябва да минава през малаата,където малцинственият комитет по посрещането ще ги зарадва с шоу от бесни гюбеци. В калабалъка естествено гостите ще бъдат преджобени,но и това е част от колорина на нашата мила родина.
 • вожда на фалша
  Отговор
  4 15:08  09.01.18
  Дайте им и по едни наочници и наушници да не виждат и чуват, какво се случва наоколо, че да не ги увредите психически !

 • Юбряяяяяя
  Отговор
  5 15:35  09.01.18
  На тия уроди и магарешки каручки са много - и без това ще се довлечат тука да ни досъсипят и поциганеят!
 • НЕразбирач
  Отговор
  6 22:02  09.01.18
  Френски боклуци и тъпа министърка! Не гледате ли, че тук само се стрелят! Тея куци ел. кошнички каква сигурност могат да предложат?! Нали не мислите, че мислим, че са бронирани?! Аз, ако съм на мястото на делегатите, ще направя знак с ръка тип "вие нормални ли сте?!" и ще поискан автомобил, какъвто следва, съобразно дивашката държава, в която съм попаднал! И отде накъде па ще рекламираме тея френски каруци изобщо?!
 • рад
  Отговор
  7 23:56  09.01.18
  ТОК ДА ГИ УДАРИ ДАНО ДУШМАНИТЕ
 • гост46
  Отговор
  8 10:48  12.01.18
  Ами то като гледаш емблемата отпред на автомобилите и кой ги е договорил какво се чудите, че са кошници.

Напиши коментар:


Публикувай