9 Януари, 2018 15:14 1 546 27

Радев е "за" Южния газов коридор

  • румен радев-
  • южен газов коридор-
  • илхам алиев-
  • азербайджан

Президентът обсъди самолетната линия София-Баку с колегата си Илхам Алиев

Радев е "за" Южния газов коридор - 1

Президентът Румен Радев проведе телефонен разговор с държавния глава на Азербайджан Илхам Алиев по повод предстоящото откриване на директна самолетна линия София-Баку. Пряката въздушна връзка между двете столици беше договорена по време на официалното посещение на българския държавен глава в Азербайджан през октомври миналата година.

„Благодаря ви за положените усилия и политическа воля за бързото откриване на самолетната линия, която обсъдихме по време на съвместната ни среща в Баку“, заяви Румен Радев, цитиран от пресслужбата на президентството. Двамата президенти изразиха увереност, че пряката въздушна линия между България и Азербайджан ще донесе не само икономически ползи за двете страни и ще развие туристическите и бизнес връзки, но и ще насърчи двустранното сътрудничество.

Румен Радев и Илхам Алиев обсъдиха възможността азерски компании да участват в газификация на домакинства у нас. Интересът на местния бизнес беше заявен от президента Алиев още през октомври с оглед на ниското ниво на газификация на домовете в България. „Работим в тази насока и очакваме специалисти от вашата страна, за да обсъдим темата на експертно ниво“, заяви президентът Радев.

Българският държавен глава отново потвърди подкрепата на страната ни за изграждането на Южния газов коридор, в реализацията на който Азербайджан има ключова роля. „Този проект има важно значение не само за България, но и за енергийната диверсификация на Европа“, посочи Румен Радев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тошев

    15 7 Отговор
    Нашите изпуснаха питомното га дойдоха тримата сенатори и им набиха манерките да се откажем от Южен поток, сега и дивото няма да хванат.Сега може да стане така Султана да ни продава пак руска газ но с турска надценка и ще е по "независим " !!!!!

    Коментиран от #2

  • 2 законен

    9 9 Отговор

    До коментар #1 от "Тошев":

    Не , сега русконаг...ните тролчета ще се хванете за палците , щото Газпром в България няма да стъпи , та камо ли да ни кара да си режем тръбите на скрап и да му плащаме за негови на десеторни цени !!! Тръбата идва до Варна и оттам нататък е БЪЛГАРСКА !!! И ако се правят на важни ще има газ от Азербайджан , от Александрополис , а след някой ден и българска !! След три години в ТАП се включва и израелския газопровод от Кипър и съвсем ядете дървото !

    Коментиран от #5, #8

  • 3 Европеец

    8 10 Отговор
    Путин вън от България,а на този Червен президент пак са му сложили на главата руски шлем,който ще ръждяса и ще падне!:):):)
  • 4 Дигам самолета

    4 7 Отговор
    Генерал Деси да не се кани да лети на пасажера до Азербайджан. Освен да го возят на задната седалка за друго не става. Истинския президент е Йотова - командва го по партийна линия.
  • 5 Варна

    10 6 Отговор

    До коментар #2 от "законен":

    Само дето забравяш, че ТАП няма да мине през България! Вземи и чети повече! Мисля, че не за първи път ти го казвам!
    Във всички проекти на дневен ред България отсъства като транзитираща страна! Нито в Турски Поток, нито в ТАП, ТАНАП или цялата връзка ЮГК. - Ние отсъстваме!
    Парите които вземаме към момента за транзит на газ към Турция и Гърция в размер на около 180 милиона долара вече няма да ги има! А тръбите както се случва към момента ще си ги врем отзад! Варненските пристанища са задръстени от тръби за милиони които гният! Да не говорим че нито ТАП нито ТАНАП, които биха влезли евентуално към ЮГК нямат достатъчно капацитет какъвто беше Южен Поток, който на това отгоре бе с по- ниска стойност и по - ниски експлоатационни разходи. За последното можеш лесно да се ориентираш ако прегледаш основните сметки за ЮГК и ЮП.
    Така че спри с простотиите! Вземи и се подготви преди да дрънкаш! Ти си същия като онзи тъпанар от банкя дето обясняваше как от утре ще си добиваме газ... Хайде да вземете да четете преди да дрънкате - а?

    Коментиран от #6, #7, #10

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Аспарухово

    4 7 Отговор

    До коментар #5 от "Варна":

    Стига си писал глупости бе - тръбите орките си ги изтеглят от Варненското пристанище. Тръбите НИКОГА НЕ СА БИЛИ БЪЛГАРСКИ, САМО НИ ПЛАЩАХА "МАГАЗИНАЖ". И в момента има поддържащ кораб на кея да товари. Дървен философ. А 180 млн са малка цена за независимоста ни от кремълския малоумник.

    Коментиран от #9, #13

  • 8 Гост

    6 2 Отговор

    До коментар #2 от "законен":

    Да допълня колегата от Варна. Това което казва е вярно и още. Азербайджан няма тези количества газ ,нужни за мащабен газопровод, няма и тези описани в проекта. Целта беше да се подлъже Иран или Туркменистан да пълнят готовата тръба, но те отказват, ясно защо. Дори в момента Азербайджан внася газ от Газпром , и половината газови сондажи в Азербайджан са на Газпром. Тоест голяма част от газа по този Южен Газов Коридор , отново ще е руски , само дето тръбата няма да е руска. Руснаците държат суровината и крана ,и пак си взимат своето, а акционерите на тръбата ще пердашат такива като нас през шортите.

    Коментиран от #14

  • 9 Очевидно

    6 2 Отговор

    До коментар #7 от "Аспарухово":

    Естествено че ги изтеглят, нали изграждат Турски Поток.

    Коментиран от #12

  • 10 законен

    2 5 Отговор

    До коментар #5 от "Варна":

    Връзката с ТАП и бъдещия терминал в Александрополис е интерконектора България -Гърция , Стара Загора-Комотини !!! Да ти показвам ли къде да четеш или ще пробваш сам ??? И никакъв транзит няма да губим , даже ще се увеличи и не на смешните цени от "дългосрочните" договори на Овч. и сие !! А капацитета на "Южния ти поток" отдавна престанаха да си го мечтаят дори руснаците , те и половината от тоя газ няма на кого да продадат , да не говорим , че транзита през Украйна ще остане поне на 50% , ако не и повече !!! Свърши тая с разпасаните газпромовци , вече ще ходят и ще викат "моля" и "ако обичате" !!!

    Коментиран от #15

  • 11 законен

    1 3 Отговор

    До коментар #6 от "Различен":

    Тебе там ли те навира та знаеш , а за мен не се безпокой , няма такива изгледи !
  • 12 законен

    1 3 Отговор

    До коментар #9 от "Очевидно":

    И нас какво ни бърка това , като не само , че не сме ги плащали , а сме взели и наема за склад ???
  • 13 Варна

    2 3 Отговор

    До коментар #7 от "Аспарухово":

    Нищо не се изтегля! Тръбите се прехвълят от Варна Изток на Варна Запад. Само че понеже не ходиш по пристанищата няма как да знаеш! А въпросните пари драги са парите които вземаме в момента, а не от проваленият проект!
    Това са парите които ще загубим от затварянето на тръбата от Север! Само че ти не внимаваш какво говоря!
    Така че май и ти по- добре да се подготвиш когато дрънкаш!
    Върви на Варна Запад към 5то място и ще видиш къде са тръбите да та и в ХХХ кратуна. - Що не проверяваш информацията?

    Коментиран от #16, #26, #27

  • 14 законен

    4 3 Отговор

    До коментар #8 от "Гост":

    Айде като си по допълването , обясни как руски газ дошъл през Азербайджан , Грузия, Турция , България , Сърбия или Румъния до Унгария , Словакия , Словения , Австрия и Чехия , ще бъде по-евтин от този дошъл през ЕДНА-ЕДИНСТВЕНА Украйна и то с отдавна изплатени газопроводи ??? Няма да стане тая дето я сънувате , колкото и да се дупите !!!

    Коментиран от #22

  • 15 Варна

    3 3 Отговор

    До коментар #10 от "законен":

    Момченцее,
    Не ми се говорят простотии! Вземи да прегледаш проектите пак ти казвам преди да дрънкаш простотии!
    Преди малко говореше за ТАП. ТАП тъпанар такъв не минава през България. Което напрактика означава че говориш простотии! Какво да говорим повече! Обясни кой проект от настоящите! - Пак подчертавам въпроса: Кой проект предвижда България да е транзитна страна и с какви обеми. Кой е този ефективен проект? Дай да го видим! Дай да прегледаме трасето. Страните по проекта, обема и всичко останало. Няма съществуващ проект включително и Южен Газов Коридор, който вероятно трудно ще се осъществи в чийто сайт да не даден технически и финансови параметри и пътна карта! - Няма такъв! Всичките ТАП, ТАНАП, Източен Кръг, Северен Поток 2 и който с есетиш в страницата му да няма параметри!
    Дай да ги видим , че да ги коментираме! Дай да видим и от къде ще компенсираме тези пари които ще загубим към 2020 година от връзката Украйна- Румъния - България - Турция, Гърция.
    Кой от проектите България е транзитираща страна, а не само да се разчита на реверсивни връзки при евентуален срив - технически, политически или какъвто и да е? - Кой?
    Най- много мразя поплювковци, дето дрункат колкото да не спрат да дишат! Дай да ти видя проекта да та ХХХХ в герберския трол...

    Коментиран от #17

  • 16 законен

    4 4 Отговор

    До коментар #13 от "Варна":

    Пак питам , на кой му пука къде са умрелите руски тръби , освен дали са си платили наема за склад ???? "Затваряне на тръбата от север" НЯМА ДА ИМА , щото по нея моментално ще тръгне друг газ от други доставчици , което Газпром НЕ МОЖЕ ДА СИ ПОЗВОЛИ !!!

    Коментиран от #18

  • 17 законен

    4 4 Отговор

    До коментар #15 от "Варна":

    Момченцееее , не се пени , щото се вижда кой е тъпанараааа !! Та ТАП минава през Гърция , Албания за Италия !!! С евентуални , ама не сигурни разклонения за Сърбия и Македония и ДО ТАМ !!! А нашата връзка с него ти я написах, чети ако можеш !! Никаква газ по-нагоре от това по него няма да има !!! Единствените пътища за руски газ за Централна Европа ще са през България и Румъния или през Украйна !!!! Толкоз , преживей го !!!

    Коментиран от #19

  • 18 Варна

    3 3 Отговор

    До коментар #16 от "законен":

    Да ли тръбите са руски а? - Вече 17 години обикалям пристанищата в БГ, като най често съм на Варненските. Съмнявам се дори да ги знаеш къде са. За това не ми обяснявай плаща ли се наем за тръбите или тръбите са наши. - Аз ти казвам че тръбите са наши. Собственост са на Българо- Руското дружество, в което руснаците вече не участват. - Спри да ръсиш простоти, че трудно те изтърпявам! Пак ти казвам подготви се преди да дрънкаш!

    Отново ще повторя, че тъпотиите ти с LPG-то на ТАП не правят България доставчик на газ а консуматор и то ако се изгради!
    Повтарям консуматор! - Не транзитьор!
    Прегледай пътната карта и спри да пълниш пространството с малоумие! - Чети ти казвам!
  • 19 Варна

    3 4 Отговор

    До коментар #17 от "законен":

    Голям късметлия си ... Просто не знаеш какво пропускаш!
    Ще се опитам и то за последен път да бъда възпитан ...
    Има отгоре проекти които и в момента вървят през Германия и то съществуващи. Прегледай газопреносната мрежа и обърни внимание къде са хъбовете в Западна Европа.
    Пак ти казвам не ми дрънкай простоии и врели не кипели, като стана ясно до сега с приказките ти за ТАП.
    До централната част на Европа има налична газопресона мрежа и основен доставчик там не са Руснаците...
    Източната част на Европа ще бъде запълнена с необходимият капацитет през Турски Поток при достигане на Пълният му капацитет след около 10 години след пускането му.
    И накрай пак те питам без за чакам отговор. Как я виждаш ти тая работа с България транзитна страна по- кой проект? Къде го да го видим? - Иначе е добре да млъкнеш просто щото съм алергичен към празни приказки!

    Коментиран от #25

  • 20 Тръмп

    4 6 Отговор
    Ало-ало Варна ли сте или град Сталин прекръстен на Путин!Не е твоя работа да казваш кой газ къде да минава и къде не!:)Без газ Нема да останете,споко!Без путински газ ще ви е по-независимо!:)Цената за Свободата няма значение и не се коментира!:)

    Коментиран от #21, #23

  • 21 Варна

    3 2 Отговор

    До коментар #20 от "Тръмп":

    Ние драги сме много малък консуматор на газ. Годишните обеми са около 3- 3,5 млрд куб. м. Имаме 200 000 домакинства на газ, което е пренебрежимо малко. По-големите консуматори са заводите за тор, циментовите заводи, няколко Топлоцентрали и силови установки за подаване на пара във все още съществуващи по- големи предприятия. Въпросът въобще не опира до консумацията а до парите които ще загубим от транзит. Както и геостратегическата позиция ако от тук минава важно трасе.
    Само че това не е ХХХ да ти го набия, а акъл...
    Всички текущи проекти които вървят в напреднала ни заобикалят, а парите от които ние имаме огромна необходимост просто ще бъдат загубени заради откровени тъпанари към които можеш да се причислиш.
  • 22 Гост

    2 2 Отговор

    До коментар #14 от "законен":

    Че аз кога съм казал , че ще е по евтин азерският газ, точно обратното. Казах през шортите, или си си помислил ,че това звучи много добре? И поради тази причина бате ти Бойко и кака ти Теменужка бягат сега като изоглавени от доста време насам , между Газпром и Европейската комисия и Турция , та да прекарат втората тръба на Турският Поток през България. За нея настояват и всички по веригата до Унгария. Чува се ,че Путин ще идва скоро пак в България. Украйна изчезва като транзитна страна, взима руска газ от Словакия. Всички се успокояват , тогава Германия си прекарва Северен Поток 2 чак до Англия.

    Коментиран от #24

  • 23 НАТО ВЕЦ

    1 3 Отговор

    До коментар #20 от "Тръмп":

    Тръмпи, що не ни светнеш на каква цена купуваш втечнена руска газчица. Смръзнаха ви се дупенцата и преглътнахте и "свободата" и цената. Та така мамин сладък па не къпан.
  • 24 законен

    1 0 Отговор

    До коментар #22 от "Гост":

    Не се прави на две и половина , говорим за РУСКИ газ през Азербайджан , както твърдеше , а азерския си е по-евтин , да не говорим за иранския и туркменистанския !!!
  • 25 законен

    2 1 Отговор

    До коментар #19 от "Варна":

    Кои са ти проектите , бе "неострия" , Северен поток 2 УМРЯ , няма го , Турски поток е САМО и ЕДИНСТВЕНО за Турция и то след 2-3 години ще трябва да се конкурира с газ от Кипър , Израел , Иран и LNG от двата турски терминала , демек може и руснаците да не могат си платят даже тръбите следващите 50 години ! Да не говорим , че Турция разработва СОБСТВЕНИ находища , даже и за шистов газ ! Руски газ по ТАНАП и ТАП НЯМА ДА ИМА , а с новия газопровод от Кипър и Израел и терминала в Александрополис скоро Гърция , Албания и Южна Италия ще забравят къде е Русия !!! Румъния вече разчита само на собствения си газ , а скоро ще изнася и за околните ! И какво остана ?? Ами тръбите през Варна и през Украйна !!!! Това е , свиквай !!!
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Шипшандърчееее

    4 1 Отговор

    До коментар #13 от "Варна":

    не се прави на много умен - и още 17 години да обикаляш по пристанищата не означава че разбираш от енергетика.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове