12 425 6

Камери заснели стрелбата по Петър Христов, но не и стрелеца (СНИМКИ)

Убиецът на бизнесмена обаче е бил видян от свидетели

Снимка: БТА
Снимка: БТА
Венцислав Михайлов

Свидетели са видели предполагаемия убиец на бизнесмена Петър Христов.

Той бил слаб и висок мъж, който носел маска. Избягал през подлеза, намиращ се в непосредствена близост до мястото на разстрела.

Това съобщиха разследващи пред "Монитор", които се позовават на показания от хора от близкия булевард "България" в София, където в понеделник стана покушението.

Смята се, че стрелецът е бил в близкия до офиса на Христов строеж, където до преди дни е имало дори куче. То обаче мистериозно изчезнало и никой не го е виждал.

Полицаи са иззели всички записи от охранителни камери от района, където бе убит Петър Христов в столичния кв. "Манастирски ливади", пише "24 часа".

Снимка: БТА

"Часове след стрелбата от МВР дойдоха и им предадохме записите от камерите", каза мъж от автосервиз на ул. "Ралевица" край офиса на бизнесмена.

С няколко куршума, изстреляни от чешки картечен пистолет "Скорпио", е бил убит Христов от близкия строеж, на около 20-30 метра разстояние.

На мястото на местопрестъплението са намерени 7 гилзи. 3 от куршумите - 7,62 х 39 мм, са поразили бизнесмена в гърдите. Един го е улучил в главата, а последният - в шията.

Снимка: БТА

Камера най-вероятно е заснела разстрела на Христов. На стълбите на входа на офиса му на улицата има записващо устройство. То обаче не е насочено към сградата в съседство, откъдето е стреляно.

При един от входовете на зданието, в което е бил килърът, има камера на бизнес сграда. Охранител каза, че видеонаблюдението работи. От полицията са иззели и записи на камери от мол "България", който е срещу местопрестъплението.

Снимка: БТА

Столичната община е оказала пълно съдействие на полицията и е предоставила всички записи от камерите в района на престъплението.

Всички общински камери в района работят. На полицията са предоставени не само записи от устройствата в подлеза, но и от тези, които следят трафика по бул. "България".

Неработещи обаче били две от частните камери на офиси на метри от разстрела. Висш полицейски шеф каза, че двете камери са на ключови места.

На иззетите записи досега не е засечен съмнителен човек.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Петър
  Отговор
  1 09:39  10.01.18
  7.62x39 са патрони на ак47

  Коментиран от #3

 • барета
  Отговор
  2 10:25  10.01.18
  скорпиона е 7.65 мм.браунинг или няколко разновидности на 9 мм. Калашника е 7.62. А сега де!
 • AK47
  Отговор
  3 11:49  10.01.18

  До коментар #1 от "Петър":

  Или е стреляно с калашник, или кадърните и компетентни журналя са объркали калибъра в статията.
 • Грую
  Отговор
  4 15:48  10.01.18
  7,62×39 mm е руски междинен патрон, разработен от конструкторите Николай Елизаров и Б. В. Сьомин през Втората световна война. Разработката на патрона е била завършена през 1949 г., като силно се отличава от образеца, разработен през 1943 г. 7,62х39 mm. Патронът често е споменаван и срещан като 7,62×39 mm M43, а в САЩ е известен като .30 Short Russian. Счита се за третия по мощност в света патрон за автомати, като е тестван, че функционира добре при температури, вариращи от -50 °C до 50 °C, като това затвърждава надеждността в изключително студени полярни или горещи пустинни условия. Боеприпаси 7,62х39 mm за пръв път се използват от картечницата РПД. Приетият на въоръжение в Съветската армия автомат АК-47 през 1949 г. е разработен именно за този патрон. Поради разпространение по целия свят на известните пушки СКС-45 и АК-47, патронът бързо става известен и се използва както от цивилни, така и от военни и полиция. Руският стандартен патрон остава на въоръжение до 1970 г., и все още е един от най-известните междинни боеприпаси за пушки и автомати, използвани по света. Счита се за най-произвеждания патрон в света, с най-голям арсенал и най-много използваемост за ХХ век. Патроните 7,62х39 mm нанасят значителни наранявания, ако куршумите се завъртат в тъканите [1], но произвеждат относително малки рани в случаите, когато куршумите излизат преди началото на отклонение от центъра.[2][3][4]
 • Патриот
  Отговор
  5 18:01  10.01.18
  Добре, че едното убийство беше шесторно. По този начин криминалният свят имаше 5 дни ваканция, през която можеше да не убива. И пак бъд вески ден по един. Искам да обърнете колко от убитите ще носят името Реждеп, Мустафа, Фикрет и др. подобни. Защото май онези, които навремето взривяха влаков, гари и хотели за първи изпадат от власта в продължение ан 27 години и искат пак да си се върнат.
 • Любопитен
  Отговор
  6 19:48  14.01.18
  Ако калибърът е цитиран точно, какъв е този "Скорпио"? Такъв чешки пистолет няма, има "Скорпион", който не се произвежда в калибър 7.62Х39. Това е патрон за АК и СКС, там варианти с размера на оръжието и марката има много, но Скорпио(н) не присъства. От седем гилзи пет попадения, всяко от които животозастрашаващо - това не е картечна стрелба. Бърза може, но не и на един автоматичен откос от 20-30 метра при денивелация. Информацията която се дава е противоречива и откъслечна, извършители/поръчители така или иначе няма да се намерят, какво има да крият толкова протестиращите? Защо се подиграват с обществото с изопачена откъслечна информация по знаков атентат?

Напиши коментар:


Публикувай