877 3

Обраха магазин през дупка в пловдивско село

Крадците задигат от касата на търговския обект близо 7000 лева 

Мария Атанасова

Магазин е бил обран през дупка в стената в пловдивското село Марково. В малките часове на 9 януари крадците влезли през дупката, а на излизане - освен пари и стока, отнесли и записващото устройство от охранителните камери, съобщи Нова тв.

За да заблудят охранителната фирма, която пази магазина, в продължение на три часа през нощта крадците периодично включвали и изключвали тока от уличното табло. Така охранителните датчици изпращали грешна информация до СОТ-а. Крадците успели да проникнат вътре. Пробили дупка в стената, като разрязали термопанел.

„Не е с механизиран инструмент, а с нож, който с чук са удряли. Предполагам, че се е чул някакъв звук, но около нас няма къщи и никой не е сигнализирал”, разказва собственикът на магазина Емил Славов.

Крадците задигат от касата на търговския обект близо 7000 лева и десетки стекове цигари. Свидетели на обира няма, въпреки че магазинът е в центъра на Марково. Собственикът вече е запушил дупката и сложил нови камери. Надява се, че крадците няма да се върнат втори път.

София / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • ГОРАЗД
  Отговор
  1 09:52  10.01.18
  Ами общината да запуши дупката в селото!Заглавие тип 24 часа!
 • MT Гонтан
  Отговор
  2 14:32  10.01.18
  Полицаите да търсят извършителите ....жокер от мене - най вероятно са специализирани гинеколози , да оберат през дупка ......
 • незнайко
  Отговор
  3 15:56  11.01.18
  Обрали са " Супермаркет ДЕСИ " на улица Захари Стоянов !

Напиши коментар:


Публикувай