23 476 48

Откровенията на една софийска проститутка

Да си знаеш цената не е срамно. И не си мислете, че силно гримираните и марково облечени момичета в социалните мрежи, демонстриращи със селфита много висок стандарт на живот, не си изкарват прехраната по този начин. И те са проститутки. Само че си лепят друг етикет. Много по-долнопробен

Снимка: Shutterstock
Снимка: Shutterstock
Йоана Миланова

Казват, че нощем всички котки са черни. Може би затова и не разбрах, че срещу мен стои проститутка. Запознах се с дамата, която ще нарека Маги, съвсем случайно – засякохме се в заведение, където тя беше с приятелка на моята приятелка. Заговорихме се, смяхме се, коментирахме актуалните теми на деня. Бях изненадана, когато ми сподели с какво се занимава.

Нали в България е общоприето, че „жриците на любовта“ са по магистралите, изглеждат нечистоплътно и са порядъчно глупави? Маги определено не отговаряше и на трите стереотипа. Още по-изненадана останах, когато ми заяви, че без притеснение ще ми разкаже неща от кухнята на най-древната професия. Все пак се разбрахме да запазим в тайна името ѝ. Не защото се притеснява, а именно заради стереотипите, пише Йоана Миланова от "Дарик".

Маги е на 32 години. Започнала да се занимава с това преди около 10 години с големи прекъсвания. Общият ѝ „трудов стаж“ в бранша не е повече от две години и половина. Направила този избор, защото парите не ѝ стигат. В същото време не намира в проституцията нещо лошо.„Всеки мъж си плаща за секса – дали в кеш, дали с хубаво бижу, дреха или дори вечеря в ресторант“, коментира тя. Не крие, че е попадала в неприятни ситуации.

„В началото работех клуб на „Витошка“. Собственици бяха мъж и жена, които си харесваха момиче и искаха да се възползват от услугите му безплатно. А в нашия бранш по това време имаше неписани закони – такъв натиск е недопустим, защото независимо какъв си, трябва да платиш за услугата, която искаш да ползваш“, каза тя.

След това попаднала на място, което отговаряло на изискванията ѝ. Там имала около 20 колежки.

„Където има жени, има и интриги, защото те не могат да се изправят и да си поставят лице в лице проблема. Те го споделят на всички, но не и на теб. Иначе преди години съм се изправяла пред редица проблеми – рекет и изнудване от униформени лица и нелоялна конкуренция. Но пък имаше кой да ни пази. Клиентите бяха с различна нагласа. Знаеха, че ще има лоши последици за тях, ако ни посегнат. Преди около 10 години властите проведоха мащабни арести и разбиха „схеми“ в бранша. По всяка вероятност разчистиха пътя на други хора в тази доходоносна ниша. Ние останахме без гръб и всеки можеше да си прави каквото пожелае“, споделя Маги.

Според нея липсата на закрила довела до чувство на безнаказаност в клиентите. „Има много случаи на побои, обири, а някои момичета бяха продадени като козички в Македония и Албания. Други са били брутално изнасилвани – вика те клиент, очакват те много мъже. Това не е проституция, а изнасилване“, посочва тя, но заключва, че в сивия сектор, където няма правилна черно на бяло е така. Ето защо Маги и нейни колежки настояват България да се присъедини към страните, в които проституцията е легализирана.

Споделя, че дори да и се случи нещо лошо, докато работи, няма на коя институция да се оплаче. Затова разчита на свои приятели, които и помагат – с транспорта и с охраната. Самото им присъствие респектира клиенти, които се изживяват като мутри, категорично е работещото момиче.

„Искаме да има ясни правила. Най-вече държим на здравния контрол – да сме спокойни както ние, така и клиентите ни. Искаме да разчитаме, че можем да имаме коректни работодатели, които се грижат за осигуровките ни. Искаме да си плащаме данъците. Сега НАП ни проверява и пита как поддържаме такъв стандарт на живот и не знаем какво да обясним. Не е случайно, че проституцията е сочена за най-древната професия. Винаги тази услуга се е търсила и винаги е имало хора, които ще платят за нея. Защо това да не е облечено в закон?“, заявява Маги.

Освен липсата на закони, друг проблем в бранша са „самосиндикалните“ проститутки. Според Маги това са момичета, най-често студентки, които пускат обяви в интернет сайтове и предлагат евтини услуги с крайно съмнително качество. Обикновено предлагат собствен терен, пазарят се по телефона, не държат на здравето и хигиената си и не се отнасят подобаващо с клиента.

„А един клиент не иска само секс. Много малко от времето ни заедно преминава само в задоволяване на физическите му нужди. Клиентът иска да разговаря с някой интелигентен човек, на чиято дискретност може да разчита. Той не може да намери такъв в бара или на улицата, а се притеснява да не бъде съден от приятелите си. Затова се обръща към момичета като мен, споделя, коментира различни теми. И му харесва. Ние сме и един вид психолози“, продължава разказа си тя.

Въпросните самосиндикални момичета често пробутват фалшиви снимки в обявите си. Дори са използвали лични фотоси на Маги, свалени от социална мрежа. Чувала е от свои клиенти, че са станали жертви на нагла кражба от такива проститутки или пък, че били притеснявани по телефона от тях.

Според нея мнението на българите за проститутките е крайно закостеняло и назадничаво, защото хората масово мислят, че са нечистоплътни, глупави и грозни момичета, които работят по магистралите, притискани от сводник. Самата тя подчертава, че нещото, на което най-много държи е безопасността и хигиената.

Съвременните тенденции в бранша са следните – момичета не се предлагат по каталози. Чрез мобилни приложения за комуникация клиентът може да поиска актуална снимка, за да се увери, че ще се срещне с реален човек.

А защо една жена избира тази професията проститутка? Някои момичета са със зависимости, други са самотни майки, а трети просто харесват високия стандарт на живот, който не могат да си осигурят по друг начин в България. „Аз обичам да си купувам дрехи, а обувките са ми мания. С парите, които получавам, си покривам норманите разходи, помагам финансово и на родителите си“, споделя Маги. Иначе в бранша познава жени със стабилни професии – учителки, лекарки, медицински сестри...

Има обаче и много момичета, които стават жертва на един по-особен вид тормоз. Схемата е следната – момичето се запознава с мъж, в когото се влюбва. Той твърди, че я обича, но впоследствие я принуждава да проституира. Внушава ѝ, че за нищо не я бива и друг не би я обичал колкото него. Маги разказва за случай, в който такъв мъж живее с три дами, които убедил, че обича.

Те дори се конкурирали коя ще му донесе повече пари. Друг случай – 18-годишно момиче било въвлечено в същата схема. Издържало въпросният мъж, съпругата и дъщеря му. Самата тя живеела в крайна нищета и дори Маги и е подарявала дрехи.

„Искам да подчертая, че аз не работя ЗА някого, а за себе си. Работя с хора, на които мога да разчитам, че ще се прибера жива и здрава в дома си. Искам тези мои приятели също да се чувстват спокойни. Тяхната грижа към нас да бъде легализирана“.

Питам я какво би казала, на хората, които след тази публикация, ще я критикуват яростно. „Това е моят личен избор. Аз никого не съдя. Открит човек съм и предпочитам да се справям сама в живота, а не да лъжа човека до себе си, за да бъда негова държанка. Който каквото иска да мисли за мен“, отговаря тя.

„Не се срамувам от себе си. Бих се срамувала, ако правя това за мерси и малка водка в дискотеката. Този вид момичета могат да бъдат много опасни. Те казват на мъжа това, което иска да чуе. Най-малкото, с което могат да навредят е да откраднат от мъжа, да не говорим, че могат да го заразят с отвратителни болести. Да си знаеш цената не е срамно. И не си мислете, че силно гримираните и марково облечени момичета в социалните мрежи, демонстриращи със селфита много висок стандарт на живот, не си изкарват прехраната по този начин. И те са проститутки. Само че си лепят друг етикет. Много по-долнопробен“, заключва Маги.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Волен Мекия (гост)
  Отговор
  1 14:32  10.01.18
  Оохх и аз си знам цената само не знаех ,че съм ПРОСТИТУТКА.

  Коментиран от #22

 • bebetoo9 (гост)
  Отговор
  2 14:36  10.01.18
  Трябва да има ясни правила.
 • Бат Саше (гост)
  Отговор
  3 14:38  10.01.18
  Голяма статия, няма що! Ку...вата винаги не е струвала нищо като човек в обществото и в очите на хората и така ще бъде навеки. Мъжът всеки път си плаща за секса ама друг път....оправдание на проститутките, че и другите били като тях.

  Коментиран от #8, #9, #23

 • Vulpes (гост)
  Отговор
  4 14:43  10.01.18
  Нека да ги легализират,нямам нищо против,а и някой лев ще влиза в хазната от данъци.
 • Русенец (гост)
  Отговор
  5 14:46  10.01.18
  Ако легализират проституцията полицаите как ще си докарват още 2-3 заплати ? Иначе е права госпожата, само легални публични домове ще осигурят спокойствие на жените и допълнителни доходи за хазната.

  Коментиран от #17

 • 6 14:52  10.01.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • 7 15:04  10.01.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • ТАСС (гост)
  Отговор
  8 15:25  10.01.18

  До коментар #3 от "Бат Саше":

  Мнооого си тъп Саше.

  Коментиран от #10

 • алелемале (гост)
  Отговор
  9 15:28  10.01.18

  До коментар #3 от "Бат Саше":

  Задай си въпроса, колко пара си потрошил по гадже/жена и ще видиш, че проститутката е по-евтиният начин да задоволиш нагона си.

  Коментиран от #11

 • 10 15:29  10.01.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Бат Саше (гост)
  Отговор
  11 15:33  10.01.18

  До коментар #9 от "алелемале":

  Не съм потрошил. Пари използват само тези, на които жените са им трудни. И те затова и ги нямат-жените! Платената жена, не е бройка, а стока. А колко маТрял има само....
 • deepwatcher (гост)
  Отговор
  12 15:50  10.01.18
  Еми...глупости на търкалета.Хиляди пъти е по-добре човек да си хване гадже.Така си сигурен,че няма да ти лепне нещо.Тоо парцал знае ли човек кой го е преметал преди 20 мин.и що чорайбе е изгълтала?Само като ми заговори насреща ми е достатъчно да и завинта тъпата кратуна наопаки.Пфу!
 • Гост (гост)
  Отговор
  13 16:39  10.01.18
  Незнам ама някъде бях чел , че ако една жена не става нищо от нея става проститутка и че един мъж ако не става за нищо става охранител

  Коментиран от #19

 • Vasik Atanasova (потребител)
  Отговор
  14 16:57  10.01.18
  само мухльовците си плащат за секс
  и платения секс не е интересен
  той не се брои

  Коментиран от #18, #24, #44

 • Митьо (гост)
  Отговор
  15 17:01  10.01.18
  Докоментар#13гост

  А още и мъжка ку..а или бакшиш...!!
 • дгба (гост)
  Отговор
  16 17:08  10.01.18
  Лети ли, плува ли, е.е ли се по-евтино е да го наемеш
 • 17 18:44  10.01.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • 18 18:45  10.01.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • 19 18:47  10.01.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Бат Мишо (потребител)
  Отговор
  20 19:38  10.01.18
  проститутките са най мразени от немогливите жени дето си мислят ,че за да си отворят краката, трябва да им се свалят звезди и разкош - при липса на ум няма с какво друго да си хванат свястен - богат мъж.
  и изведнъж тоя мъж на адекватна сума тоя мъж получава от професионалистката по добро качество повече екстри и остават валат -ето защо проститутката е враг номер едно на асексуалната жена....която си го може даже сама ще предложи да наемете проститутка заедно -както моята жена предложи
 • Бат Мишо (потребител)
  Отговор
  21 19:54  10.01.18
  Драги мъже братя по оръжие -
  НИТО ЗА МИГ не забравяйте че единственото ни оръжие , срещу избеснелите еманципантки и кариеристки АМА ЕДИНСТВЕНОТО
  което би ги накарало да си сверят часовниците и да спрът да си мислят че заради междукрачията си трябва да бъдат позлатени
  ЕДИНСТВЕНОТО -повтарям оръжие са ни проститутките- дори да не ги посещавате -САМО ФАКТА ЧЕ ГИ ИМА ни спасява -
  няя как офса да ви иска ЕС класа и апартамент ако знае че въпросната дупка я има еди къде си за 100 тачка
 • 22 20:15  10.01.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • 23 20:53  10.01.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Стефан (гост)
  Отговор
  24 20:55  10.01.18

  До коментар #14 от "Vasik Atanasova":

  Голям кеф е платения секс. Там човека който плаща е консуматор и само консуматор. А иначе трябва и да слуша мърморенето на жена си.

  Коментиран от #26

 • Stefan (гост)
  Отговор
  25 21:11  10.01.18
  Скалъпена статия, написана за да се вземе хонорара.......
 • Vasik Atanasova (потребител)
  Отговор
  26 22:50  10.01.18

  До коментар #24 от "Стефан":

  защо жена си
  то и на жената не се брои
  там е задължение
  други жени няма ли
  тръпка няма ли
  като го правиш за пари
  ти знаеш че го прави с тебе за пари
  иначе си нищо
  аз пари не съм давал
  дори са ми давали на мене
  и са ми правили подаръци
  но трябва да има и такива
  като вас
  шарен свят
  разни хора
  разни разбирания

  Коментиран от #43

 • Кака Гинка (гост)
  Отговор
  27 22:58  10.01.18
  Проституция е имало и май винаги ще има - ако я направят легална,освен финансовата и здравната страна,ще стане ясно и кой кой е (пардон:коя коя е).Обаче в Германия,като се стигна до узаконяване както прочетох, самите труженички са взели да се дърпат и не само заради данъците - повечето от тях не искат легално да носят определението "к--ви". Иначе,който каквото иска - това да работи, ама да ми разправя въпросната Маги,че мъжете ходели при проститутки,защото не можели да срещнат интелигентна жена за компания - хайде бе! Може да има и такива,но са единици, а и при тях не ходят за префинени разговори.Знаем от кой контингент основно са кадрите на тая професия,а там в ма'алата направо преливат от интелект и възпитание! За останалото - бат' ви Саше добре го е рекъл,не е нужно да повтарям думите му...

  Коментиран от #34

 • hmhmhm (гост)
  Отговор
  28 23:16  10.01.18
  Щом има пазар ще може и да се практикува. Конкуренцията като цяло балансира цените и качеството на съответната услуга. Като цяло аз не ползвам такъв вид услуги но може би получавам същото :) купувам дрънкулки парцалки и други. И то ката цена сигурно е почти същото а като съответно получаване може би пак е нещо такова :). Аз не давам много пари но за сметка на това и не чакам чудеса. С няколко думи яж пии и си носи новите дрехи, че не се знае.
 • 29 01:38  11.01.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • WIND OF CHANGE (гост)
  Отговор
  30 05:21  11.01.18
  ОТЛИЧНА ПУБЛИКАЦИЯ.......МЕГИ ..ОБИЧАМ ТЕ.....ОБАДИ МИ СЕ......
 • (потребител)
  Отговор
  31 07:21  11.01.18
  Не зная защо но повече ми прилича на автобиография на автора.
 • 32 08:10  11.01.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • ИВАН (гост)
  Отговор
  33 08:31  11.01.18
  Дрън, дрън, дрънканици, на затънали в грях души ... по надалеч от такива неща и хора.
 • бай муй (гост)
  Отговор
  34 08:51  11.01.18

  До коментар #27 от "Кака Гинка":

  Кво викаш за Германия? Точно там има ясни правила и много мъже ходят на червените фенери, държавата прибира такси, но осигурява всичко, както нормалната работа, и така трябва да бъде!
  Германия е винаги за пример, но няма как да ги стигнем, само манталитета им е 1000 годинии напред, пък какво остава материално, още поне 1000 години.
 • 💒🎈💊 (гост)
  Отговор
  35 09:51  11.01.18
  Авторът на статията може да направи експиримент като опита от трудовото ежедневие на тази професия .После може да сподели резултатите ,а пък може д мине на безсрочен договор.Твърде сладко и розово описано.За тази професия са необходими субективни качества които са съшите като в журналистиката.
 • 18 годишен (гост)
  Отговор
  36 10:04  11.01.18
  Абе какво ви става бе хора? Онзи ден гледах интервю, с мъжа на някаква порно актриса, който твърди, че жена му си има съвсем нормална професия и нищо не било нередно. Днес някаква "дама" пък решила, че трябва да си плаща данъците с проституция, защото видиш ли по думите й това е нещо съвсем нормално. Четейки коментарите, не мога да повярвам колко хора също са на мнението, че това е окей, че щели да влезнат пари в хазната... Какво по дяволите? Хора, тези неща преди всичко не са редни спрямо елементарните човешки закони, а от там насетне спрямо всичко друго. Това НЕ Е НОРМАЛНО и затова от както свят светува тази професия е разглеждана като най-долната! Защото наистина не е нормално просто, не защото обществото видиш ли е твърде консервативно и не иска да я приеме. "Ще си вкараме пари в хазната като легализираме проституцията..." ЧУВАТЕ ЛИ СЕ КАКВО ГОВОРИТЕ БЕ? :D Този свят се побърка...

  Коментиран от #38

 • Кака Миша (гост)
  Отговор
  37 10:29  11.01.18
  Много добре споделено.Лично съм минала по пътя и съм съгласна напълно.Мага книга да напиша....не статия.
 • бай муй (гост)
  Отговор
  38 10:37  11.01.18

  До коментар #36 от "18 годишен":

  Пич, явно все още не си правил секс, когато започнеш да правиш редовно, ще разбереш, за какво иде реч!
  Мъжът има нужда да се облекчава, а нелегалната проституция генерира престъпност и осигурява доходи на престъпниците. Когато се легализира проституцията, всички ще са доволни, клиентите ще имат по голяма сигурност, жените ще са по защитени и осигурени, ще се премахне престъпността в тази сфера и държавата ще получи пари, които сега отиват при престъпниците! Схаващаш ли за какво ти говоря? Те европейците са го измислили, няма нужда да откриваме топлата вода. Проституцията е професия и е нужна на обществото, защото има много мъже, които нямат друг вариант да спят с жена, тоест има и терапевстични функции.

  Коментиран от #39

 • 18 годишен (гост)
  Отговор
  39 11:09  11.01.18

  До коментар #38 от "бай муй":

  Напротив, правя си съвсем редовно секс. Може би затова не разбирам цялата идея. Окей, има една група мъже, които така или иначе се възползват от тази услуга. Някой прибира пари от цялата работа - престъпници или държавата, какво значение има. Няма да ни обърне икономиката на 360 градуса, ако държавата събира данъци от това, поправете ме ако греша. Аз се опитвам да кажа, че самата професия не е, за мен, нещо нормално. Дори и да се събират някакви пари от това, трябва ли да се използва факта, че има такива нещастници, които само така могат да правят секс и плащат за това. И също така, че има момичета които са готови да се продават за пари. Казвате ми, че да продаваш плътта си е нормален начин за генериране на пари? Сигурно имам старомодни виждания, но за мен не е. И аз разбирам, че това е професия, която така или иначе ще я има, може би дори е наложителна, да могат и нещастниците да се "освободят", но това не я прави нормална. И понеже толкова уверено заставате зад твърдението си, че проституцията е равна на другите професии, защо не окуражите дъщеря си да работи като такава? Сигурен съм, че това ще и докарва стабилен доход! В крайна сметка по думите ви това си е просто работа, така че защо не?
 • ИВАН (гост)
  Отговор
  40 11:20  11.01.18
  Те германците за пример, хахаха .... общество, което върви против божиите и природни закони е обречено на гибел ... това че са напреднали в техническо отношение, не значи че са напреднали в духовно, и са ни за пример.
 • Яни от козлец (гост)
  Отговор
  41 12:05  11.01.18
  К...ви вьрнете ми парите ,а аз ще си ви вьрна секса :-)
 • просто фен (гост)
  Отговор
  42 17:43  11.01.18
  Аз лично съм ЗА проституцията лично аз съм ходил на проститутка и пак ще отида , не е правилно да измерваш мажествеността си по това дали си имаш ,приятелка ,жена, или в това с колко жени си спал и какви са те . Мъж е човека който не се е хванл за първатамсрещната и се гордее че си има приятелка , мъж е този който е намерил правилната жена , която да бъде до него в всяко едно начинание независимо какво е то и да се грижа за него както той за нея. Това че едно момиче или жена спи с един случаен мъж за пари или не не е срамно , то е въпрос на избор на живот който го правиш още в ранна децка възраст. И това си плащаш за сек...с не е срамно това е въпрос на избор , искаш да правиш секк.......ссс нямаш с кого нямаш време да излезеш в бар или където е да било за да си пробваш късмета с някоя която не ти е сигорна за това има проститутки
 • фен на васик атанасова (гост)
  Отговор
  43 18:09  11.01.18

  До коментар #26 от "Vasik Atanasova":

  Напълно те подкрепям за коментарите ти към статията. Нищо , че си бивш военен. :)
 • 44 20:02  11.01.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Гост (гост)
  Отговор
  45 22:27  11.01.18
  ...откровенията на една бивша провинциална,вече настояща столична....Чудо,направо чудо.Трябва да бъде настолно четиво за много евроориентирани горди българки.Това е бъдещето....да го знаете!....освен Анджелина Джоли и американски филми
 • МАРИЯ (гост)
  Отговор
  46 23:36  11.01.18
  МИСЛЕТЕ КАКВОТО СИ ИСКАТЕ,НО БЕЗ ДА СЪМ ТАКАВА СЪМ НА МНЕНИЕ,ОБЩЕСТВОТО ИМА ПОТРЕБНОСТ ОТ ТАКЪВ СЕГМЕНТ И ТОЙ Е ОТ КАКТО СВЯТ СВЕТУВА. ИЗКЛЮЧВАМ ПАРЦАЛИТЕ ОТ ЛЪВОВ МОСТ,МАГИСТРАЛИТЕ И ТАКА. Н.ПРОСТИТУЦИЯТА Е РЕДНО ДА БЪДЕ ЛЕГАЛИЗИРАНЕ С ВСИЧКИ ПОСЛЕДВАЩИ ОТ ТОВА НЕЩА :ДАНЪЦИ ОСИГУРОВКИ И ДРУГИ.
 • Баче Кико (гост)
  Отговор
  47 16:18  12.01.18
  Да бяхте сложили и снимка на компаньонката,та да могат да се преброят баджанаците.

  Всеки е свободен да живее живота си както намери за добре,стига да не налага или парадира с личният си избор на околите.

  А и между другото аз не познавам мъж който да не се е възползвал от услугите на платената любов,само тихо че това е тайна пред жените.

  Коментиран от #48

 • Гост (гост)
  Отговор
  48 17:32  18.01.18

  До коментар #47 от "Баче Кико":

  Аз не съм. Глупак! И се гордея със себе си!

Напиши коментар:


Публикувай