1 143 6

Кирил Добрев: Корупцията е навсякъде

БСП иска изслушване на премиера Борисов в парламента

Венцислав Михайлов

„Европредседателството започна, обвиняват ни, че ние саботираме този процес и искаме да изложим страната пред чужденците. Смятам, че всичко онова, което се случва в последните месеци и дни, няма как да не изложи управляващите”. Това каза зам.-председателят на БСП Кирил Добрев на пресконференция в централата на партията. Той бе категоричен: "Има нещо по-важно от европредседателството - това е сигурността на българските граждани и гостите, които ще дойдат от чужбина. "

„Всичко започна от едно отвличане от преди месеци, всички ни успокоиха, че бандите с отвличанията не са се върнали и това е случайно действие. Никой тогава не разбра защо това момче е отвлечено и какъв откуп е платен, а той е 7 цифрена сума”, припомни Добрев. Той отбеляза и опита за убийство на данъчен инспектор в центъра на София и как никой не е разбрал защо е извършено това покушение. „Всички казаха, че това е опит за покушение срещу държавата. За шесторното убийство се твърди, че е от битов характер, но в цялата тази битова драма има нещо, което е много притеснително. 8 години, човек с влязла в сила присъда, не може да влезе там, където му е мястото”, каза още Кирил Добрев. Той попита какъв облик дава информацията, че такива случаи са около 500-600 в цялата страна.

„Не мога да кажа дали наглото и демонстративно убийство на Петър Христов е политическо или бизнес. В последно време границата между бизнеса и политиката е размита. Ако приемем тезата на управляващите, че г-н Христов е честен и почтен човек, то тогава всички честни и почтени българи трябва да бъдат много притеснени, че може някой да им отнеме живота и то не къде е, а на правителственото трасе. Страхувам се, че истината е друга и че Велико Търново е поредното феодално владение, подобно на Добрич, където някой се вихреше със суджуци, подобно на Хасково, където милиони по европроекти се разпределяха между братовчеди”, коментира зам.-председателят на левицата. Кирил Добрев попита още в качеството си на какъв г-н Христов е уредил среща на министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов с един престъпник, къде е извършена срещата и била ли е обезпечена.

„Вярно ли е, че същият човек, който е защитен свидетел, лично е екзекутирал няколко от жертвите?”-пита още той. Кирил Добрев бе категоричен, че основният въпрос е могат ли институциите да гарантират сигурността на гражданите. Зам.-председседателят на НС на БСП обяви, че утре ще бъде поискано изслушването на премиера в НС за ситуацията в страната.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • БСП фракция ЛЯВА РЕЗБА
  Отговор
  1 16:50  10.01.18
  Киро, кога пренасЯ ония долари и марки и се отърва, къде беше корупцията?

  Коментиран от #6

 • Иванчо
  Отговор
  2 16:56  10.01.18
  Комунягите да не знат много, че те па са още по-зле. Сички са маскари. Требва революция!
 • 😀😀😀
  Отговор
  3 17:50  10.01.18
  Така е. И бсп много добре знаят, нали те я посадиха корупцията.
 • стоян
  Отговор
  4 18:47  10.01.18
  Посочете точно къде има корупция за да ги хванат Иначе корупцията навсякъде е БЛЯ БЛЯ празни приказки
 • 355
  Отговор
  5 19:03  10.01.18
  ТОВА НА СНИМКАТА ГОРЕ СА "ТОМА БЕЛЕВЦИ" И "САНДОВЦИ" . Аз също съм много добър в разобличаването та чуждите недостатъци АМА ВИЖ да свърша нещо полезно вече е доста по-трудно, пък и трябва много-повече усилие и акъл
 • хихи
  Отговор
  6 19:33  10.01.18

  До коментар #1 от "БСП фракция ЛЯВА РЕЗБА":

  Знам човека дето ги пренесе но по интересно е от къде Кирчо и Маряна си направиха хотелче скромно малко за 5—6 милиона всички са едни и същи като огладенят и взимат власта и така вече 30г трябва някой като Пинучет да вземе власта всички на ст.Васил Левски и разстрел маймуни турците за 500г неможаха да постигнат това което тая паплач направи за 30г няма бойко мойко всички до стената и да кажат от де тия пари и като се замисли за повече от 5сек дрън в манерката но само си пишеме и чакаме някой друг да ни оправи

Напиши коментар:


Публикувай