1 811 8

Блок в Перник ползвал 5 години парно на аванта

Новопостроената сграда на ул. "Найчо Цанов" била незаконно присъединена към топлопреносната мрежа

Блок в Перник ползвал 5 години парно на аванта
Константин Карагьозов

Незаконно присъединен жилищен блок към топлопреносната мрежа е установила при рутинна проверка "Топлофикация" - Перник, съобщи директорът на дружеството Любомир Спасов. Живущите в новопостроения блок номер 14 на ул."Найчо Цанов" в центъра на града в продължение на около пет години не са плащали парно и топла вода.

Блокът е предаден за експлоатация през 2012 г., разказват от "Топлофикация", цитирани от "Дарик". Сградата е била присъединена към топлопреносната мрежа от друго дружество, не от "Топлофикация", заради това блокът не е воден като наш абонат, обясни Спасов.

Собствениците на 12-те апартамента и търговските помещения в сградата не открили партиди и не сключили договори с "Топлофикация" за обслужване на абонатната станция и доставка на топлоенергия. През целия период обаче ползвали парно и топла вода, без да ги заплащат.

За случая е информирана полицията в Перник, топлоподаването към сградата е прекъснато. Живущите вече са заявили желание да сключат договори за доставка на топлоенергия, от "Топлофикация" обаче искат обезщетение за времето, през което неправомерно обитателите на сградата са ползвали парно и топла вода.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • гост
  Отговор
  1 17:45  10.01.18
  И топлофикация как не е забелязала загубите? Никой от живущите не е преценил за нередно, че години наред те крадат от всички други. С такъв манталитет как искате нещо различно от корупция, насилие и измами. Това доказва само, че всеки, който има възможност да краде би го направил. В този блок са поне 30-50 човека, които знаят и тези всичките са крадци, които са смукнали над четвърт милион употребена енергия.

  Коментиран от #5, #7

 • Насо
  Отговор
  2 18:10  10.01.18
  Това е чак смешно. Толкова загуби и никои нищо ,горко им на съседните кооперации плащали са и тяхното. Пет години ако някой си е провал там жилището ,какво ще е пишело в обявата безплатно парно и топла вода (хахаха) Сега трябва да ги осъдят групово тези 12 сем., така ли едно поне не е честно било. Хем да ги осъдят ,хем да не ги включат да плащат зимата по 200 лв. ток. НАГЛЕДЦИ
 • Гост
  Отговор
  3 18:21  10.01.18
  Публикувано във факти.бг: Сградата е била присъединена към топлопреносната мрежа от друго дружество, не от "Топлофикация" Да си търсят правата от другото дружество, какво са им виновни хората.

  Коментиран от #6

 • Патриот
  Отговор
  4 18:22  10.01.18
  Не е крадено. Просто някой друг ги е платил. Както при тока - българите плащаш, тъмнозелените ползват фрий. При ЕРП-тата нищо не се губи. И тук е така.

 • Емил
  Отговор
  5 18:25  10.01.18

  До коментар #1 от "гост":

  Още от времето на Робин Худ кражбата от крадец не се е считала за аморална! Освен това те не са крали от Топлофикация, а от Вальо Топлото, от КОЙ, от..., т.е. Трудно можеш да създадеш правова държава, ръководена от престъпници и да искаш морал от марода!
 • Гост
  Отговор
  6 22:52  10.01.18

  До коментар #3 от "Гост":

  Да те може и да са си плащали за парното на това друговорим дружество
 • незнайко
  Отговор
  7 16:28  11.01.18

  До коментар #1 от "гост":

  Не забелязва загуби защото изръвнява сметките с остоналите абонати. Така че сърдете се на КРАДЛИВИТЕ си съседи !!! Това все пак е БЪЛГАРЛИЯ не се чудете !!!

  Коментиран от #8

 • незнайко
  Отговор
  8 16:29  11.01.18

  До коментар #7 от "незнайко":

  изравнява - грешка при писането

Напиши коментар:


Публикувай