1 068 9

Правната комисия отхвърли ветото на Радев за антикорупционния закон

Няма воля за борба с корупцията, категоричен е президентът

Константин Карагьозов

Парламентарната правна комисия отхвърли президентското вето срещу текстове в новия закон за борба с корупцията. Това стана с гласовете на десет членове, други седем подкрепиха президентските мотиви. Отхвърлянето на ветото показва, че няма воля за борба с корупцията, коментира пред журналисти президентът Румен Радев.

Държавният глава отбеляза, че не е изненадан. „Всички дебати около антикорупционния закон и особено събитията от днес показват, че няма политическа воля за реална и всеобхватна борба с корупцията. Явно тази борба ще продължи да се води от гражданите и от медиите”, каза Радев, цитиран от агенция „Фокус”.

На въпрос дали ще сезира Конституционния съд за антикорупционното законодателство, той подчерта, че приетият закон няма да доведе до реални промени, каквито хората очакват.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Девон
  Отговор
  1 17:58  10.01.18
  На радев трябва да му сложат една какалашка отгоре и една от долу и от време на време да му ги сменят !
 • Патриот
  Отговор
  2 18:04  10.01.18
  Ако не беше го казал президента никога нямаше да се досетим. Решението е едно - полиция и армия в парламента. Палки и приклади срещу имунитет. Девон, а на кого се възхищаваш? На българският мистър Бийн, може би?
 • 3 18:12  10.01.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • 4 18:57  10.01.18
  Този коментар е премахнат от модератор

 • НЕразбирач
  Отговор
  5 18:57  10.01.18
  Г-н президент, не се отказвайте! Най-малкото поставяте през медиите пред оФцете важните въпроси! Па дано оФчите глави слънчасали да поискат промените както си трябва: с 200 000 протестиращи на жълтите павета-ден след ден, докато стане това, което трябва!
 • ЗЕВС
  Отговор
  6 20:32  10.01.18
  Добрите закони за народа, попаднали в парламентарния вертеп, биват предъвквани и преработени от мазните червеи, до такава степен, че от тях остава само купчина смърдяща тор.
 • 7 23:23  10.01.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • ПРЕЗИДЕНТА оФцерин беден
  Отговор
  8 02:18  11.01.18
  Затуй не пее в ХОРА на НС. Неговата задача е да е ПОСЛУШКО. РУМБАТА е беден Овенен , ТОЕСТ БЕЗЗВУЧНА СЪГЛАСНА. Нотариус - заверка, вярно с оригинала, подпис и печат. Тенк ю ! и Гуд джоаб ! И туй то. Топографски знак. Посрещни, приеми, телеграма изпрати. Като знак за ограничена скорост. Кой го .бава?
 • Нищо ново
  Отговор
  9 02:45  11.01.18
  Няма как този парламент, избран по този начин с депутати, не избрани, а назначени от партийни и извънпартийни сили, да се бори с корупция или нещо друго такова. И България си умира бавно

Напиши коментар:


Публикувай