Last news in Fakti

11 Януари, 2018 08:26 17 733 33

Ген. Димо Гяуров: Петър Христов командваше като бос МВР във Вeлико Търново (ВИДЕО)

  • петър христов-
  • димо гяуров-
  • мвр-
  • убийство

Никак не съм привърженик на героичната версия за убийството на Петър Христов, а именно, че е съдействал за разбиването на „Наглите“

Ген. Димо Гяуров: Петър Христов командваше като бос МВР във Вeлико Търново (ВИДЕО) - 1

„Никак не съм привърженик на героичната версия за убийството на Петър Христов, а именно, че е съдействал за разбиването на „Наглите“. Много по-вероятно са останалите версии – да речем корупционните. Този човек командваше администрациите, МВР, участваше в обществените поръчки в цялата Великотърновска област“.

Така бившият директор на Националната разузнавателна служба и ексдепутат ген. Димо Гяуров коментира пред BiT убийството на Петър Христов. Бизнесменът, сочен за близък до ГЕРБ, бе разстрелян в понеделник пред офиса на фирмата му „Лакрима“ в столичния квартал „Манастирски ливади“.

Гяуров подчерта, че Христов не е направил кой знае какво за разкриването на групата „Наглите“ - просто е завел един от престъпниците при тогавашния вътрешен министър Цветан Цветанов срещу гаранции, че ще стане защитен свидетел на МВР.

„Очевидно е имало недоволни и конкуренция. Твърди се, че фирмите му съвсем не са в цветущо състояние - че има огромни дългове, че не се е разплащал с подизпълнителите и част от работниците. Очевидно е имало много причини някой да поиска да го поръча“, посочи ексшефът на разузнаването.

„Това е стрелба по властта, по липсата на капацитет на властта да се справи с престъпността. Аз от години твърдя, че основният проблем на службите за сигурност и на МВР е липсата на капацитет, на качествен човешки ресурс, на познания и способност. Това дава отражение в резултатите“, коментира той.

Димо Гяуров коментира и провелото се вчера заседание на Консултативния съвет за национална сигурност при президента Румен Радев. „След 4 часа заседаване, този КСНС излезе с доста скромни решения. Според мен, не е имало за цел резултати, това е просто един пиар ход“, обясни Гяуров. „Лошото е, че последните тежки криминални престъпления се отличават с изключителна наглост, а това е показател за отношението към държавата. Тоест, извършителите смятам, че няма да бъдат наказани. Това е стрелба по липсата на власт, по липсата на капацитет за справяне, категоричен бе генералът.

„Причините за липса на този капацитет са различни – като се започне от шуробаджанащина и се стигне до липса на мотивация“, допълни още Димо Гяуров.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДОпълнение

    67 2 Отговор
    Тази дейност не се ли казва КОРУПЦИЯ, бе дорогой? Или както казва предс. на парл. "Ми то във всички държави има корупция...."
  • 2 1243

    108 10 Отговор
    Един човек да има смелостта да говори истината и естествено са го изхвърлили от системите.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Мишев

    101 0 Отговор
    Партия и обръчи от фирми! Така ни завеща един виден политик - носител на орден "Стара планина"! И всички възприеха с въодушевление този модел! А по света това се нарича мафия...
  • 6 гост

    51 6 Отговор
    ГАРАНТИРАНО ОТ "ГЕРБ"!

    Коментиран от #7

  • 7 червения милиардер

    64 7 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    Само от Герб ли? Я пак!?
    От 1990 г. всички правят едно и също, това се нарича олигархично управление!
    По време на президентството на Борис Елцин в Русия думата "олигарх" придоби нов смисъл. Част от бившия комунистически елит, подпомаган и в активно взаимодействие с тайните служби сложи ръка на държавната собственост, която в Русия и България надхвърляше 95% от всички активи на държавата, посредством поредица правителствени постановления и актове на така наречената "приватизация". Приватизацията в България, поради високия процент на държавната собственост, премина по аналогична схема като тази в Русия. Включително разрушаването на банковата система се извърши по едно и също време. Основните активи се трансформирараха в около 3000 крупни частни фирми, които притежават повече от 85% от активите на икономиката. На останалите над един милион дребни фирмички се падат едва десетина процента от общия стокооборот. Това състояние на икономиката компрометира така наречените "демократични реформи" и поставя под въпрос наличието на действителна демокрация в България.
  • 8 ХАХА

    23 18 Отговор
    На това изказване на Гяуров по нашите ширини му викат на умряло куче нож до вадиш :)))))))
  • 9 Ганьо

    43 1 Отговор
    Премиера на сериала..."Няма народ"...
    Очаквайте скоро и "Няма държава"....
  • 10 sursur

    44 8 Отговор
    всички гербаджии си мислят че държавата е тяхна собственост,не си ли гербер нямаш лраво да получаваш от обществени поръчки и еврофондове.То се видя колко герберчета хванаха журналистите в източване на еврофондове и обществени поръчки и проблема се реши само с оставки
  • 11 ААА

    52 4 Отговор
    Ако искате от време на време , да чуете и по някоя истина , свалете някой висш политик , и държавен служител от власт, и му гледайте сеира. Интересно до като са на власт, имат ... в устата си. Във всеки по-голям град , област , има по един ,двама такива като застреляният. Те разпределят порциите, бизнеса, общ. поръчки , кой да е кмета, и кой да го поръчат на мутрите, и кой да го е..т в затвора. Отчитат се нагоре по висшите етажи на властта. За такива местен прокурор , и началник на полиция са дребни и сиви мишки. Корупция ли- няма такова нещо, а пък мафия съвсем.
  • 12 един

    25 3 Отговор
    ...те така му и викаха "шефе"!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Гост

    45 0 Отговор
    За мъртвия лошо не се говори, ама като караш джипове, а не плащаш на работниците си, трепането ти е малко, шефе!
  • 15 бесният язовец на оня с коня

    32 10 Отговор
    Абсолютно подкрепям това мнение!
    Гяуров е бивш, защото явно не е гербаджия и си е вършил работата добре. Знаем как с идването на нова власт идва и голямата метла, което е най-вече прийом на герб.
  • 16 Спас

    21 0 Отговор
    Новият строй,неофеодализъм,това е РБ.
  • 17 АСУ

    13 2 Отговор
    Казал един слуга за другите слуги.
  • 18 Дидо

    22 5 Отговор
    То, че никой не е цвете за мирасане, ама тия ГЕРБЕРИ ни разказаха играта - само кражби и убийства, усвояване на евро субсидии и прочие!
  • 19 али

    13 0 Отговор
    П.ХРИСТОВ НЕ Е ЛИ БИЛ ПОЧЕТЕН ГРАЖДАНИН НА В.ТЪРНОВО

    Коментиран от #20, #22

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 майна

    6 3 Отговор
    щом комунизъм можа да просъществува в една страна 45 години,какво очаквате от тази страна,нормално е положението в БГ,дори повече от нормално,и закономерно българите не си обичат държавата и бягат като от чума
  • 29 незнайко

    6 0 Отговор
    Добре казано, само да не е той следващия поръчан !
  • 30 Алфата

    13 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: „Причините за липса на този капацитет са различни – като се започне от шуробаджанащина и се стигне до липса на мотивация“, допълни още Димо Гяуров.
    ПП В кратко обобщение: определение за съвременен държавен служител в нРБ!
  • 31 Георги

    8 1 Отговор
    А бе защо така все като убият някой и чак тогава почват коментари от компетентни лица, кой какъв бил? Май вече не може да ви опонира човека а? Като е бил такъв ербап досега, защо не се намери приживе някой да го коментира? Големи мъже сте всички власт имащи.
  • 32 МЪНКАШ ГАРГАМЕЛ

    6 1 Отговор
    МЪНКАШ, Вунята ИДВА от НАРОДНОТО Събрание - законодателя. МАФИЯТА Е на Площад Освободител а МЕНАДЖЕРА на мафията е Бойко и сие. АКО ЗАКОНА Е НАД ВСИЧКИ - арест, СЛЕДСТВИЕ, СЪД, затвор. ТОГАВА ДРУГ ВЯТЪР ЩЕ ПОВЕЕ. МАФИЯТА ИМА СВОИ ЗАКОНИ.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове