1 643 8

Отпускат още 100 млн. лева за МВР

Приключи срещата между Бойко Борисов и синдикатите

Константин Карагьозов

Срещата между синдикатите в МВР и премиера Бойко Борисов приключи с резултат – на ведомството ще бъдат отпуснати допълнителни 100 млн. лв. до две седмици.

От догодина пък ще има възможност за увеличение с 10% на заплатите на служителите в МВР. Зам.-министърът на вътрешните работи Красимир Ципов уточни, че отпуснатите пари не са сделка, за да спрат протестите.

Въпреки това недоволните от ниското увеличение на заплатите си полицаи ще протестират днес пред чуждестранните делегации при откриването на европредседателството.

"Искаме да си отстоим исканията, които са 15% увеличение на заплатите, реформа в МВР тотална, с нов закон. Ръководството ги знае тези наши искания, оставаме зад тях, коментира президентът на Националния полицейски синдикат Румен Пелев", цитиран от БНТ.

Планира се две групи да протестират и отправят послания към делегациите, пристигащи за официалното откриване на Българското председателство на Съвета на ЕС. Между 16:30 и 17:00 часа, протестиращите служители в МВР ще „посрещат“ делегациите с винили на кръстовището на бул. „Брюксел“ и бул. „Цариградско шосе“ и на кръстовището на Орлов мост. Протестните действия ще продължат в 18:15 часа в района на Народния театър „Иван Вазов“.

Вчера беше премахнат протестен билборд на синдикатите в МВР, а на правителственото заседание Борисов се възмути от свалянето на билборда. Съобщението, изписано на английски език гласеше, че българските полицаи получават основна заплата от по 340 евро. То бе поместено на билборда на кръстовището на ул. „Гурко" и бул. „Евлоги Георгиев".

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • onq s konq
  Отговор
  1 10:42  11.01.18
  Голям т.шак с тоя билборд-Първо фирмата им го сваля,после Борисов се разгненява и им го връща великодушно,но те не го вземат предвидливо защото всъщност ИСКАТ ПАРИ!А ако го вземат и пак искат увеличение на заплатите,ББ като нищо може да се ядоса и да каже-"Не стига че ви върнах билборда,ами и пари ще ми искате неблагодарници такива!"
 • Иванчо
  Отговор
  2 11:15  11.01.18
  За това, че много добре си вършат работата..... Пълно безумие! Най-неефективното министерство с най-голям ресурс и продължават да се наливат пари там.....
 • смях
  Отговор
  3 11:31  11.01.18
  Абе, за какви заплати се жалват? На работещия му взимат бонуси режат заплати ако не работи. А полицаите които по цял ден пият кафета и нищо не вършат си взимат заплатите и никой не ги наказва. крият се като мишки по кафетата. Цялата система е като паяжина. Трябва тотално чистене и то от министерствата и дирекциите да започне чистенето. Реже се до кръв и тогава се прави тотална смяна на системата. Като гледаме говорителите на МВР в ювелирните акции напоследък гл. секретари то става ясно, че системата е изгнила отвсякъде.
 • onq s konq
  Отговор
  4 12:14  11.01.18
  Урааааааааааааааааааааааааааа Бойко Бойко Бойко Бойко Урааааааааааааааааааааааааааа

 • Гост
  Отговор
  5 12:34  11.01.18
  Стига наливане. Реформи трябва, съкращаване на чиновници(впрочем те са повече от полицаите) и ще има пари.
 • торба
  Отговор
  6 13:05  11.01.18
  Мвр е торба без дъно другарю, Борисов, и милиард да налееш ще се гърмят хора, ще се ограбват, а полицайте ще пият по цял ден кафета и ще чакат следващия аиляшки работен ден. Има ли такова животно полицай-пенсионер и може ли Борисов да обясни каква работа очаква от такива елементи под пагон полицай-пенсионер. Само далавери от такива.
 • Иванов
  Отговор
  7 13:57  11.01.18
  Нямам смелост за коментар, но и те нямат съзнание. Няма ден без .... те още и още искат
 • незнайко
  Отговор
  8 16:07  11.01.18
  662 лева е заплатата на полицай със средно образование ! 15% които искат са още 93 лева, или общо 755 лева. Толкова ли не могат да им удовлетворят исканията ? Това е смешно на фона, колно пари се харчат за този който ДУХА !!!

Напиши коментар:


Публикувай