1 485 1

Скандали в парламента и в началото на председателството

ГЕРБ срещу БСП за корупцията, а ДПС иска във властта, но зад смокинов лист

Снимка: БТА
Снимка: БТА
Венцислав Михайлов

Новият политически сезон започва под знака на започващото европредседателство, но и на продължаващите сблъсъци между управляващи и опозиция в пленарната зала.

С нарочна декларация председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов призова останалите партии да се водят от националния интерес с оглед на председателството.

„Добрите европейски новини и политически послания към цяла Европа ще тръгват от София, народът ни не иска да бъдем фон в хора на европейските гласове. Народните представители нямат право да пропиляват шанса гласът на България да бъде чут. Партизанските страсти няма как да допринесат за това”, заяви бившият силов министър.

Законодателните приоритетите на ГЕРБ за следващите шест месеца ще са в посока укрепване на обществения ред и сигурността, в сферата на образованието и пазара на труда, нов достъпен модел за здравни грижи. ГЕРБ заяви готовност за дебат по спорните текстове в антикорупционните закони.

„Саниран блок тече, а оградата на границата падна в началото на 2018 г. – дали пък не става дума за корупция в строителството и в санирането?”, запита лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Лидерът на БСП коментира, че цената на тока скача, а оттам и храните. „Никакви приказки за увеличаване на минимални заплати и пенсии не могат да отменят факта ,че поскъпването на живота изяде това увеличаване“, каза Корнелия Нинова.

По думите ѝ често като се говори за корупция, водещи авторитетни чужди медии са ни залели с оценките на Европа, че България е най-корумпираната държава. „Супер екзотично, изненадващо хора от три области в България – Враца, Видин и Монтана и решиха да организират подписка и да се присъединят към Румъния. Такова нещо не се е случвало в историята на България“, допълни лидерката на БСП.

„Няма да спрем да предупреждаваме, че включването на националисти във властта официализира езика на омразата по най-опасната ос – етнорелигиозната“, заяви и председателят на ДПС Мустафа Карадайъ.

„Европейските политици не гледат с добро око на замитането на проблемите „под килима“. За да няма спекулации, заявяваме, че преформатирането на управлението не означава задължително влизане на ДПС в управлението“, призова Мустафа Карадайъ.

„По време на Председателството България ще покаже, че управлението е стабилно и намеците за нестабилност не са верни, защото отразяват различието в партиите. Различие, което придава многообразие, а не води до разцепление”, категоричен беше лидерът на „Атака” Волен Сидеров.

„Ние от ВОЛЯ сме истинските, неподправени демократи и родолюбци и ще работим само за едно – за повишаването на стандарта на живот на българския гражданин във всичките му компоненти – доходи, сигурност, достойно здравеопазване, образование, възможността на всеки човек да се развива“. Това каза при откриването на новия парламентарен сезон Веселин Марешки. Той пожела на българския народ по-добри политици, които да се грижат за неговото добруване.

„Благополучието, което се излъчва в пленарната зала, в което няма нищо лошо, нека да стига до все повече български граждани“, заяви още лидерът на ВОЛЯ.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • 1 16:47  11.01.18
    Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай