589 5

Общинските болници излизат на протест на 15 януари

Мартин Христов

Общинските болници на територията на цялата страна подготвят протест. Той е насочен за 15 януари и ще се проведе между 12.00 и 13.00 часа. Това съобщи д-р Иван Иванов, управител на МБАЛ „Св. Иван Рилски“-Горна Оряховица.

До всички общински лечебни заведения са изпратени указания за това как евентуално ще протече протеста. Някои от тях ще спрат изцяло дейността си за час, а останалите – ще протестират символично. Това, вероятно, ще направят и служителите на горнооряховската болница.

„Основните искания са най-вече промяна в цените на клиничните пътеки, по които основно работят общинските болници, тъй като те не са променяни повече от 10 години. През това време разходите са нараснали значително, най-малкото работната заплата се увеличи доста за последните 10 години", заяви Иванов.

"Всичко това са разходи за лечебното заведение, а тъй като приходите не са променени, дори в последните години ситуацията стана още по-тежка с лимитите, които бяха наложени. Това е основната причина да нарастват дълговете на общинските лечебни заведения, тъй като ние, общо – взето, работим с един и същ контингент“, допълни експертът, цитиран от Фокус.

Все още няма информация за това кои болници от региона ще се включат в дейностите ефективно, но се очаква исканията да са подкрепени от всички.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Е КАКВО ДА КОМЕНТИРАМЕ
  Отговор
  1 16:15  11.01.18
  Публикувано във факти.бг: До всички общински лечебни заведения са изпратени указания за това как евентуално ще протече протеста. ОТ КОГО - ОТ ДИРИГЕНТА ЛИ?
 • Варна
  Отговор
  2 16:29  11.01.18
  Така ще е! - Не можеш да прехвърляш разходите за здраве на общините за да си вържеш Държавният Бюджет. В същото време да харчиш всички пари само за столицата, и да ограничаваш общинските бюджети в приходната част. Не само болниците! - Скоро цялата страна ще излезе и този път няма да има стачки, а ще хвърчат глави в София. Няма да има Бойковци, Цветановци, Делянчовци и т.н. Чиновниците в София си мислят, че не са застрашени но... - На пролет виждам едни събития подобни като през 2013 год. Шопия ще яде хурката съвсем скоро! - Няма и не може да се продължава по този начин.

  Коментиран от #3

 • Манол Генов
  Отговор
  3 17:02  11.01.18

  До коментар #2 от "Варна":

  Хайде Варнаа,на протест, и пак ще изберем Орешарски .

  Коментиран от #5

 • Гост
  Отговор
  4 17:24  11.01.18
  Заплатите Ви може да ги оправят! А за дървото дето го ядете когато ходите по зологическите отворени градини защо не включихте в протеста! Закво са Ви пари, ако Ви трепят животните!
 • Варна
  Отговор
  5 17:38  11.01.18

  До коментар #3 от "Манол Генов":

  Защо говорим отново за Орешарски? - Апропо трябва да отбележа че ако погледнеш справката за консолидираният дълг и консолидираната фискална програма в сайта на МФ ще установиш че резултатите са по- добри отколкото на Борисов! - Това е факт, без да търсим връзка и тема в тази посока! - Това е само и единствено информация хвърлена мимоходом! Сега драги говорим за настоящите! Когато наемаш работник, озеняваш неговата работа, а не онзи който вече си уволнил! И второ не можеш да оправдаваш поведението на настоящия с поведението на онези които вече не се занимават с това! - Нелепо е! Трябва ли да държиш някого на работа въприки че не си върши работата с основание, че предният който си уволнил е същият или по- лош? - Ако смяташ това... - По- добре никога не се занимавай с частен бизнес!

Напиши коментар:


Публикувай