508 2

ДПС ще подкрепи вота на недоверие със свои аргументи и мотиви

Ако нямаш коалиционна култура в опозиция, много трудно би могъл да имаш такава в управлението, коментира Цонев по отношение на решението на БСП

Стефанаки Йоанис

Ще подкрепим вота, ще гласуваме "против" правителството, обаче с нашите мотиви и аргументи. Това обяви в кулоарите на парламента зам.-председателят на ПГ на ДПС Йордан Цонев по повод заявката на ПГ на "БСП за България", че ще внесе вот на недоверие без ДПС.

Ако нямаш коалиционна култура в опозиция, много трудно би могъл да имаш такава в управлението, коментира Цонев по отношение на решението на БСП.

Попитан дали действията на БСП са "нож в гърба", Цонев припомни хронологията на събитията: "Направихме среща на ниво зам.-председател на двете парламентарни групи, уточнихме темите, след това направихме среща с лидерите на двете групи, на която уточнихме каква ще е темата, но не в детайли и направихме работна група на двете парламентарни групи, която трябваше да изработи мотивите и темата на вота с точност дефинирана.

Между Коледа и Нова година не бяхме потърсени, след Нова година също. Днес разбрахме, че вчера БСП са взели решение да внесат вота сами и днес Корнелия Нинова уведоми Мустафа Карадайъ за това тяхно решение. Вие преценете какво е това действие".

Изкушавам се да кажа, че това действие на БСП доказва правотата на думите на Ахмед Доган, коментира Цонев и допълни, че думите на почетния председател на ДПС са снимка на политическата ситуация в страната, а не предизвикват тази ситуация.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Реалист
  Отговор
  1 15:30  11.01.18
  А тоя дето му викат данчо ментата каква му е политическата култура от сдс-ар да стане подлога на доган? По-скоро е ПАПУР - накъдето духне вятърът, натам се накланя. Всъшност нищо ново - ченгетата от бсп и дпс ОТНОВО ЗАЕДНО в борбата за кокала.
 • дуса
  Отговор
  2 15:40  11.01.18
  стига сте ни занимавали с резаните.Има една опозиция.И турците страдат от своите ръководители.Трябва всички да се обединим и да изхвърлим тия подлеци гербери.

Напиши коментар:


Публикувай