767 4

Маринов: Убийствата от последните дни не са заговор срещу председателството

Мартин Христов

„Наблюдаваме криминогенната обстановка - действията от последните дни не са заговор за дискредитиране на европредседателството“. Това каза главният секретар на МВР главен комисар Младен Маринов по време на изслушването си в Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред.

„По отношение на съвкупността от престъпни деяния - наистина всяко едно особено тежко или свързано с насилие, със смъртни случаи, е притеснително. От анализа, който правим за всички тези случаи, не виждаме да има някаква последователност. Случаите не са свързани и не са в последователност, която да говори за някакво умишлено действие, което да доведе до нажежаване на обстановката и търсене на ефект на паника и злепоставяне на страната по време на европредседателството“, каза главен комисар Младен Маринов, цитиран от „Фокус“.

Той поясни, че МВР разглежда престъпленията като отделни случаи. „Фонът на криминогенната обстановка, за нас изглежда по един начин, за гражданите по друг особено е ако е представен от медиите в дадена посока и последователност“, посочи главният секретар на МВР.

По отношение на бандите за обиране на банкомати, Маринов обяви, че е останало незабелязано, че са задържани 2-мата извършители на последния взрив на банкомат.

"18-годишни младежи, които са споделили, че са мотивирани от това, което са гледали от телевизията", отбеляза комисар Младен Маринов.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Гост
  Отговор
  1 20:53  11.01.18
  Няма кво да се обесняваш. Престъпноста е титанично висока, разкриваемост близка до нува. Ква е тая полиция? Пазванти гледащи да кашират по някой лев от корупция. Ако си си на мястото почвай с уволненията от горе надолу! Утре БСП като почнат протести пак ли с тези глупости ще се минава? Не става така! Почвайте уволнения и трябва и уличени в корупционни схеми да бъдат заловени, да се види, че няма да е като по старому.
 • pompev
  Отговор
  2 21:03  11.01.18
  Абсолютно не,щото тях винаги ги има
 • Бесен съм
  Отговор
  3 03:53  12.01.18
  Този и другите дето ни управляват толкова много години, са като щтрауси в пустиня. Само задници се виждат накъдето и да погледнеш. А инъче,европа го казва по два пъти годишно, става вече десет години - за всичко което се случва тук е виновна КОРУПЦИЯТА ВЪВ ВСИЧКИТЕ И ФОРМИ. ЧЕСТИТО ВИ ПРЕДСЕДАТЕЛСТВО.
 • Шаран БГ
  Отговор
  4 08:07  12.01.18
  Със съдебна система, с прокуратура, с органите призвани да осигуряват вътрешна сигурност и обществен ред и най-вече със законодателна дейност, България като цяло е дискредитирана, не само пред ЕС , а пред целия свят !! Господата управляващи и властимеющи ще председателствуват ЕС и ще се надуват като"пуяк на пръщини" - виждате ли ни колко сме добри!!! Да, прекрасни сте, Господа, но страната Ви тъне в мизерия и безпорядък!! И като събирате данъци и глоби, акцизи и такси от всички и за всичко, за да издържате партиите-тунеядци и администрацията-тумор, не означава, че и нарасналата престъпност не е отражение на лошото Ви администриране !! Всичко е взаимно свързано и зависимо! И г-н М.Маринов добре ги реди - като за пред Европа. Само ние си знаем, колко ни е "притеснителна" престъпността !

Напиши коментар:


Публикувай