1 300 5

Валери Симеонов срещу новите 100 млн. лв. за МВР

Вицепремиерът ще наблюдава втория лифт на Банско

Снимка: bTV
Снимка: bTV
Венцислав Михайлов

Вицепремиерът Валери Симеонов посочи, че допълнителните 100 млн. лв., които премиерът Бойко Борисов одобри за повишаване на полицейските възнаграждения, не са съгласувани с Патриотите и той самият не подкрепя отпускането им. Това каза Симеонов в студиото на „Тази сутрин” по бТВ.

Полицейските протести той нарече рекет и добави, че даването на тези пари е „наливане на вода в каца без дъно”.

„Изненада ме тази позиция на премиера. Скептичен съм, защото ми прилича на наливане на вода в каца без дъно. Има достойни служители на МВР, но трябва да се направят промени, за да бъдат ефективно използвани парите. Това е рекет да се протестира в първия ден на европредседателството”, каза той.

По думите му предстоят обсъждания между коалиционните партньори във вторник.

По повод протестите вчера Симеонов каза, че „гледаме да си покажем магариите при всяка възможност”. Той добави, че не са били девет протеста, ами два и половина и не са били насочени към еврокомисарите, а към нашите вътрешни проблеми. "Не мисля, че беше сега момента - натоварихме повече полицията, всичко това са пари", посочи той.

Вицепремиерът допълни, че не само полицията има нужда от по-високи заплати, а цялата администрация в страната. „Не се чувствам извъртян, трябва да се опитаме да разберем какво му е положението на премиера, полицаите заплашват да блокират улици”, допълни той.

Симеонов заяви ангажимент да отговаря за спазването на закона, да няма нередности и да не се презастроява Пирин при изграждането на втория лифт.

„Има една остра съпротива на Зелените, организирана още от 90-те години, за да ограничи зимния туризъм. В закона за горите има текст, който забранява изграждането на спортни съоръжения, без да се промени предназначението на земята под влека. Това за далекопроводи не е необходимо”, заяви вицепремиерът.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • бесният язовец на оня с коня
  Отговор
  1 12:07  12.01.18
  хахахаха, този как се прави, че не разбира. Изненадан бил от действията на премиера. Кое му е изненадващото, бе, г-н Валери?! Премиерът Слънце отпусна пари да не се излагаме пред чужденците, това е ясно и на децата. Сега точно е времето да протестират всички, иначе няма да им се даде.
 • Боримир
  Отговор
  2 12:28  12.01.18
  Ами вече платихме за един месец заплатите на полицаите като започнахме да внасяме данъци.Ще видим дали ще си ги заслужат обаче.

  Коментиран от #5

 • Гостенин
  Отговор
  3 14:42  12.01.18
  Г-н Симеонов ,протестите се част от демокрацията. Или те нямат право на това ???В такъв случай забранете протестите и това хората да си търсят правото за по - добър живот. Последно демократична държава ли сме???
 • Компетентен
  Отговор
  4 16:00  12.01.18
  Ами прав е Валери Симеонов ! Редно е пари да се дават за свършена работа ! Повишение на заплатите трябва да има за онези , които рискуват живота си , а не за онези с шкембетата , които не са в състояние да пробягат 100 метра за норматив .
 • Компетентен
  Отговор
  5 16:09  12.01.18

  До коментар #2 от "Боримир":

  От сега ти казвам , че няма да си ги заслужат ! Само виж какви шкембета да отпрали ...

Напиши коментар:


Публикувай