860 8

Депутатите отхвърлиха ветото върху антикорупционния закон

Гласуването беше предизвестено

Снимка: БТА
Снимка: БТА
Стефанаки Йоанис

Преди два дни ветото вече беше отхвърлено и на извънредно заседание на правната комисия към Народното събрание

Депутатите отхвърлиха със 146 на 76 гласа ветото на президента Румен Радев върху Закона за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество.

Това развитие беше очаквано, след като преди два дни ветото вече беше отхвърлено и на извънредно заседание на правната комисия към Народното събрание.

Президентът върна антикорупционния закон в първия работен ден на 2018 г., след като парламентът го прие в края на миналата година.

В мотивите си Радев посочи, че противопоставянето на корупцията не може да се ограничи само до мерките, предвидени в приетия закон.

„Нека да бъдем обективни и последователни. Кое ви промени мисленето в обратната посока“, заяви от трибуната на Народното събрание зам. - председателят на ГЕРБ и председател на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов по време на повторното обсъждане на Закона за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество, върху който президентът Румен Радев наложи вето.

„НС е най – големият гарант за назначаването на един орган. Нека си припомним как беше оценена постъпката КЕВР да бъде назначаван от българския парламент“, каза той..

„ПГ на ГЕРБ ще отхвърли ветото на президента. Президентът и БСП играят в един отбор, но ние играем в отбора на България и ще бъдем водени само и единствено от интереса на българите“, заяви той.

„Дълго време, г-жо Нинова ще бъдете в опозиция, за да може да трупате опит като опозиционер“, завърши Цветанов.

Българският народ казва кой ще управлява и кой ще бъде в опозиция, а не Цветан Цветанов. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова в лично обяснение във връзка с изказването на Цветан Цветанов по време на дебатите по президентското вето за антикорупционния закон, който каза на Нинова, че ще си остане в опозиция и ще трупа опит като опозиционер дълги години.

„С последното изречение г-н Цветанов показа защо в тази държава не се разчита на правосъдна система, а присъдите се изказват от трибуната. Преди години по същия начин изказа присъда срещу български лекар, за което, уважаеми български граждани, плащате всички.

Днес от ваше име издава присъди кой ще управлява и кой ще бъде в опозиция“, заяви Нинова. Лидерът на БСП призова Цветан Цветанов като говори от името на България, да се ограничава до позицията си на председател на ПГ на ГЕРБ. „На следващите избори единствено българският народ ще каже дали БСП ще остане в опозиция или обратното. Въздържайте се от това вие да определяте това нещо“, обърна се Корнелия Нинова към Цветанов.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Насах
  Отговор
  1 11:50  12.01.18
  Ами как няма да го отхвърлят? Нали гербаджии движат повечето корупционни схеми.
 • GERBERA
  Отговор
  2 11:57  12.01.18
  Как няма да отхвърлят , като 99% са корумпирани ,,Бандити,,
 • Нерон
  Отговор
  3 12:18  12.01.18
  А бе нещо не мога да схвана ролята на президента Значи дупетатите приемат закон, президента-вето И го връщат на същите тия дупетати които отхвърлят ветото, май си играят на жмичка, а?

  Коментиран от #4

 • Дедо Грую
  Отговор
  4 12:56  12.01.18

  До коментар #3 от "Нерон":

  При жмичката имаш реален шанс да спечелиш, но при "ветото" никакъв.

 • Бай Ганьо
  Отговор
  5 12:59  12.01.18
  Естествено, че ще го отхвърлят! Нали , в противен случай трябва да спрат да крадат пари! Цялата управляваща върхушка се храни от кражба и далавери! Вижте, какво се получава когато някой прекали- примерът е скорошното показно убийство на П . Христов!
 • Ангел
  Отговор
  6 13:30  12.01.18
  За съжаление в държавата ни властва корупцията, а както се вижда и наглостта - наистина защо Цв.Цв не плаща обезщетението по присъдата, която той лично е предизвикал? Защо трябва всички да плащаме - за да се прави той на ербап ли? За наша сметка обаче?
 • Още корумпирани
  Отговор
  7 14:55  12.01.18
  Още една корумпирана институция. Предлагам да назначат Бисеров за председател на новата организация, или Пеевски
 • Още корумпирани
  Отговор
  8 14:57  12.01.18
  Още една корумпирана институция. Предлагам да назначат Бисеров за председател на новата организация, или Пеевски

Напиши коментар:


Публикувай