1 304 4

Шиндзо Абе идва в България

Стефанаки Йоанис

Министър-председателят Бойко Борисов ще се срещне в неделя, 14 януари, с премиера на Япония Шиндзо Абе, който ще бъде на официално посещение в България.

Това ще бъде първа визита на японски министър-председател у нас.

По време на срещата между двете делегации ще бъде запозната японската страна с приоритетите на Българското председателство на Европейския съюз; както и търсене на сътрудничество по тези приоритети и готовността ни да работим за разширяване на стратегическото партньорство Европейки съюз - Япония.

Сред темите на срещата са и задълбочаването на търговско-икономическото партньорство между България и Япония, с акцент върху увеличаването на българския износ, както и възможностите за привличането на японски инвестиции и технологии.

Министър-председателят на Япония Шиндзо Абе ще бъде придружен и от голяма бизнес делегация, състояща се от представители на над 30 японски компании

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Юбряяяяяя
  Отговор
  1 06:33  13.01.18
  Абе Шиндзо за чий дядов ти е притрябвало да имаш работа с такива дето все ще гледат да ограбят и плячкосат каквото докопат независимо от де е?! У БГ-то бизнес заначи далавера, аванта, плячка ама не и работа!

  Коментиран от #2

 • Истината винаги боли
  Отговор
  2 12:39  13.01.18

  До коментар #1 от "Юбряяяяяя":

  Много добре знае къде да ходи япончето.България е страна от Европейският съюз,а само това е достатъчно за големият интерес на японците за инвестиции,а и те много добре знаят какви сме и какво можем!!!!!

  Коментиран от #3

 • ГОСТ ЧИТАТЕЛ
  Отговор
  3 14:50  13.01.18

  До коментар #2 от "Истината винаги боли":

  Мързеливи сме и нищо не можем. Тва и децата го знаят. Да си кажем истината- защо само на нас все нещо ни пречи? Защо на чехи,унгарци,поляци ,словаци,румънци нищо не им пречи и имат сума заводи на световни производители? Защо само на нас ,от цяла източна Европа,все някой друг ни е виновен? Американци,руснаци, Ран и Ът - винаги имаме причина и извинение за огромната ни негодност,крадливост и мързеливост.

  Коментиран от #4

 • Реалист
  Отговор
  4 16:18  13.01.18

  До коментар #3 от "ГОСТ ЧИТАТЕЛ":

  Много си прав-докато не се хванем да работим, а не да мрънкаме, БЪЛГАРИЯ няма да се оправи. Япония има нужда от икономически съюзници срещу Китай и ЕС е една възможност. Ако някой не е наясно - ЕС е с нй-многобройното ПОКУПАТЕЛНО население. Затова идва.

Напиши коментар:


Публикувай