Last news in Fakti

14 Януари, 2018 09:11 5 486 7

Спипаха в Италия българи, обирали банкомати

  • българи-
  • банкомати-
  • анкона

Трима българи, пътуващи от Гърция с кораб Superfast IX за Италия, бяха арестувани на пристанището в Анкона с микробус (Caddy Volkswagen). Според информация от италианската държавна сигурност, оперираща в Анкона, превозното средство е било натоварено с материал, използван за кражба на банкомати, съобщава "Български новини".

Арестуваните българи са на 40, 30 и 32 години. При разпита са заявили, че оборудването, намерено в микробуса, е било предназначено за инженер в Милано, но не са успели да убедят полицейските служители.

Запитани къде отиват, те казали, че отиват в Трентино да карат ски. От проверката на тяхната самоличност се оказало, че двама от тримата имат богато криминално минало, не само в Италия, докато третият има фалшива лична карта и е бил изпратен обратно в Гърция на същия кораб.

Установено е, че шофьорът също е бил с фалшива шофьорска книжка. Материалите и оборудването, които транспортирали, както се съобщава от италианските източници, несъмнено са били предназначени за престъпни цели, като например конфискуван банкомат. Газови бутилки, свредла, батерии, телефони, скенери. Както посочват офицерите, пристанището на Анкона е едно от основните за кораби от Гърция, Албания и Хърватия.

Италианските офицери, участвали в операцията, посочват, че това е спирала, която се е опитала да навлезе на италианска територия за разгроми по банкомати. „Предполагаме, че са подготвяни за големи удари, предвид материалите, които сме конфискували. Но ги спряхме", обявиха те. Фактът, че бандата пристигна от Гърция, е елемент от разследването, тъй като е известно, че атаките и кражба на банкомати се наблюдават от полицейските власти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 стига бе

    10 3 Отговор
    Па то е същото като да са хванали трима изнасилвачи имали ИНСТРУМЕНТИ ама нищо не са направили.
  • 3 Глупака

    5 3 Отговор
    Кражбата е заложена в ,,ГЕНА,, на Българина

    Коментиран от #4

  • 4 ШОПА

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "Глупака":

    Е ПА ТОА
  • 5 FUCK OF

    9 0 Отговор
    Е ЗАТОВА БЪЛГАРИН В ЧУЖБИНА Е МРЪСНА ДУМА И НА НАС БЪЛГАРИТЕ ГЛЕДАТ С НЕДОВЕРИЕ....
    ЩОТО ЗАРАДИ ТАКИВА ЛА***А СТРАДАТ И ПОЧТЕННИТЕ И ЧЕСТНИ ЛЮДЕ....
  • 6 Ааахааа

    4 0 Отговор
    Пфуууууууу, будали такива. Тук даже не ги дирят за такива дребни случаи
  • 7 Рико

    2 0 Отговор
    Браво на италианос! А, сега ги извикайте да открият и кой обра банкомата на КТБ и къде са парите! Понеже местните паричкояди не искат да си нарушат съня и келепира, то тия не си поплюват там и ще свършат по-добра работа....
Новини по държави: