1 028 4

Шиндзо Абе дари кимоно и 6-ти дан на Бойко Борисов

Японският премиер ще разговаря с президента Румен Радев

Стефанаки Йоанис

"По време на официалната ни вечеря премиерът Абе ми връчи кимоно екип и сертификат за 6-и дан от Международната карате организация по Киокушин-Кан".
Това разкри премиерът Бойко Борисов в профила си във фейсбук.

Това е станало по време на официалната вечеря на министър-председателя с японския му колега Шиндзо Абе.
Цялата си воля и усърдие ще положим максимално бързо да приключат преговорите между ЕС и Япония. Това каза на пресконференция министър-председателят Бойко Борисов след срещата му с японския премиер Шиндзо Абе.

„Надявам се в тези 2 дни да свършим доста работа. „Категорични сме, че всички проблеми трябва да се решават мирно на масата на преговори. Цялата си воля и усърдие ще положим максимално бързо да се ускори процесът по време на нашето председателство да приключат на преговорите между ЕС и Япония, защото това е важно и за бизнеса. Преди една година темата Западни Балкани надали сте я чували някъде.

Сега тя е приоритет на ЕС по време на нашето председателство. 16+1 се измести в България тази година, така че освен председателството на ЕС ще имаме и председателство на 16+1 с китайския премиер“, заяви Борисов. По думите му след първото посещение в Саудитска Арабия, саудитският престолонаследник също има интерес и ще организират такава среща в България. „Днес с японския премиер имаме традиционни и изключително близки с двата народа отношения, с изключително мощните корпорации, чиито лидери днес са тук в София, с българската експертиза по темата, съм убеден, че с премиера на Япония ще положим схеми да подпомогне на големи инфраструктурни проекти не само в България, но и на територията на Балканите.

Благодаря за безвъзмездната помощ, която Япония е предоставяла. Още веднъж добре дошли“, каза още Бойко Борисов.
Категорично осъждаме поведението на Северна Корея с изстрелването на балистични ракети. Това каза на пресконференция министър-председателят Бойко Борисов след срещата му с японския премиер Шиндзо Абе.

„Абсолютно съм солидарен с абсолютно всичко, което говори и изрази премиерът Абе. Категорично осъждаме поведението на Северна Корея с изстрелването на балистични ракети. Да изпратим поздрави на императора на Япония. В заключение съм си позволил да уверя японския премиер Шиндзо Абе, че на входа на Европа между Азия и Европа има една държава – България“, заяви Борисов.
Днес Шиндзо Абе ще бъде приет от президента Румен Радев.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Баси
  Отговор
  1 08:35  15.01.18
  Свиня картист ??????????????????????????????????
 • 1234
  Отговор
  2 09:28  15.01.18
  А няма ли да го произведе в нинджа? Така ще стане 6-ти дан каратист-нинджа, когото три папи са галили по главата. Е на това му викам аз министър председател...
 • Учшуен
  Отговор
  3 10:40  15.01.18
  Бее бе, а стои бе ,!
 • За какво ТЪРСЯТ магарето ?
  Отговор
  4 20:02  15.01.18
  За товара.

Напиши коментар:


Публикувай