15 Януари, 2018 08:47 5 113 14

Димо Гяуров: Росен Ангелов може да е имал съучастник

  • нови искър-
  • росен ангелов-
  • петър христов-
  • димо гяуров

Хората не вярват на МВР, смята ексшефът на разузнаването

Димо Гяуров: Росен Ангелов може да е имал съучастник - 1
Снимка: Ладислав Цветков, bTV

Росен Ангелов най-вероятно наистина е извършител на шесторното убийство в Нови Искър, но фактическата обстановка около престъплението все още не е напълно изяснена от МВР и това поражда съмнения в официалната версия. Това коментира в студиото на „Тази сутрин” бившият шеф на разузнаването Димо Гяуров.

„Като няма живи свидетели, как има ясни изводи какъв е точно мотивът?”, запита той. Гяуров посочи, че вярва, че Ангелов е убиецът, но фактите около престъплението може да са различни от тиражираните: „Няма да се изненадам, ако не е сам, ако има съучастник, но сега много удобно затваряме папката. (…) Когато не можеш да наредиш пъзела, не си позволяваш да правиш изводи и да ги даваш на публиката”.

Той отбеляза, че има съмнения и около соченият за оръжие на убийството малокалибрен пистолет. Гяуров обясни, че в случая говорим за малък куршум с малък барутен заряд, а освен това самоделният заглушител изключително затруднява прицелната стрелба.
Не е ясно и защо стъклото на джипа на разстреляното семейство е било разбито, при положение, че се твърди, че убиецът е взел ключовете от автомобила.

„Нека разследващите не се сърдят, че обществото коментира, а да се вгледат в себе си защо няма доверие”, призова ексшефът на разузнаването. По думите му е „повече от срамно” Ангелов да бъде намерен в дома, в който преди 9 години е било извършено блудството, за което е бил осъден: „Никой не го е търсил и той не се е крил – това е срамното, как после да има доверие?”.

„Близък е до ГЕРБ, затова и ГЕРБ скочиха на амбразурата да обясняват какъв благодетел е и как нямал общо със сенчестия бизнес”, отбеляза той, като допълни, че медийни публикации са свързвали Христов с „голяма група от подземния свят от началото на прехода”.

Бившият началник на НРС коментира, че голяма част от този тип убийства са останали неразкрити.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бибиян

    40 1 Отговор
    Тумбаците глътнаха 100млн. до следващия път... Няма реформи - няма го и доверието към тях. Не, че им пука....кретат до заветните 20 заплати, за да могат като млади пенсионери да продължат легално с престъпна дейност, без да ги задължават да носят униформи.

    Коментиран от #2

  • 2 Гербераси долни

    30 0 Отговор

    До коментар #1 от "Бибиян":

    Напълно вярно прикриха следите на поредния злодей и сега ни подхвърлят евтини версии.
  • 3 ТОест лъжи

    24 0 Отговор
    Един вид лъжат ни на лево и на десно. И кога да им верваме? И като лъжат, може да е за всичко, т.е. може Росен да няма нищо общо. И за какво им се дава по 33 000 лева годишно на човек?
  • 4 Грую

    16 1 Отговор
    Не бе, няма нищо общо с никакъв сенчест бизнес. Чист като "света вода ненапита" . Застреляли го защото пресякъл на червено!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Русенец

    20 0 Отговор
    Прокурор Сарафов така яростно защитава версията че Росен е убиеца, че сякаш е заинтересован в нещо ! Къде са пълнителите за пистолета ? Някой каза ли намерили ли са ги ? Явно прикриват други убийци, а нещасника Росен го натопиха. Те за това са си го зържали в резервната писта, без да го задържат за такива случаи! БГ не е държава а ГЕРБЕРИСТАН !

    Коментиран от #10

  • 7 Бич божий

    8 0 Отговор
    Тия работи с вяра не стават. Трябват ДОКАЗАТЕЛСТВА, които вие нямате. Само мрънкяте като недоклатени моми, оправдавате се... смешници.
  • 8 Петър

    3 2 Отговор
    Този и софиански имат хубава усмивка
  • 9 Гост

    7 0 Отговор
    То , па все едно ние ви повярвахме ,че е бил сам и не е имал съучастник.
  • 10 Пробвайте на равно 40км

    9 1 Отговор

    До коментар #6 от "Русенец":

    Само Не си го представям поне Аз как отишъл от Нови Искър до Луково и то ако вземем впредвид че вече е бил дошъл Не пеш 1-ия път,та един път разтоянието обясниха било към 10 ли 14 км ли
    и имайте впредвид че това е горски терен и то с наклон
    та отива си да се преоблече
    после пак се връща 2-и път да ги убие и ония в къщата
    и накрая минимум 3-ти или 4 ти път го изминава разстоянието
    това реално някой мисли ли го дали е възможно я хванете някой да го направи срещу награда тоя преход 4 пъти
    да видите реалността

    а на едно друго място в интернет пише

    какво всъщност търсеха спецчастите край Нови Искър
    Приятел на Росен Ангелов от френският легион, с когото до преди месец били на мисия в Африка, е разпратил писмо до всички медии в което твърди, че никакъв Росен Ангелов не е убивал хора в Нови Искър и всичко, което твърдят властите, са пълни измислици и фалшиви новини
    Аз също бях с тях, но се разболях тежко и преди няколко дена ме прибраха във Франция. Останах изумен, когато си отворих Фейсбука и прочетох, че Росен Ангелов се е самоубил, като преди това е убил шест човека с малокалибрен пистолет.
    Росен от години е извън България, след случилите си нелепости по медиите, които го обвиниха в такива работи, надали някога и ще се прибере. Да, имал е присъда и е лежал в затвора, но след това са му съчинили нещо и той е избягал и отдавна не се е връщал в България.
    Кой или какво точно са търсели властите цели десет дни, преди да обявят, че са открили тял
  • 11 ИРАКЛИ

    8 0 Отговор
    Този случай в Нови Искър е изяснен!.........На НАС О.З. от МВР ни се иска,да бъде публикувана истината за ЛЯСКОВЕЦ ,където наистина загина наш служител!.......Какви бяха,действията на служителите след трагедията!Защо бяха изтреляни хаотично над 500 патрона в къщата на убиеца!............Какви оперативни мероприятия са направени превантивно за предотвратяване на този тежък инцидент!

    Коментиран от #13

  • 12 аве фюрер

    8 0 Отговор
    Ами МВР да си смени недъгавите сценаристи , и без това никой не им вярва ,и няма как да им повярва на съшитите с бели конци любовни романчета . Истината явно е доста по-интригуваща щом всячески се мъчат да я заметат под МВР-килимчето.
  • 13 Русенец

    7 0 Отговор

    До коментар #11 от "ИРАКЛИ":

    В Лясковец командоса беше застрелят от своите по погрешка от рекуширалите куршуми. Барикадиралият се в тоалетната домакин е нямал пряка видимост към него.
  • 14 Патриот

    4 0 Отговор
    Явно ще самоубият още някой, че да си подготвят почвата.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове