499 4

Журналисти излязоха на протест пред Съдебната палата в Бургас

Две от регионалните медии са осъдени по дела, заведени от Петър Низамов – Перата

Стефанаки Йоанис

Журналисти от регионални медии в Бургас излязоха на протест пред съдебната палата в града. Причината са две присъди, които са получили миналата седмица две от регионалните медии по дела, заведени от Петър Низамов – Перата.

И по двете дела съдия е Калин Кунчев. Представители на осъдените медии твърдят, че в материалите, заради които Перата ги съди, са цитирали прессъобщения на полицията и прокуратурата.

Журналистите настояват Висшият съдебен съвет да вземе отношение по тези дела и поведението на съдия Кунчев, който по думите им разрешавал на Петър Низамов – Перата да ги обижда в съдебната зала.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Телевизионен съд
  Отговор
  1 09:33  15.01.18
  Е оти ревете бе журналя???Ааа сетих се тоя път трябва да давате а не както обикновенно да взимате.Много обичате да осъждате някого преди съда и за това така.
 • стига
  Отговор
  2 10:21  15.01.18
  Да обжалват присъдата.Стига с тези протести.Очевидно са имали слаб адвокат.Пък нека да се покаже точно какво е прес съобщението и какви са статиите.МВР прокуртурата и съда всеки ден публикуват бюлетин .По цял ден ни засипват с криминални истории най -често защото няма ккво да публикуват.Който е направил нещо само по това може да се ориентира какво знаят полицаите.После защо не могат да ги хванатСоциалните мрежи напрактика свиха полето на журналистите и фоторепортерите. Преразказването на бюлетина на полицията/ копи пейст/с леки добавки на прякори и определения не е пример за добра журналистика.
 • впечатлен
  Отговор
  3 10:31  15.01.18
  Да живее Перата и всички като него, скоро като ги видим някъде, ще им правим дълбоки поклони. "Журналята" - на съд! Много-много да не знаят! Уникална страна, не казвам държава! Държава нема!
 • Патриот
  Отговор
  4 19:32  17.01.18
  Защо протестират? Да не би да са спряли да им плащат да пишат глупости против Русия и икономическия растеж на България, подпомогнат от ЕС с който минималната заплата удари вече космическите 510лв?

Напиши коментар:


Публикувай