1 067 5

Сирийци даряват кръв в София

Акцията е благотворителна

Стефанаки Йоанис

Фондация „Ориент България", Националният център за кръводаряване в София и Асоциация „Свободна Сирия“ организират кампания за кръводаряване в Сирийски клуб, бул. Витоша № 146 Б на 16 януари от 09.00 до 13.00 ч.

Това е четвъртата кръводарителска акция, в която участва хуманитарната организация „Ориент България“.

„Близо 100 са сирийците, дарили кръв за български пациенти в последните три кампании, които сме организирали. Радвам се, че макар и по-малко, в акцията се включват и български граждани. Обикновено в трудни моменти разбираме, че когато става въпрос за живота и здравето на човека, всички си приличаме“, коментира Азхар Аломар-Златкова, координатор на фондацията.

Специализиран медицински екип за кръводаряване ще бъде на разположение на всеки, изявил желание да дари кръв. Всеки ще премине през преглед за установяване на здравословния статус. Ако лекарят прецени, че има опасност за здравето на дарителя или за пациентите, които ще ползват кръвта, няма да се допусне кръводаряване.

Какво трябва да знаят даряващите кръв за първи път?

Да носят личната си карта.

Да се чувстват здрави, да нямат обострени хронични заболявания.

Да са хапнали и приемали течности преди кръводаряването.

Да са с тегло над 50 кг.

48 часа преди даряването да не са приемали никакви лекарства.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Stefko 88
  Отговор
  1 23:05  15.01.18
  Това е ужасно
 • Крум
  Отговор
  2 23:29  15.01.18
  Ами така е вземете пример от сирийците че дават от кръвта си да спасят човешки живот..А ти скъпи съгражданино колко пъти даде и капка от своята кръв за да спасиш и един човешки живот....Ама утре като се блъснеш с 20 годишната си трошка на някоя улица и си на легло да мреш ще търсиш някой да ти даде кръв да те спаси...Е тогава както има една приказка "Каквото повикало такова се обадило "
 • 3 23:30  15.01.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • onq s konq
  Отговор
  4 00:32  16.01.18
  Ако си на зор верно че тая сирийска кръв ще ти спаси живота,но после няма никакви гаранции дали ще се почувстваш поддръжник на Башар,или бунтовник.
 • 123
  Отговор
  5 09:43  16.01.18
  Напишете в 14 часа , колко сирийци са дали кръв! Няма да има нито един.

Напиши коментар:


Публикувай