1 762 9

Болен от хепатит прави колбаси

Случаят е от Враца

Стефанаки Йоанис

Открит е болен от хепатит А човек, който работи във врачанска колбасарска фирма, научи BulNews.bg. Тревожната здравна информация бе потвърдена неофициално от РЗИ, като бе казано само, че инспекторите са на крак и се работи усилено по ограничаването на опасната заразна болест. Медията ни знае името на предприятието, но засега ще го запази в тайна, за да не компрометира бизнеса му.

На този етап е ясно, че болният мъж е имал контакт с около 60 човека във фирмата. Спешно са изискани данните на всички негови колеги, които са имали допир с работника и вече е наредено на личните им лекари да ги извикат на спешни прегледи. Инспектори от РЗИ са посетили предприятието и са съобщили на целия персонал, че сред тях е имало заразноболен служител. Мъжът вече е поставен под карантина.

В града има още един болен човек със съмнения за хепатит, но при него все още се очакват окончателните изследвания от кой тип е.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • OMG WTF
  Отговор
  1 16:26  16.01.18
  "Медията ни знае името на предприятието, но засега ще го запази в тайна, за да не компрометира бизнеса му. По-голяма глупост днес не бях чел. Дайте да се разболяват хората, ама важното е бизнеса на человека да не се компрометира. Абсолютно малоумие.
 • Лост
  Отговор
  2 16:32  16.01.18
  Е нали тия от "медията" знаят кой е и няма да ядат колбасите какво им пука за другите овце?
 • 666
  Отговор
  3 16:42  16.01.18
  По безотговорно обяснение не бях чела.Здравето на вероятно хиляди хора под въпрос,ама за бизнеса на един човек да го пазим.Пълно с глупаци в България. До кога бе хора????? Маса бизнесмени са за въжето готови- така ни тровят и с зеленчуците ама никой не ги проверява.Тези от НАП тичат само във фирми с алкохол,железа,цигари и петролни продукти - защото си мислят,че те винаги са виномни за нещо а и очакват да си вземат някой лев от там. НО ПРИЗВОДИТЕЛИТЕ на редица продукти правят големи нарушения за да забогатяват,а в същото време тровят народа ни.ОБЪРНЕТЕ ВНИМАНИЕ, АЛО НАП ????
 • Стоян
  Отговор
  4 16:58  16.01.18
  Казват че случая е от Враца. Там няма много колбасарски цехове. Сещам се за фирма Ивагус ЕООД, но може и да не са те. Безотговорно е да се пази тайна в този случай...! Срам!

 • журналята
  Отговор
  5 17:01  16.01.18
  Стига паника. Хепатит А е "по-безопасната" форма на това заболяване. Известна е като болест на мръсните ръце. Отшумява за 2-4 седмици, без последствия за черния дроб.
 • Густав
  Отговор
  6 18:17  16.01.18
  Прикриване на виновник,не те ли прави съучастник според законодателството.Я веднага някой юрист да се заеме.
 • onq s konq
  Отговор
  7 18:17  16.01.18
  И както един депутат от БСП беше казал "Поемам вината със мезе",така и ние поемаме хепатита със салам...което си е най-добрата ваксина.
 • Георгиева
  Отговор
  8 22:04  16.01.18
  И Фирма „Лалов и Вачев” ЕООД - майстор Цветко е във Враца!
 • мамо аз съм пилот
  Отговор
  9 08:17  17.01.18
  и "кво праиме" сега, аз и сутринта се "намуах" с камчия без да знам че била биологично оръжие.

Напиши коментар:


Публикувай