1 765 11

Майка, убила бебето си: Бял ден не съм видяла

Мартин Христов

Бял ден не съм видяла откакто осъзнах грешката си. Няма да оцелея в затвора. Искам да ми дадете шанс да се грижа за децата си и да работя.

С тези думи се обърна към хасковските окръжни съдии 33-годишната Невена Тенева от димитровградското село Сталево в опит да ги омилостиви, предаде Дарик.

Тенева получи 2 години затвор от съда в Димитровград, след като бе призната за виновна за това, че е убила новороденото си дете през януари 2016 година.

Момиченцето й се ражда напълно здраво и износено, но Невена го увива в парцал вместо в пелени и го слага в чувал. Изнася го навън, оставя го върху снега зад семейната й къща и се прибира вътре. В следващите шест часа бебето се бори да оцелее. Но не успява.

Майката обжалва присъдата си пред 3-членен състав на Окръжен съд-Хасково.

Според защитата присъдата на димитровградския съд е неадекватна. Държавното обвинение пък заяви, че жалбата е неоснователна.

На съдебното заседание, което продължи около 20 минути, бе изслушан и психологът, който работи с Тенева и нейните двама сина. Според експертката, емоционалната връзка между майката и децата е скъсана. Психоложката заяви, че след известно време подсъдимата ще може да се грижи за децата си, които сега са в приемно семейство в село Ябълково.

„Невена има голяма нужда от подкрепа, за да се чувства пълноценна. Децата са добре приети в новото си семейство, но си личи, че липсва бащата, който те никога не са имали”, обясни специалистката Невена Иванова.

Адвокатът на Невена Тенева заяви, че тя никога не е планирала убийството и не е съзнавала какво прави. През цялото време Невена Тенева плачеше.

Съдът ще обяви решението си в законния срок до един месец.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • ТАСС
  Отговор
  1 16:49  16.01.18
  Добитък .

  Коментиран от #6

 • Абсурд
  Отговор
  2 16:51  16.01.18
  Две години затвор за убийството??????? Вие нормални ли сте?????
 • Гошо хубавеца
  Отговор
  3 17:07  16.01.18
  Абе какви закони има в "милата ни родина" 2 г. за умишлено дете-убийство , а във ФАЩ 90г. затвор за секс с ученик !!!!!
 • един
  Отговор
  4 18:04  16.01.18
  Тази жена, която е захвърлила новороденото си дете да умре от студ навън, имаше наглостта да обвинява майка си, че я принудила. Когато намерили бебето след доста време, то било напълно замръзнало, трябвало да чакат да се размръзне, за да започнат разследването. Кметът в неведение, свиваше рамене, сигурно е седял на топло, докато бебето е умирало. А извършителката на това престъпление се надяваше, че ще й се размине. По изоставените села се случват ужасяващи неща, превърнахме се в държава на ужаса.

 • Нострадамус
  Отговор
  5 19:44  16.01.18
  Тази и подобни на нея ненормалници и извратени, на всички нива изроди, се полага, само строг тъмничен и ДОЖИВОТЕН ЗАТВОР БЕЗ ПРАВО НА ЗАМАЯНА!
 • pompev
  Отговор
  6 21:13  16.01.18

  До коментар #1 от "ТАСС":

  Ей,не ми обиждай кравата И овцете !
 • Гост
  Отговор
  7 22:33  16.01.18
  Ми за какво го е правила като не може да го гледа. Иначе 2 години за това е направо смешно.
 • Просто жител
  Отговор
  8 23:32  16.01.18
  Не 2 а 200,не бял а черен ден не заслужаваш,боклук долен радвай се на затвора,поне ще си на топло и няма да замръзнеш като рожбата си
 • мамо аз съм пилот
  Отговор
  9 08:13  17.01.18
  живота е много странен. На хора, които могат да се грижат за деца, рожби не се раждат, а на този лабораторен експеримент само му й го покажи и вече е "скотна".
 • pompev
  Отговор
  10 08:24  17.01.18
  Айде сега вънка на ябълката гола,И синдзира на крака,да виим моиш ли издържа шест часа
 • Изродки
  Отговор
  11 15:41  18.01.18
  Ако беше убил бащата, мъжемразките-съдийки щяха да му дадат поне 12 години. Срещу кой от двата пола е насилието, за което лъже престъпната Истанбулска конвенция?!

Напиши коментар:


Публикувай