Last news in Fakti

16 Януари, 2018 19:19 2 692 17

Каракачанов предотвратява джендър обучения в детските градини

  • красимир каракачанов-
  • джендър обучения

Документът е внесен в МС от Валентин Радев

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов е предотвратил въвеждането на джендър обучение за деца в предучилищна възраст и детските градини, научи "Гласове" от свои източници, твърди сайтът „Гласове“.

Текстовете (с доста правописни грешки) били заложени по настояване на ЛГБТ и джендър-организации в Националната програма за превенция и защита от домашно насилие за 2017 - 2018 година. Очакването на инициаторите било заради предстоящото - според тях – ратифициране на скандалната Истанбулска конвенция да минат незабелязано текстовете за джендър обучение на малки деца при гласуването в Министерски съвет (МС).

Документът бил внесен за обсъждане в МС от вътрешния министър Валентин Радев. В първоначалния вариант на програмата е записано буквално следното: Раздел II - Ранна превенция на насилието, основано на пола в т.ч. и домашното насилие, чрез джендър обучения на деца в предучилищна възраст.

Като отговорен орган е посочено Министерството на образоването и науката. Партньори: НПО. В графата "Описание на целта" е вписана думата "постоянен". В графата "Очаквани резултати от изпълнението на целта" пише: "Въведени обучителни модули по джендър проблематика в предучилищни групи в детски градини и в училища. Повишени знания и умения на децата в ранна възраст за преодоляване на половите стереотипи и изграждане на здрави отношения.

В графата "Финансиране" е записано: По бюджетите на съответните институции. Проектно финансиране. В Раздел III на програмата е записано следното: Повишаване на квалификацията на учителите в областта на справяне с агресията и насилието в образователните институции, както и за работа по проблема "домашно насилие" с учениците, по национална програма на МОН и въвеждане на джендър проблематиката в програмите и предметите на обучение

Като отговорен орган е посочен МОН, а партньори: НПО. Финансирането на този раздел се извършва в рамките на държавния бюджетл В раздел V от програмата е записано следното: "Изготвени предложения за законодателни промени в българското законодателство, регламентиращо защита правата на жертвите на домашно насилие и насилие, основано на полов признак във връзка с ратифицирането на Истанбулската конвенци.

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов реагирал остро срещу цитираните текстове и настоял за тяхното премахване. Поради това приемането на Националната програма за превенция и защита от домашното насилие се отложило за 17 януари, а на гласуване била подложена само Истанбулската конвенция. Припомняме, че всичките министри от Обединените патриоти и четирима от ГЕРБ гласуваха "против" нея.

Показателно е, че един от тях е и министърът на образованието и науката. Този факт поставя под съмнение всички обещания на Цецка Цачева, че в учебните програми няма да влиза джендър-обучение – явно самият образователен министър не вярва на тези обещания.

Междувременно на предстоящото заседание в сряда програмата отново ще бъде внесена за гласуване, но по настояване на Патриотите и Каракачанов от нея са изключени всички текстове, свързани с джендър обученията. Според нашите източници, първоначалният проект на тази програма е приет след публично обсъждане между заинтересованите държавни институции и неправителствени организации на 24 ноември в Министерството на вътрешните работи. Това обаче никъде не е публично обявено и никъде не се открива информация за самото обсъждане. Според източниците на "Гласове" в него са участвали основно неправителствени организации, които се занимават с гей права, джендър обучение, ЛГТБ и подобни.

Не е ясно защо точно тези НПО са предпочитани от държавата за дискусия по темите за домашно насилие и насилието над жените, както беше и при обсъждането на Истанбулската конвенция. Документът, с който "Гласове" разполага, ясно показва стратегията на ЛГТБ организациите за въвеждането на джендър обучение в училищата и промяна на законодателството - нещо, което те упорито отричат в споровете около Истанбулската конвенция. Освен това от програмата се вижда, че точно тези НПО имат пряк финансов интерес от приемането на подобни документи, защото си осигуряват солидно бюджетно финансиране от държавата за години напред.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Патриот

    36 2 Отговор
    Сигурно е направил добре. Каракачанов лошо не прави. Сигурно това е пак някакво пе.ерастко или сексистко обучение.

    Коментиран от #13

  • 2 НПО лапачи

    30 1 Отговор
    Пак НПО кърлежи са наредени да смучат кръв от изстрадалия народ.
    Сега ще учат децата че мама може да е татко и обратно за да могат като пораснат и те да станат джендъри не знаещи кое е мъжко и кое женско.
  • 3 Петър

    34 2 Отговор
    Ма какво е това ДЖЕНДЪР, яде ли се, пие ли се-писна ми от чужди думи нищо незначещи за нормалните граждани на България

    Коментиран от #6

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Све

    28 0 Отговор
    Боже, до къде го докарахме
    ГЕРБ явно защитават НЕБЪЛГАРСКИ интереси а 80% им вярват.
    С пожарникар, който за 15г от пазач през секретар на МВР, кмет до премиер.
    Цяла Европа се смее на българите.
  • 6 НАТО ВЕЦ

    27 1 Отговор

    До коментар #3 от "Петър":

    Това е пе***астия и содомия по евро стандарт. Справка с Норвегия, Швеция, Нидерландия и т.н. "Истамбулци". Това е заличаване на нормалността, а от там и на цялата "бяла" раса, защото само на нея и се налага това извращение.
    Ако тази мерзост се узакони, в рамките на до 50 години ще изчезнем.
    Ако ПФ елиминира налагането на този диктат, въпреки многото извършени простотии, ще заемат достойно място в Българската история.
  • 7 Антон

    24 0 Отговор
    Писна ми разни извратеняци с девиации в сексуалното си поведение, да си навират заболяванияята пред цялото общество.
    Никой не ги закача, никой не се занимава с тях а те постоянно вижте ни, почудете ни се.
    Освен да предизвикват все повече отвращение от тях друго не постигат с това.
  • 8 Бай Миле

    26 0 Отговор
    Крайно време е да се приеме закон за дейността на разните "правозащитни" антибългарски НПО- та, кой и с какви цели ги финансира и с какви суми .
    На вниманието на г-н Каракачанов.
  • 9 фермер

    14 0 Отговор
    Козяшкия добитък нещо го няма в тази тема! Направете си сметка кви са!

    Коментиран от #11

  • 10 Красимир Вълчев мин на образованието

    1 7 Отговор
    Не беше Каракачанов, аз бях.
  • 11 Бай Миле

    13 0 Отговор

    До коментар #9 от "фермер":

    Не им изнася да коментират пеерастията. Друго си е някоя статийка за ватници, ушанки и злия Путин който не разрешавал гей паради в Москва, а само военни паради.
  • 12 Истината винаги боли

    24 1 Отговор
    Браво на Каракачанов,заслужава си фамилното име,точно като Българската порода кучета,пази Българското стадо от бесните глутници от разгонени триполови!!!
  • 13 Румяна Костова

    11 0 Отговор

    До коментар #1 от "Патриот":

    Обучението в детските градини най-вероятно ще бъде копирано от европейските такива.Момиченцата се заставят да играят с момчешки играчки,а момченцата с кукли.Интересно,ако някое момиче откаже да кара камионче,а момче игнорира куклите дали ще ги пратят на психолог.
  • 14 Румяна Костова

    8 0 Отговор
    Има ли други хетеро сред нашите управници или Каракачанов е сам войн срещу това безумие?
  • 15 всичко коз

    4 0 Отговор
    Спасението е в първо в анархо-феодализма като помощна идеология за 10-15години и след това нека преминем към една идеология която хората отричат но след време ще благославят-крайното дясно
  • 16 Аве Фюрер

    7 0 Отговор
    Ще го търсите оня с мустачките ,дето пращаше всичката тая анално ориентирана измет по пещите , но късно ще бъде тогава . Острела на вредния дивеч в държавата трябва да започне сега .
  • 17 еснаф

    4 0 Отговор
    бой по соро..идните канчета
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове