1 404 4

Симеонов: Кой е тоя луд, който ще строи в Пирин?

Светослава Ингилизова

Вицепремиерът Валери Симеонов заяви пред БНТ, че протестите, които са против изграждането на втори лифт в Банско и въобще срещу разширяването на зимния туризъм в България по-скоро не са носители на някаква позитивна енергия.

По думите му, те са част и от предизборна кампания, тъй като има няколко групи хора, които участват в тези протести и не е малка и групата на политиците там.

На другия протест - този на хората, които искат втори лифт в Банско, присъства и Валери Симеонов.

"Вицепремиерът нито е организатор на този протест, нито по някакъв начин е провокирал или организирал, аз държах да присъствам там точно като гражданин, за да заявя още веднъж своята категорична позиция, че планинският туризъм трябва да се разширява, ски-туризмът трябва да получи зелена светлина в България и затова отидох там. Бях поканен от организаторите и реших вместо да присъствам в шатрата за откриването на Европредседателството, предпочетох да бъда навън сред хората", обясни той.

"Твърдението, че 48% от Пирин ще бъдат застроени, е провокативно. Кой е тоя луд, който ще строи в Пирин, какво ще строи и кой ще иде там зиме или лете", заяви Симеонов и силно озадачи водещата.

"Този, който ще строи втори лифт там, няма да има печалба, това ще е благотворителен жест от негова страна. Туристите в Банско в момента чакат 3 часа, като се направят два лифта - ще чакат по час и половина - пак ще чакат много. Основният мотив на концесионера не е бизнес интерес, а желанието му хората да получат по-добър достъп до пистите", коментира вицепремиерът.

Той каза още, че в протестите вижда заговор, защото Банско предлагал чудесни условия и бил трън в очите на западните курорти.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Брат ми
  Отговор
  1 21:36  16.01.18
  Да бе да.Даже и по 5 лева ще дават на който се вози на лифта.
 • Мартин
  Отговор
  2 12:29  17.01.18
  то е безумие тва за 48-те процента, чиста провокация.
 • The TRAPPER
  Отговор
  3 09:58  18.01.18
  Много са .
 • The TRAPPER
  Отговор
  4 09:59  18.01.18
  Много са .

Напиши коментар:


Публикувай