594 6

Борисов представи приоритетите на председателството ни пред ЕНП

Снимка: ГЕРБ
Снимка: ГЕРБ
Светослава Ингилизова

Министър-председателят Бойко Борисов се срещна днес с групата на Европейската народна партия в Европейския парламент.

Разговорът на премиера с членовете на най-голямата парламентарна група беше посветен на приоритетите на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз и премина при много голям интерес. Дискутирани бяха темите за стимулиране на икономическия растеж и социалното сближаване, които да гарантират бъдещето на Европа и на младите хора, пътищата за подобряване на свързаността на Западните Балкани и европейската перспектива пред страните и хората от региона, проблемите пред сигурността и стабилността на Съюза, както и повишаването на конкурентоспособността на икономиката чрез цифровизацията й и развитието на умения и компетентности, адекватни на предизвикателствата, пред които е изправена.

Членовете на парламентарната група поздравиха министър-председателя за фокуса, който Българското председателство поставя върху Западните Балкани и за действията, предприети лично от Борисов и от правителството в София за стимулиране на диалога между държавите. Според техните коментари, сигурността в този регион ще допринесе за сигурността и просперитета на целия континент. Председателят на групата на ЕНП Манфред Вебер посочи: „Имаме силен лидер в лицето на Бойко Борисов, който винаги се е идентифицирал с Европа и с нейните ценности“.

Премиерът Борисов благодари за подкрепата, която страната ни е срещнала от ЕНП и от институциите на ЕС при подготовката си за председателството, както и за даденото й доверие в първите дни след като пое председателството. „Това ни задължава да сме още по-активни за намирането на общи решения, които да дадат на всеки европейски гражданин усещането за сигурност, стабилност и солидарност, за перспектива“, посочи министър-председателят.

Той изтъкна, че от разговорите си с австрийския канцлер Себастиан Курц е получил увереност в приемствеността, която ще бъде запазена по отношение на темите, започнати в Българското председателство. „Това ще е най-яркият израз, че единството ни прави по-силни като Съюз“, каза Борисов.

Министър-председателят получи подкрепата на парламентарната група на ЕНП за приоритетите на Българското председателство и пожелания за успех при представянето им в Европейския парламент утре.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 20:12  16.01.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Вуте
  Отговор
  2 20:25  16.01.18

  До коментар #1 от "разстрел показен":

  Ама той сам си се избра и това за кой си гласувал си е твой проблем!Само ти ли не го разбра!И отново ще си е той!Това е положението!Докато не се затрие България ще е така!На Боко не му пука ...ама хич!
 • onq s konq
  Отговор
  3 20:28  16.01.18
  Браво госпудин приниер!Гордеем се с тебе и да знаеш па шъ гласувам за тебе щото си прос като мене а тва не е за пренебрегване!
 • Юбряяяяяя
  Отговор
  4 20:30  16.01.18
  Приоритет https://s26.postimg.org/96vmffk89/antonarodnosobranie.jpg
 • 5 04:50  17.01.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • неутрален
  Отговор
  6 12:47  18.01.18
  Ох, колко се "гордея" с г-н прьомиера като чух, че променя и забавя проекти само и само да се излюпи едно щъркелче, а още повече го "заобичах4 като го чух, че карал свои министри да пренасят от едно място на друго блатни кокичета, само и само да не бъдат премазани от валяците. Е, как да не се гордееш? Как да не го обичаш. БОЖЕ, БОЖЕ, защо ни наказваш с този празноглавец?????????????

Напиши коментар:


Публикувай