6 647 8

Къща на ужасите в Свищов

Жените били покрити с мръсотия и изпражнения

Мария Атанасова

Полицията и прокуратурата в Свищов разследват потресаващ случай с майка, която с години е държала двете си дъщери заключени в дома си. За къщата на ужасите в крайдунавския град сигнализирал във вторник пред органите на реда съсед на странното семейство, предаде в. „Труд“.

Пред криминалисти комшията заявил, че от 20 години двете сестри не са излизали навън. Незабавно били предприети действия. Полицаи и служители от социалните служби влезли в жилището, което било обитавано от трите жени.

Инспектиращите заварили покъртителна гледка. Домът наподобявал бърлога и бил потънал в невъобразима мизерия. Двете сестри били одрипани и потънали в изпражнения и смрад. Едната е на 33 години, а другата на 34 години. Видимо обаче изглеждали изключително състарени, като едната имала вид на 80-годишна старица. И двете били неадекватни и некомуникативни.

„Не е вярно, че са били насилствено държани 20 години в дома си. Няма следи от връзване или друг вид насилие. Дори двете сестри преди години са били изключително интелигентни и образовани. Завършили са висше образование и едната е работела в Народния театър в София. Преди време обаче явно нещо са преживели и са заболели психически“, са установили към момента разследващите.

Работещите по случая в късния следобед във вторник разговаряха с майката. Тя обаче също отказвала да говори за дъщерите си. Твърдяла, че самите те не искали да излизат от дома си. Според нея момичетата не са прекрачвали прага на семейното жилище от 5-6 години.

„Двете жени ще бъдат настанени в социално заведение. С тях ще работят психолози, за да установят какво се е случило през годините“, каза кметът на Свищов Генчо Генчев.

„Работим усилено по случая. Изясняваме какво точно се е случвало зад стените на тази къща“, заяви лаконично директорът на ОД на МВР във Велико Търново старши комисар Димитър Машов.

Тепърва ще бъдат разпитвани съседи и близки на трите жени. Комшии обаче твърдят, че често са чували виене и плач от зловещото жилище. Съседът на трите жени от ул. „Георги Тошев“ подали сигнал в Районното управление на полицията в Свищов, въпреки че майката твърдяла, че живее сама в къщи и че дъщерите й от години са изчезнали нанякъде.

Комшиите започнали да се съмняват в думите й. Повод за съмненията им и за това, че тя крие нещо, им давал фактът, че в продължение на много време пазарувала в кварталния магазин голямо количество храна.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Гост
  Отговор
  1 20:39  16.01.18
  Тцтцтцтц. Какви са тези трагедии,Господи?
 • НЕразбирач
  Отговор
  2 21:10  16.01.18
  Че тоя тъпчо, съседът, много навреме е сигнализирал! Е*ахти народа сме!!

  Коментиран от #5

 • 3 01:51  17.01.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • мамо аз съм пилот
  Отговор
  4 08:08  17.01.18
  нямаше да стигнем американците, но се оказа че сме ги стигнали, поне в някои отношения.

 • Krotal
  Отговор
  5 08:23  17.01.18

  До коментар #2 от "НЕразбирач":

  A ти се замисли колко пъти си подавал сигнал за нещо нередно в миналото, пък после съди. Но е и верно е че болшинството от хората "се месят".

  Коментиран от #6

 • бай той
  Отговор
  6 08:49  17.01.18

  До коментар #5 от "Krotal":

  Да ти кажа от сигнали също няма голяма полза, защото в тази държава нищо не работи. Подавал съм сигнал за паднали дървета на първокласен път, а операторката ми се развика, че тя какво можела да направи. Обаждал съм се в полицията, че пиян човек върви по пътя на зиг заг и ще го блъсне кола. Дежурният не беше много груб, но ми каза, че нямали изтрезвително и с такива случай не се занимават. Обясних му, че пияният нарушава общественият ред, нарушава закона за движение по пътищата и създава предпоставки за ПТП и смърт. Оня ми затвори телефона и повече не вдигна. Скрих си номера, но със скрит номер не става дава заето. На 112 казаха, че те не се занимават с пияни. Обаждал съм се и за други неща, но реакция никаква. Никой от службите не му се занимава докато не дойде неговия ред. Предполагам е имало много сигнали за случая с дъщерите, но никой не си е мръднал пръста.
 • Хомофоб
  Отговор
  7 11:29  17.01.18
  Представям си го: Аз в полицейският участък: - Г-н полицай в съседната къща става нещо нередно. Съседката живее сама, а купува прекалено много храна за нейните 53 килограма. - Разбрано! До приемам сигнала и ще искам прокурорско решение да влязат спецчасти до 48 часа. Пълен абсурд!!!!
 • 8 07:53  21.03.18
  Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай