860 8

Доброволната военна служба: Възможност или оксиморон

Нужна и възможна ли е тя – мненията са на Юлиан Ангелов и Едуард Папазян

Доброволната военна служба: Възможност или оксиморон
Снимка: bTV
Венцислав Михайлов

Какво е доброволната военна служба – за това спориха в студиото на „Тази сутрин” Юлиан Ангелов от Обединените патриоти, инициатори на нейното въвеждане, и спортният журналист Едуард Папазян.

„Това е част от програмата на Обединени патриоти, според които е редно българската държава да бъде защитавана от българската армия. Това може да са млади хора, които имат желание и отговарят на психическите и физическите изисквания”, коментира Ангелов.

„Доброволната военна служба е като Обединени патриоти, оксиморон някакъв. И сега всеки може да се запише доброволно в армията, доброволно и платено”, коментира Папазян.

В момента имаме 5500 души недокомплект в българската армия, трябва да направим нещо. Говорим доброволната военна служба да е между 6 и 9 месеца. В момента договорите на професионалните войници са 3-годишни, добави Ангелов.

Направете договорите на професионалните войници 6 месеца и готово, беше предложението на Папазян.

Изискванията за професионални войници са много големи, коментира Ангелов по въпроса за недокомплекта.
„А вие очаквате тези с по-малките изисквания да защитават държавата?”, попита Папазян.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • гост
  Отговор
  1 09:23  17.01.18
  Сещам се от кой етнос ще се кандидатират, а вие?

  Коментиран от #2

 • onq s konq
  Отговор
  2 09:35  17.01.18

  До коментар #1 от "гост":

  Естествено русофилите, за да се докопат до оръжията и да спретнат един нов 9.Септември ,че да се върне заблудената българска овца при матушка Рус!

  Коментиран от #3

 • идио т
  Отговор
  3 09:48  17.01.18

  До коментар #2 от "onq s konq":

  Хаахааххх-ти май като спиш се оглеждаш под кревата ти да няма някой руснак..хаахаахаааа...Спиш и виждаш как Путин те изяжда....Баууууу...

  Коментиран от #4

 • onq s konq
  Отговор
  4 10:14  17.01.18

  До коментар #3 от "идио т":

  Ще ти поясня:Нито Путин,нито руснаците са луди и няма как да изядат зелника,ако...лудите русофили с български паспорт не им го дадат.Така че не руснаците,а РУСОФИЛИТЕ са проблема и за тях гледам под кревата.При това РЕДОВНО:)

 • Гошо
  Отговор
  5 10:38  17.01.18
  Загубено време, нато ме пази
 • куку руку ку
  Отговор
  6 10:54  17.01.18
  Едно време казармата беше доброзорна, а сега доброволна. дали ще се появи въобще някой доброволец?
 • Дедо
  Отговор
  7 13:18  17.01.18
  Важното е корема на Каракачанов да надмине този на Пеевски!И да не си мислите че е от плюскане - просто е бременен с велики идеи!
 • Шаран БГ
  Отговор
  8 17:33  18.01.18
  Чудя се на нашите управници от рода на Каракачанов, как го виждат този свят въобще? Какви ги мислят и какви ги говорят ? Този човек излизал ли е от стаята си, кабинета си, напущал ли е кулоарите на НС? И той ги дрънка, като ония от Министерството на образованието и науката !! Само за да оправдават "скромните" заплати". Не останаха хора в тази държава!! Огромна част от младите я напуснаха. Няма деца за училищата. Закрити са над 2200 училища. Возели ги до близкия град, но колко деца са в училищния автобус?? От къде младежи, че и да стават войници ? Какво ще правят? Ще ходят в Афганистан или Ирак да бранят свободата ни ?? Ще строят паметник на Бузлуджа или на Белене ?? Граници ли ще вардят, заводи ли, население ли ?? Ако е до НС- има специално "УБО", което да пази дебелия з.... к на Каракачанов! И всичко това, след като огромната част от имотите на БА бяха съсипани и разпродадени. Войниците в хотел "Рила" ли квартируват? Като че ли говори невменяем - а какъв"сладък" бе на изборите......

Напиши коментар:


Публикувай