1 076 18

Премиерът: До 3 г. изкореняваме корупцията (ВИДЕО)

Всичките ни проекти са с тунели за мечки, вълци и костенурки, припомни Бойко Борисов

Венцислав Михайлов

„Както сме се заели сега, до 2-3 години ще се справим и то ще се справим добре.“ Това обещание даде премиерът Бойко Борисов пред евродепутатите по темата за борбата с корупцията в България.

Той присъства на заседанието на Европейския парламент в Страсбург, за да представи приоритетите на българското председателство на Съвета на ЕС.

„Корупция има навсякъде и водим огромна битка. Избиран съм 11 пъти като победител на избори в България. София имаше криза с боклука, когато станах кмет. Нямаше завод, нямаше нищо. Сега София след Цюрих е най-добре организираната система. В същото време, ако има такава корупция, каквато казвате, ще има ли ръст на икономиката и инвестиции. Как ще ни избират все нас на първо място. Както сме се заели сега, до 2-3 години ще се справим и то добре. Моля ви, тези наши приятели, които протестират, ми бяха коалиционни партньори. Разделиха се на три партии с три вожда. Те са нашият най-естествен партньор. Не съм виновен, че спечелих изборите. Социалистите проведоха изборите и ние победихме“, отговори на атаките Борисов.

Премиерът даде отговор и по критиките за Пирин, като изяви готовност да се подпише пред евродепутатката, че в Банско няма да бъде построена и една керемида извън втория лифт.

„Аз самият съм зелен човек. Опазването на природата е в огромна степен защитена от нашето правителство. Преди десетина дена се срещнах с природозащитните организации. Спирал съм проекти с години, за да се излюпят щъркелчета. Министрите съм карал да пренасят лично блатни кокичета, за да не ги стъпче валяк. Всичките ни проекти са с тунели за мечки, вълци и костенурки. Това, което са ви казали. Искам да гарантирам, става въпрос за втори лифт. Един-единствен лифт на курорта Банско.

Сега има само един и туристите чакат на опашка с часове. Става въпрос само за втори лифт. Сега тези хиляди се качват по път с автомобилите си в планината. За да вървят автомобилите, го осоляваме непрекъснато и десетки дървета около него загиват. Не само няма да се допусне незаконна сеч. България е първа в Европа по нови гори и единствена разширява горите си. Кой инвеститор ще даде да му отсекат боровете? Една керемида повече няма да се сложи там“, отговори Борисов на Ска Келер.

Да бъдат вкарани в затвора Огнян Донев и Иво Прокопиев, поиска пък българският евродепутат Николай Бареков. Той нарече бизнесмените олигарси.

Депутатът от ДПС Илхан Кичук пък нападна премиера заради участието на националисти в правителството. Борисов отвърна, че се е разбрал с патриотите да пазят етническия модел като зеницата на окото си. Повечето чужди евродепутати изказаха подкрепа на българското правителство за приоритетите на председателството.

Елена Валенсиано го призова от името на социалистите в ЕП и жените в Европа да бъде ратифицирана Истанбулската конвенция. „Именно БСП взе решение да не я подкрепи в парламента. Ще положа всички усилия да мине в парламента. Насилието над жени и деца е чудовищно в цяла Европа“, отвърна й Борисов.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • БОКО крадеца
  Отговор
  1 14:16  17.01.18
  Нещо, което си създавал 10 л., за 3 не можеш и да почнеш да го изкореняваш... виж, при желание за 20 ще стане, ама няма да живееш толкоз ;)
 • Серго
  Отговор
  2 14:18  17.01.18
  А милионите на Йончева и Серго ?
 • Еее
  Отговор
  3 14:20  17.01.18
  Че тя корупцията е подкрепена от западните държави.
 • Тома
  Отговор
  4 14:21  17.01.18
  Боже, този е велик. Какъв виц само казва и то ей така, между другото. Еваларката, Баце!

 • аххахаха
  Отговор
  5 14:23  17.01.18
  Да, ще изкореним корупцията както реформирахме МВР и съдебната система, както построихме АМ Хемус и тунела под Шипка и както се справихме с енергийния, телекомуникационния и всякакъв друг монопол в държавата. СМЯХ!
 • Аве Фюрер
  Отговор
  6 14:24  17.01.18
  Бре Боко , кви ги плещиш , та чак сам си не вярваш . То е едно самодоволство , то едно тупане по гърдите ,то една белетристика , ма има ли кой да те слуша вече изобщо ?
 • СИКорски
  Отговор
  7 14:27  17.01.18
  А стига Ве, уби коча с лопатата. На разбрах , да не сте решили да се самоубивате.
 • Истината винаги боли
  Отговор
  8 15:20  17.01.18
  След три години,няма да има какво да се краде!Те вече и парите от Европа ще свършат,а може и самата Европа да я няма???
 • Русенец
  Отговор
  9 15:30  17.01.18
  В Борисов 3, Тато-Джуниър се изживява като външен министър. Той където си сложи фуста за министър, там се изживява. В Борисов 1 вършеше работата на Лилито и се скъса де реже ленти, в Борисов 2 на Бъчварова и оправи МВР, сега си пътува човека. Ръси плоски шеги, а чуждите лидери му се радват и гледат да го пипнат за къдем, все пак са им докарали мафиоз на живо !
 • Варна
  Отговор
  10 15:54  17.01.18
  1 април дойде бързо тази година
 • Дедо
  Отговор
  11 16:32  17.01.18
  Преведено от гербаджийски това означава:До 3 години ще откраднем всичко,каквото е останало за крадене и ще ходим да си го харчим в чужбина!
 • 12 17:15  17.01.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • dynamo
  Отговор
  13 18:20  17.01.18
  ЛЪЖЕЦ! МУТРА! ЩЕ ИЗКОРЕНИ КОРУПЦИЯТА , КОГАТО ЕРДОГАН ПРОЯДЕ СВИНСКО!
 • 14 20:29  17.01.18
  Този коментар е премахнат от модератор

 • Све
  Отговор
  15 23:19  17.01.18
  Хваща ме срам , че съм българин като чуя блестящия език на този неандерталец.
 • Гого
  Отговор
  16 22:08  18.01.18
  По голям виц не бях слушал крадеца вика дръжте крадеца!
 • въх
  Отговор
  17 13:01  20.01.18
  Вече няма кой да те слуша, мутро - камо ли да ти вярва! Ограбихте бизнеса, крадете от бюджета с общ.поръчки, само за магистрали говорите, а ние си изпочупихме колите по обикновените пътища, държите монополисти на най-важните отрасли, които естествено ви се отчитат, взехте непоносимо голям за България заем, който ще се връща десетилетия. Изгонихте младите и кадърните хора в чужбина - защото назначавате само ваши, партийни калинки - раздаващи листовки по изборите. Ще гориШ в Ада - ти и твоя Цвъчко!
 • 18 13:01  20.01.18
  Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай