840 4

Гръцките туристи у нас - над 1 милион

Министърът на туризма Николина Ангелкова проведе работна среща с гръцкия си колега Елена Кунтура

Снимка: Shutterstock
Снимка: Shutterstock
Константин Карагьозов

България е утвърдена туристическа дестинация за гръцките туристи. От януари до ноември 2017 г. броят на гостите от южната съседка, посетили страната ни, е над 1 млн. души. Ръстът спрямо същия период на предходната година е над 8%. Българите, които са посетили Гърция през този период, са били над 1 250 000, сочат данните на НСИ.

Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова на работна среща с гръцкия си колега Елена Кунтура. Разговорът се състоя в рамките на най-голямото туристическо изложение в Испания – FITUR в Мадрид.

По време на работната среща беше обсъдена и възможността за съвместни туристически проекти с Гърция. Могат да бъдат създадени общи продукти за сектора в областта на културно-историческия, морския, уелнес, фестивалния, религиозния и други видове туризъм, допълни министър Ангелкова.

Друга тема на разговора беше и обменът на опит и добри практики в рекламата и маркетинга, които да стимулират туризма в двете държави. Участието на България и Гърция в международни панаири, семинари, изложби и конференции също беше обсъждано на срещата.

Министър Ангелкова постави фокус също върху реализирането на повече бизнес инициативи в туризма. България създаде Карта на инвестиционните проекти, която Министерството на туризма активно промотира пред чуждестранни потенциални вложители в сектора. Основната ни цел е да превърнем страната в целогодишна туристическа дестинация, която да предлага качествен и конкурентен продукт.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Бесен Язовец
  Отговор
  1 18:47  17.01.18
  Като дойдат БСП на власт ще ги изгонят, те не обичат друга форма на луксозен живот освен тяхната

  Коментиран от #2

 • Л. Пастьор
  Отговор
  2 19:12  17.01.18

  До коментар #1 от "Бесен Язовец":

  Докато дойдат БСП на власт след ГЕРБ нищо няма да е останало !!!
 • Лост
  Отговор
  3 22:03  17.01.18
  Дааааа, във Благоевград на секстуризъм ходят.

  Коментиран от #4

 • УЮД
  Отговор
  4 17:02  19.01.18

  До коментар #3 от "Лост":

  Петрич и Сандански , по са близко :)))))))

Напиши коментар:


Публикувай