697 5

Йордан Цонев: България има нужда от нов тип управление

ДПС и БСП са с различни виждания и за бюджета, и за данъците

Стефанаки Йоанис

Разликата между нас и БСП е, че ние смятаме, че България се нуждае от нов тип управление. Това каза пред „Здравей, България“ по Нова телевизия заместник-председателят на парламентарната група на ДПС Йордан Цонев.

„Това, което каза Ахмед Доган и ние споделяме е, че страната се нуждае от нов тип управление. ДПС няма да участва в „Стани да седна”, каза още Цонев, коментирайки внесения вчера от БСП вот на недоверие към правителството. ДПС ще го подкрепи, но със свои мотиви. Провал на борбата с корупцията е мотивът на БСП.

„Твърде много различия има между ДПС и БСП. Ние нямаме еднаква визия нито за бюджета, нито за данъците. Ние сме партии с различна политическа физиономия. Това е безспорен факт”, коментира Цонев. „Когато нямаш подготвен радикално нов вариант за управление, няма нужда да предлагаш на българските граждани същото политическо меню с други изпълнители. В последните 10 години България се нуждае от сериозни реформи във всички сфери. Констатират го всички партии, но никой не го прави. Няколко кабинета не успяха да направят тези реформи”, добави той.

„Когато се съберат две партии с несъвместими програми, те не правят дълбоки реформи. Програмите на ГЕРБ и на националистите са несъвместими на 50%. Нашата програма с тази на БСП - също. Ние сме управлявали с БСП и сме управлявали неуспешно в голямата си степен – щом не можахме да реформираме системите”, заяви Цонев.

„Ние сме опозиция на това управление най-малкото защото в него участват националисти, но не само заради това. Никак не е нужно опозицията да е единна. Единни трябва да са партиите в управлението. Това, че БСП внася вот на недоверие, и че ние ще го подкрепим с други мотиви, няма значение. Важното е недъзите на това управление да бъдат казвани и ако могат – да бъдат коригирани”, каза още Цонев.

Той коментира и протестите за бъдещето на национален парк „Пирин”: „Ние смятаме, че трябва в рамките на разумната екология да се даде възможност гражданите да упражняват ски спорта. Аз не мога да разбера как в Австрия всеки курорт може да има по 300 километра писти и по 80 лифта, а пък ние да имаме един и това да пречи на екологията”.

„ДПС ще работи за това да се ускори процесът на интеграция на страните от Западните Балкани и да се ускори процеса на диалог с Турция. На Балканите няма място за етно-национализъм”, заключи Цонев.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Борис
  Отговор
  1 10:06  18.01.18
  Цонев ти ли си новия вид управление?
 • Тръмп
  Отговор
  2 10:37  18.01.18
  Еничар коли и беси сънародниците си! Цонев е от първите покупки на Путин. Жалко дребно и безмозъчно човече! :) :) %=
 • 3 12:01  18.01.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • гражданин
  Отговор
  4 12:33  18.01.18
  Еничарите ще правят "нов" тип управление с Бушмения!А Бушмения ги познаваме много добре от годините до 89г и до 2008-9 год."Новия" тип на управление е като стария - бой, глад, стригане и после пак бой, глад, стригане и събаряне на банка/и!!!Накрая се казва " Заради американците е така"!!! Е преди 90-та година десетилетията на Кпсс пак ли американците им бяха виновни като ядяха и пиеха на корем?!И те и Бсп видяха, че в България има малко подем нагоре и естествено на Бушмения това не и харесва и иска да си наллжи нейния "нов" тип управление!
 • България има
  Отговор
  5 18:05  20.01.18
  България има нужда да се ,,изтръска от бъхите и кърлежите,, развъдени най вече в партиите и общинските управи.

Напиши коментар:


Публикувай